maandag 23 juni 2014

Varkens

Donderdag 12 juni was het dan zover. Peter en Femke zijn tegen half acht naar Hodalen gereden alwaar de transporteur van de varkens hen zou ontmoeten. Bij de postbussen werden de paardentrailer ( geleend van Dennis) en de vrachtwagen zodanig bij elkaar gezet dat onze drie varkens zonder enige problemen werden overgezet. Daarna terug naar Kåsa waarbij ik bij aankomst een hoop geknor hoorde.


Daarna hebben we ze naar binnen gedreven alwaar ze een schoon hok ter beschikking kregen.

Nog even wennen.
Het weer werkte niet echt mee, dus hebben we ze de eerste dagen binnen gehouden. Op zaterdag scheen de zon en werd ik als varkenshoedster aangesteld om onze drie nieuwe bewoners naar buiten te krijgen.

Alle drie in het zonnetje.
Ze lijken wel aan elkaar geplakt te zijn, met zijn drietjes naar binnen en weer naar buiten. Slapen doen ze tegen elkaar aan en dan wel zo dat er twee dezelfde richting uit liggen en de middelste de andere kant uit.
Ik heb gelezen dat het goed is om ze te krabbelen en twee van de drie vinden dat inderdaad erg lekker. Zo lekker dat ze door de poten gaan en om vallen. De derde is nog niet zo ver.
Nu maar vol houden , want als ze groter zijn moet ik ook nog het hok indurven, dus nu maar goed socialiseren.

Aangezien ze goed eten en elke week een zak voer halen erg overdreven is hebben we een big bag besteld van 600 kilo. Vrijdag 20 juni wordt deze afgeleverd en , aangezien we niet in het bezit zijn van een tractor, hebben we Dennis gevraagd om ons te helpen.

Het busje is gearriveerd.


Twee zakken van 600 kilo in het busje

Deze zak is voor ons bestemd

Tillen maar

Peter als opzichter

Naar boven

Op zijn plek
Het weer is de gehele week al abominabel. Het heeft zelfs weer wat gesneeuwd, iets hoger is dat zelfs blijven liggen. Geen weer voor onze vierbenige om naar buiten te gaan dus. Ze eten prima en worden soms ook verwend met eten van het sykehjem, dat Femke meeneemt en ik kreeg van de week bij de Coop ook fruit en groenten mee. Een traktatie dus, vooral peren en ander zacht fruit.

Vandaag, 23 juni , is het tegen de middag weer opgeklaard, de wind is weer gaan liggen en dus kunnen de piggy's weer naar buiten.Ik had vanochtend de deur al open gezet, maar ze zijn toch meer binnen dan buiten.
Peter heeft ze naar buiten gedaan en ik heb het hok weer wat opgeruimd.
Eindelijk hebben ze ontdekt dat er buiten ook eten staat.
 Daarna zijn we nog naar de brug gelopen en natuurlijk moet er dan weer even een foto gemaakt worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten