maandag 28 maart 2016

Paasweek

Maandag was het Dalarenn in Øversjødalen en Peter heeft 's-middags geholpen om samen met Jan lootjes te verkopen.







Beer samen met de hond van een van onze Paasgasten

Dinsdagmorgen hebben we samen met Monica de tafels en stoelen goed gezet in Fjelltun en nog een en ander nagelopen. De startnummers heb ik mee naar huis genomen en heb ik later, zittende op de bank, op volgorde gelegd.

Woensdag zijn we net in de middag naar Øversjødalen gereden en hebben daar heerlijk gegeten. Traditioneel eten bestaande uit hack, grøt met alle toebehoren en koffie en kake na. Tevens lootjes gekocht.
Die avond naar de trekking geweest en we hebben een mooi cadeautje voor Carney gewonnen: een speelgoed timmermansgereedschapskist met toebehoren.
We nemen hierna de bankterminal mee zodat we die donderdag zelf kunnen gaan gebruiken.

Donderdagmorgen rijdt Peter al vroeg naar Fjelltun om de boel op te warmen. Het is nl. Familiedag.



Om 09.30 zijn we op ons plek en dan komen ook Siri Kristine, Monica, Katrine, Hans Christian Elbro en zijn vriendin Bente om mee te helpen. Erik is buiten bezig en ook Erlend en Ivan zijn later ter plaatse. We zetten koffie en thee , maken wafelbeslag en bakken wafels, worstjes worden in de pan met water gelegd etc. etc. Om 10.30 uur begint het inschrijven en dat nemen Elbro en Bente voor hun rekening.

Buiten wordt rustig gewacht tot men kan beginnen.






Ylva 

Even buiten om wat foto's te maken, vastgelegd door Ineke


Ylva is er klaar voor

Het is erg druk en pas tegen 11.30 uur is iedereen ingeschreven en kan het eerste gedeelte beginnen.

Niels


Het wafel bakken is in volle gang

Odin is bijna aan de beurt
Als iedereen weer klaar is wordt er binnen koffie gedronken en moeten we vol aan de bak om alles bij te kunnen houden. De antwoorden op de 5 vragen die onderweg waren opgesteld worden nagekeken, er worden lootjes verkocht en de afwasmachine draait op volle toeren.

Even later is het tijd voor de rumperalley, oftewel lekker glijden op de geprepareerde glijbaan van en in de  sneeuw.






Daarna komt iedereen weer binnen en is het tijd voor de prijsuitreiking. Tevens wordt er weer koffie gedronken en worstjes gegeten.
De kleintjes krijgen allemaal een medaille ( van chocolade ) en de wat grotere krijgen iets anders van chocolade. Daarnaast worden er nog wat andere prijzen uitgereikt en dan is het tijd voor de trekking van de lootjes. Niels is een van de gelukkigen, hij wint een spel.

Als iedereen aan het vertrekken is ruimen wij de boel op en zo zijn we tegen vieren weer moe maar voldaan thuis.

Peter ( ik ben te moe) gaat die avond weer naar Fjelltun voor het Witte Donderdagfeest. De Sindre Hagen Band uit Tolga komt spelen en we zijn benieuwd hoeveel man er komen opdagen.
Tegen half elf komt Peter bier en wijn halen, aangezien dat alle gehaalde blikken bier en dozen wijn allemaal op zijn. Ook Arnstein gaat thuis nog wijn halen. Later blijkt dat alle onze 18 Heineken blikjes zijn verkocht als ook een rode wijn.  Er waren 64 betalende gasten en de netto opbrengst is iets over de 11.000 kr, iets meer dan € 1100,00 dus.
Tegen drieën is Peter weer thuis en ik laat hem vrijdagmorgen dan ook maar wat langer in bed liggen.

Vrijdag gaan we tegen de avond naar Fjelltun en laden alles wat over is in de auto. We nemen de zakken met lege blikjes bier en de lege flesjes mee alsmede de zakken met vuil.

Zaterdagmorgen nemen we afscheid van de Paasgasten en rijden we naar Øversjødalen voor het gebruikelijke Paasontbijt. Ik neem de twee bakken met zelf gemaakte eiersalade mee, zoals afgesproken met Inger, en tevens een doos met hazelnootgebakjes voor de kakelotterie.


Lina bij de volgeladen taartentafel

Heerlijk Paasontbijt
Inger dacht eerst geen gebruik te maken van de door mij meegebrachte bankterminal, maar toevallig kwamen er toch net mensen binnen die met de kaart wilde betalen. Het kost 80 kr per volwassene en niet iedereen heeft voldoende contant geld bij zich.
We eten lekker op ons gemak en kopen natuurlijk lootjes. Peter heeft geluk en hij kiest een taart wat later een chocolade taart blijkt te zijn.

Daarna rijden we naar Tolga om alles terug te brengen wat over was van het feest en tevens doen we wat boodschappen voor ons zelf. Bijna terug thuis komen Hein en Daniëlle ons tegemoet, zij draaien om en komen bij ons op de koffie. Zij zijn ook naar Øversjødalen geweest om te eten en hebben daarna spullen bij ons in de werkplaats gezet. Daniëlle heeft ook een chocoladetaart gewonnen en zodoende is er koffie met twee verschillende chocoladetaarten.
Beer is ondertussen lekker buiten aan het rennen met Nora, dikke pret.


Samen in een doosje
De trouwfoto van mijn vader en moeder is verkleind en bijgewerkt door Hein en Daniëlle heeft hem te samen met een trouwfoto van mijn schoonvader en schoonmoeder ingelijst. Hartstikke bedankt.



Oma en Opa van Gastel te samen met Oma en Opa Deijkers


Als Hein en Daniëlle weer op huis aangaan rijden wij terug naar Øversjødalen om bij Lillemoen te gaan kijken naar het skispringen. We zijn echter te laat , dus heb ik maar wat foto's van andere geleend.


Jens en Ola Nygård

Ola in zijn outfit van de Olympische Spelen van 1952











Zondag is het 1e Paasdag en zijn we 's-ochtends gewoon aan het werk. Ola Westmo komt nog langs om de sneeuwscooter na te kijken die we niet meer aan de praat krijgen. Nu gelukkig weer wel, waarschijnlijk kreeg de sneeuwscooter te veel benzine. Binnenkort een lang stuk rijden zodat hij goed warm wordt en dan schoonmaken.
's-Middags rijden we naar Hodalen voor de verjaardag van Jildou. Ze is vandaag 18 jaar geworden en opa Klaas en oma Bea uit Nederland zijn ook van de partij. We hebben een gezellige middag met kaffe en kake en eten gezellig mee.
We sturen Bert een e-mail om hem te feliciteren met zijn verjaardag, 65 alweer.

2e Paasdag beginnen we met werken en 's-middags gaan we op de koffie bij Jan en Inger.
Dan zijn de Paasdagen weer voorbij.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten