zondag 29 november 2015

Week 48

Woensdag heeft Peter mij naar på lofte gebracht en is daarna naar Tolga gereden alwaar hij een vergadering had voor Tolga Vekst. Ik heb lekker zitten breien en kletsen en ben daarna door Elin thuis gebracht.

Vrijdag zijn we al vroeg naar Tolga gereden. Ik had nl. om 09.30 uur een afspraak bij de dokter. Het liep iets uit omdat het netwerk er uit lag, niet alleen bij de dokter maar overal bij de kommunes die aangesloten zijn bij Fartt. Er was 1 computer waar men de patientenjournalen kon zien en dat was het dan. Het briefje voor het lab moest dus met de hand geschreven worden en daarna moest men een aantal keren prikken om een buisje bloed te kunnen krijgen.


Net op de weg staken er twee elgen over. Was eigenlijk te laat, maar ja.
Nadat we klaar waren bij de dokter zijn we naar Holmen Bil gereden in Tynset, alwaar we extra lampen zouden laten plaatsen. We kregen een huurauto mee en na de boel overgeladen te hebben zijn we naar de Lysgrotten gereden, om daar de niet verkochte spullen af te geven. Er was toch voor iets meer dan 1000 kroner verkocht, dus Maren was tevreden.
Dan terug naar Tynset om diverse dingen te kopen en wat te eten bij de Domus. Tevens een nieuwe gsm gekocht voor Peter. Die was volgens internet in de aanbieding maar bij Expert was er niets van te zien. Navraag bij de kassa resulteerde echter in een gsm voor de geadverteerde prijs. Black Friday.

Tegen twee uur waren we bij Holmen alwaar we nog een goed anderhalf uur hebben moeten wachten. Dus maar wat gelezen en koffie gedronken. Daarna  heeft Peter de boodschappen overgeladen in onze auto terwijl ik om een factuur vroeg. Hij keek even bedenkelijk, vroeg toen waar we woonde in Kåsa en of we Sverre en Ola Lien kenden. Ja die kennen we en toen kregen we een factuur mee.
Was iets meer dan we hadden afgesproken, maar we hebben ook de ruitenwissers laten vervangen, hebben ook nieuw licht in de normale lampen en we hebben nu ook eindelijk weer een blaasbalgje voor de kachel.

In Tolga nog even gestopt voor Røros yoghurt en wat reclames, toen langs het sykehjem en toen lekker naar huis. Het is de hele dag boven nul geweest, in Tynset was het zelfs 8 graden en in Kåsa was het ook nog boven nul toen we thuis kwamen.Er was dus heel wat sneeuw weg gesmolten.


Zaterdag hebben we de stal schoon gemaakt, dus de nieuwe varkens mogen weer komen.
Alleen nog een stukje extra afmaken zodat ze in het begin niet door het hek kunnen komen.
Buiten waren de varkens aan het genieten van het voer van het sykehjem, wat een stelletje viezerikken zijn het toch.







Er is weer veel sneeuw weg gesmolten

Zondag is het 1e Advent en er is weer een boel sneeuw gevallen. Erik komt weer ruimen en praat nog even met Peter.




Vanuit de keuken

Vanuit de kamer

Beer in zijn element

Ons optrekje



Tegen half een vertrekken we naar Øversjødalen alwaar de jaarlijkse Julemiddag van het Helselaget wordt georganiseerd.



We waren met minder mensen dan anders en daarom waren de tafels gedekt in het restaurant i.p.v. in de zaal. Is dan toch wel gezelliger inderdaad. Irma, Michel ,Sem en Selina waren er ook en we zaten met hen , Lorielle en de  Fam. Jordet aan tafel.



Lorielle, Julie, Michel en Sem

Emiel, Jon Petter, Selina en Irma

Adventstid


Spreekt voor zich

Adventstemming

Cadeaus voor de loterij

Uitzicht vanaf onze tafel

Kjellrun en Gunnhild

1e Advent
Het eten was lekker en ook het dessert en de koffie en taart ging goed naar binnen. Complimenten aan de keukenstaf.

Iren, Åse, Gunn Hege en Liv Johanne
Tijdens de koffie werden er lootjes verkocht en daarna was het trekking. Wij hadden geen geluk deze keer, maar we hebben het Helselaget gesteund zullen we maar zeggen.

Daarna weer naar huis en toen moest Peter toch nog een keertje terug omdat hij zijn handschoenen vergeten was. Die avond lekker rustig aan gedaan.

Een week met hele grote verschillen in temperaturen, van - 18 tot +6 hier in Kåsa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten