zondag 3 april 2016

Nieuwe week

Dinsdagmorgen rijdt ik naar Tolga voor mijn fysiotherapie, gevolgd door een bezoekje aan de tandarts.Na het maken van de onvermijdelijke røntgenfoto's wordt mijn gebit nauwkeurig bekeken en beroerd door de tandarts. Resultaat, volgende week terug komen om een heel klein barstje te repareren en tandsteen te verwijderen.



Besneeuwde brug op woensdag 30 maart 2016


Smullen maar





Woensdag tegen het einde van de middag ga ik wafels bakken om mee te nemen naar Øversjødalen. Voor Terje en Gunnhild heb ik een chocolade paashaasje meegenomen.
Op de terugweg zijn we bij Monica langs gegaan om het resultaat van Palmzondag en het Kjærtorsdagsfest af te geven, tesamen met de onderliggende stukken.

Donderdag gewoon gewerkt en tussen de middag wat foto's gemaakt.






Vrijdag 1 april, Femke is vandaag 28 jaar geworden.



We rijden iets na negenen naar Tolga, alwaar we eerst een paar pakjes ophalen bij de Coop. Daarna door naar Tynset alwaar Peter een afspraak heeft bij de oogarts. Alles is goed, alhoewel er in het rechteroog een begin van grå staar is. Zo lang er geen klachten zijn is het goed, anders moet hij terugkomen. Daarna hier en daar wat boodschappen gedaan, nog wat gekletst met Andre, en dan weer terug naar huis.
We skypen met Femke en wensen haar een hele fijne dag. Ze heeft een aantal kaarten ontvangen voor haar verjaardag, dus mensen bedankt daarvoor.


Deze dag is ook de trouwdag van  Anja met Frans. Wij wensen hen vanuit Noorwegen alle geluk van de wereld toe.

Zaterdag worden we wakker en dan waait en sneeuwt het. De plannen om buiten wat te gaan doen leggen we maar even in de ijskast.


We werken dus in de kelder en maken het een en ander af. Tevens huishouden weer op orde gemaakt.

Deze avond was er weer Noorderlicht te bewonderen.

Zondag is het heel ander weer en de sneeuw begint weer iets te smelten.





Tegen half elf komen Dennis en Floor om de hondenbox op te halen. Eerst koffie en bijpraten en dan gaan de mannen naar buiten.

Auto met aanhanger bij de garage

De aanhanger staat klaar

Het eerste stuk van de hondenbox staat erop

Floor bezig met de lier

Bijna klaar

Klaar om weer naar Oppdal te rijden
Na nog een koffiepauze rijden Floor en Dennis weer naar Oppdal.

Wij rijden daarna naar Tolga alwaar we uitgenodigd zijn bij Nico en Ineke. Na een kop koffie en een praatje help ik Nico met zijn M-biljet. Emigreren en belastingdienst, het kan een tijdje duren.
Daarna schuiven we aan voor een heerlijke mosselmaaltijd met een overheerlijk mosterdsausje en stokbrood.



Ik met een glas water en Peter en Nico met een wijntje

Ineke , ikzelf en Peter te samen met heel veel lege mosselschelpen

De heren nemen nog een ijsje na en daarna drinken we nog een lekker kopje koffie. Dan is het weer tijd om naar huis te gaan en kijken we terug op een lekkere zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten