zondag 28 september 2014

Weekeinde 27 - 28 september

Zaterdag is het weer een mooie herfstdag en ik begin dan ook met de buitenruimte schoon te maken van de varkens. Dat is weer de hoogste tijd want jeeminee wat kunnen die varkens poepen en plassen.
Gelukkig doen ze dat wel in een bepaalde hoek dus dat is wat makkelijker opruimen.

Uitzicht vanuit de buitenruimte van de varkens
Daarna is de binnenruimte aan de beurt en die besluit ik maar helemaal leeg te maken. Al het vuil eruit en dan een nieuwe laag met zaagsel en stro erin. Ze staan al knorrend te wachtend om er weer in te mogen en dan is het weer een groot feest.
Natuurlijk moet daarna ook het kippenhok schoongemaakt worden. Per slot van rekening hebben die ook recht op een schoon verblijf. Maar zoals gezegd, het is heerlijk weer, dus beslist geen straf om buiten te moeten werken.

Daarna mag Beer mee om de post te gaan halen en ook dat is geen straf in dit weer.



Bij thuiskomst eerst lekker wat eten en daarna ga ik Peter helpen met de laatste dingen in het binnenverblijf voor de kippen voor de aankomende winter.

Beer is er natuurlijk ook bij

Even poseren voor de foto
Het ziet er hartstikke goed uit en na het zaagsel erin gestrooid te hebben en het stro in de leghokken gelegd te hebben is het bijna klaar.




Alleen nog een ander lampje erbij , eten en drinken , en dan kunnen ze erin. Maar ze kunnen voorlopig nog gewoon in het buitenhok en overdag los.

Na al het gereedschap en het hout en overig materiaal wat we niet nodig hebben gehad, weer opgeruimd te hebben gaan we lekker douchen en genieten van een rustige zaterdagavond.

Later blijkt dat ons nichtje Jilles , die getrouwd is met Gustavo en in Chili woont, mama is geworden van een zoontje : Manuel Emilio genaamd. Hij is met de keizersnede geboren , bijna 4 weken te vroeg en hij weegt 1980 gram.

Jilles met Manuel Emilio

Vanuit Noorwegen wensen wij jullie heel veel geluk en liefde toe.

Zondagmorgen maken we met Beer een rondje Kåsa. Vanuit Hovland lopen we richting Erik, daarna voorbij Snøfridd en langs de hut van Elbro. Daarna richting Nesset en dan naar Bakken.


Hovland in de verte

Ook nu is Hovland te zien met rechts de gård van Snofridd en daarnaast die van Erik



Brug bij Nesset die geroveerd wordt

De Hola richting Øversjødalen

Nesset in de verte

Hola richting Bakken

Hola en weggetje richting Bakken


Koeien !!!




Aangekomen bij Bakken worden we begroet door Dex, die besluit om ons daarna niet meer alleen te laten.






Dus dan maar aankloppen bij Heidi zodat ze Dex bij kan houden.  We worden uitgenodigd op de koffie en Beer wordt vastgelegd bij het speelhuisje. We worden bijgepraat over het reilen en zeilen op Bakken en horen ook dat alle koeien weg gaan. Ze worden vervangen door andere koeien van een geheel ander ras en dat gaat binnenkort al plaats vinden.

We lopen dan terug naar Hovland en dan komen de jagers 's-middags met de vierde en laatste elg aan. Freddie en de kids komen ook nog even kijken naar de elgen en natuurlijk ook bij de varkens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten