zondag 3 mei 2015

Zweden, veelvraat en op bezoek.

Zaterdag 2 mei worden we wakker , en ja hoor het heeft weer gesneeuwd , en niet zo'n beetje ook.



Nico en Ineke komen ons om 09.30 uur ophalen en samen rijden we richting Idre. Als we langs Øversjødalen rijden zien we dat het erg druk is bij de veiling. Later horen we dat het inderdaad erg druk is geweest en dat het de prijzen goed heeft opgedreven.



Wij rijden rustig verder, hier en daar ligt er weer meer sneeuw en ook de weg is soms besneeuwd.
Hoe verder we bij Idre komen hoe minder sneeuw er is.

Tegen half twaalf zijn we bij Rita en haar man George die een kilometer of negen buiten Idre wonen. We besluiten om eerst terug naar Idre te rijden om wat boodschappen te doen en bij de systembolaget langs te gaan voor wat alcohol. Daarna terug naar de Fam. Friebel waar we een hele gezellige middag hebben gehad.

Heel veel vogeltjes
Gezellig
We hebben over van alles en nog wat gepraat, ook over de verschillen en overeenkomsten tussen het wonen en werken in Noorwegen en Zweden.

Nadat we afscheid hebben genomen rijden we terug naar Idre alwaar we met zijn vieren gaan eten. Dan rijden we weer op huis aan en als we voorbij Sømadalen zijn gaat het weer sneeuwen. Heel licht gelukkig en het blijft ook niet liggen. In Øversjødalen staan nog steeds auto's voor de veiling, een hele lange dag voor het helselaget en bygdekvinnelaget die voor de koffie,taart en eten hebben gezorgd. Wij zijn tegen 19.30 uur weer thuis en dan laten we Beer uit en verzorgen de kippen en de varkens. Beer heeft zich goed gedragen in de bench en is natuurlijk weer blij dat we thuis zijn. De afgelopen nacht gevallen sneeuw is weer gesmolten en zelfs nog meer dan dat.

Zondag 3 mei is het weer heel ander weer, een hele zonnige dag vandaag.






Mickey springt uit de boom en ik ben dus net te laat
Ik ga het varkenshok schoonmaken en gelukkig gaat het weer iets beter met de twee zieke. Of het aan de vitamine E ligt of dat de ziekte al op de terugweg was weten we niet, maar dat is niet belangrijk.




Daarna ga ik ook tekenen en werken we weer wat af van het lijstje.

Via facebook zien en lezen we dat er een jerv ( een veelvraat)is gesignaleerd bij de woning van Tove en Ola. Het jachtteam is erbij geroepen en ook is er een helikopter aangekomen.

Afbeelding van een veelvraat





De veelvraat is later die dag geschoten.


Tegen drieën gaan we op weg naar Vingelen, naar Eli en Anne.

Hertjes vlak bij ons huis.



Beer speelt lekker met Saar en wij zitten gezellig binnen. Zij hebben een huis gehuurd naast het huis waar Anja en Thomas hebben gewoond. Heel mooi afgewerkt en ruimte genoeg binnen en ook buiten. Anne maakt sieraden en tassen en voor de sieraden maakt ze ook haar eigen kralen. In de woning heeft ze haar eigen werkkamer en in de tuin staat een huisje waar ze straks alles kan tentoonstellen.
Beladen met een zak fruit- en groentenafval voor de varkens en de kippen rijden we weer richting Tolga. Daar halen we eten op bij het sykehjem en rijden we door naar Hodalen alwaar we ook bij Remco en Eleonie het nodige ophalen. Feest voor de beesten dus.

Blondie is er het eerste bij, de rest volgt


's-Avonds skypen we nog met Nienke en Jhon en worden ook door hen weer bijgepraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten