zaterdag 7 juni 2014

Femke weer in Noorwegen , konfirmasjon van Meine Baas , voorbereidingen 30 jarig huwelijksfeest

Hemelvaartsdag was het heerlijk weer en heb ik , buiten gewerkt te hebben, lekker buiten gezeten met een boek. En ben dus flink verbrand, stom stom stom. Peter was met dugnad ( vrijwillig verplicht vrijwilligerswerk) bezig in Fjelltun, zijn oude hobby aan het uitoefenen , nl. timmerman spelen.

Vrijdag 30 mei heb ik in Vidarheim gewerkt en na thuiskomst heb ik nog wat planken geverfd van het terras. Bill en Peter hadden nl. nieuwe planken bevestigd, deze waren al geschilderd, maar er moesten er nog twee extra bijkomen. Die heeft Peter bevestigd en ik heb ze geverfd.

Vandaag is Femke , na in de laatste week drie examens te hebben gemaakt, weer op het vliegtuig naar Noorwegen gestapt. Deze keer met een rechtstreekse vlucht van Aberdeen naar Oslo en daarna met de trein naar Tolga. Daar hebben wij haar , na nog wat boodschappen te hebben gedaan , om tien over negen        's-avonds weer opgehaald en zijn we gezamenlijk naar Kåsa gereden.

Zaterdag 31 mei zijn we met zijn drieën naar Tolga gereden alwaar Meine zijn konfirmasjon vierde. Oma Bea Knol en nichtje Djura waren hiervoor naar Noorwegen gekomen , zo ook Stoffel Baas en schoonzus Aukje Baas. Het was erg gezellig om iedereen weer te zien en bij te kunnen kletsen. We hebben binnen en buiten gezeten, al naar het weer het toeliet. Al met al weer een gebeurtenis om te onthouden.

Meine, geheel links op de bovenste rij
Maandag, woensdag en vrijdag heeft Femke haar eerste uren gemaakt als schoonmaakster op het sykehjem in Tolga. Volgende week vrij en dan een aantal weken aan de slag voor Tyva , Siri en Laila.
Woensdag hadden we ook de maandelijkse bijeenkomst van alle schoonmaaksters, deze keer in Dølmotunet, en daar was Femke ook bij nu. We werden getrakteerd op een lekkere marsepeintaart en hebben verder wat uitleg gekregen over de webside van de kommune.
Laila en Eli kunnen niet komen a.s. zondag, maar ze gaven mij wel een hele mooie orchidee mee als felicitatie.

Donderdag is Peter samen met Femke naar Tynset gereden om boodschappen te doen. Er moest van alles en nog wat ingeslagen worden , aangezien we zondag 30 jaar getrouwd zijn en dit gaat dan natuurlijk wel gepaard met een feestje.Ook moest er van alles en nog wat gekocht worden voor de drie biggetjes die vanaf volgende week bij ons komen wonen. Misschien noemen we ze Knir, Knar en Knor.
Ik ben thuis gebleven om te kunnen tekenen e.d. , dat moet nl. ook gedaan worden.

Vrijdag ben ik met de kid (taxi) naar Tolga gereden , gewerkt op Vidarheim , daarna naar de kapper en toen samen met Femke weer naar huis gereden. 's-Avonds alvast twee cake's gebakken voor zondag.

Zaterdag voor de tweede keer deze week het gras gemaaid, de combinatie van regen en zonneschijn zorgt ervoor dat het gras omhoog schiet. We waren mooi op tijd klaar want er was weer een goede regenbui daarna.
Tegen tweeën zijn we de auto in gaan laden en zijn we naar Fjelltun gereden om daar de boel alvast klaar te zetten voor morgen. Dennis kwam ook nog om mee te helpen.


Dankzij lieve schoonzus Ria zijn we in het bezit van oerhollandse slingers , vlaggetjes , servetten en de opblaasbare cijfers 3 en 0.
Op naar het feestje.

We hebben al een aantal kaarten gehad en zojuist kwamen Jan en Inger nog even langs om ons te feliciteren.
Vandaag hadden ze een konfirmasjon gehad in Tynset en vannacht rijden ze naar Gardermoen om morgenochtend naar Montenegro te vliegen voor de vakantie. Zo lief van ze om even langs te komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten