zondag 20 maart 2016

Voorbereidingen voor de Paasweek

Woensdagmorgen begint het normale leventje weer en ga ik aan de gang met het bekijken van de mails voor VGBE. Tevens bel ik naar de tandarts voor Peter, aangezien er een tand heeft los gelaten van zijn gebit.
De monteur komt om de televisie van Femke aan te sluiten op Riks tv en nu doet hij het gelukkig wel.
Tegen twaalf uur rijdt ik naar Os om het gebit en de losse tand af te geven bij de tandartsenpraktijk. Daarna naar het zwembad, gevolgd door een afspraak bij de fysio zelf.
Dan weer naar Os om het gebit op te halen en dan bij de Coop in Tolga mijn tweede kniebamd opgehaald en dan weer naar huis.
Die avond wat posters opgehangen voor het Witte donderdagfeest hier in Fjelltun en naar Øversjødalen naar de bibliotheek.
's-Avonds laat dezelfde tand weer los van het gebit, balen dus.

Donderdag belt Peter naar de tandarts en hij krijgt een afspraak voor de volgende dag.

Mickey en ik kijken naar buiten


Vrijdag gaat Peter al om zeven uur naar Os en tegen negenen is hij weer thuis. Ze zal het wederom repareren en net in de middag kan hij het weer op gaan halen. Nu hopen dat hij blijft zitten.

's-Avonds gaat Peter naar de jaarsvergadering van de Hola visvereniging en ik ga het buurhuis in orde maken voor de Paasgasten.

Zaterdag gaan we eerst naar Fjelltun om te kijken wat er allemaal op voorraad is en daarna rijden we naar Tynset. Eerst naar de Nille om chocolade medailles en andere prijsjes te halen voor de familiedag hier bij Fjelltun. Daarna voor ons zelf boodschappen gedaan bij de Coop en koffie en een broodje genuttigd bij de Domus. Ook wijn gehaald voor het feest van dondagavond.
Ik koop voor 50 kr. 10 lootjes en win warempel twee prijzen die ik zelf mag uitzoeken. Heb er een foto van gemaakt maar die is helaas niet erg duidelijk.


Dan varkenseten opgehaald bij Anne en Eli en dan door naar Linda en Andre om de hazelnootgebakjes op te halen die ik besteld heb voor Palmzondag.We drinken gezellig een bakje koffie en thee en praten weer wat bij. Dan is het tijd voor ons om naar de Coop in Tolga te rijden.
Daar laden we twee karretjes vol met bier, frisdrank, nootjes, worstjes etc. voor donderdagavond en tevens een krat frisdrank, koffie en thee voor Palmzondag. Dan nog even langs het sykehjem voor varkensvoer en dan rijden met een vol geladen auto terug naar Kåsa. Daar zetten we alles op zijn plek in Fjelltun en dan naar huis.
Onze Paasgasten arriveren om zeven uur die avond en we krijgen twee mooie plantjes en de felicitaties in verband met onze aankoop van Hovland. Ze zijn nu nog met zijn zessen, morgenavond komen ook zijn broer en zijn vrouw.

Zondag zijn we om 10.00 uur in Fjelltun om alles klaar te zetten en even later komt Siri Kristine ook.

omslagfoto voor het evenement op facebook






Elin had haar worteltaart al bij de deur van Fjelltun gezet en Arnstein komt met de chocolade taart van Anne Maj. Later komt Monica met haar kokostaart en dat te samen met de hazelnootgebakjes is ons aanbod voor taart bij de koffie.

 Iets na elven komen de eerste mensen en zo druppelen er nog wat meer binnen. Colinda komt met Tino en Loreena, Nico en Ineke met Maan en Ylva en Andre en Linda met Niels en Tygo.
Onze gasten uit het buurhuis komen ook en ook een mevrouw die nu in Amerika woont maar hier een hut heeft.
In totaal zijn er bijna 30 mensen geweest, niet slecht voor een probeersel. Volgend jaar uitbouwen dus.
We zouden ook de grill buitenzetten maar het waaide te veel en het was niet lekker buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten