woensdag 5 februari 2014

Fysiotherapie, finish Mel Andrews en vertrek naar Aberdeen

Dinsdag 4 februari zijn Femke en ik naar Tolga gereden omdat Femke daar om 13.00 uur een afspraak bij de fysiotherapeute had. Alles zag er goed uit en met een nieuwe afspraak op zak, 2 april dus dat duurt nog eventjes, zijn we verder gereden naar Røros. Telefonisch contact met Nigel leerde ons dat we waarschijnlijk een klein kwartiertje te laat zouden komen, maar we zijn toch gegaan.
Ze was inderdaad net binnen ( 13.48 uur en nummer 25) en de dierenartsen waren bezig om de honden te controleren.


Toch een foto van de finish

Staande is Lee Crooks, de handler van Mel

Nigel is het mannetje in blaauw

Dierenarts aan het werk

 







Even knuffelen

Nigel , Mel en Lee
Na de felicitaties en knuffels zijn we naar de apotheek gegaan voor Peter om daar weer Nutricia energiedrankjes te halen. Het gaat weer wat minder en dan zijn deze drankjes echt nodig om toch wat energie binnen te krijgen.
Daarna nog wat boodschappen en dan rijden we terug naar Kåsa alwaar Peter en ik nog even een klein eindje met Nana lopen.
's-Avonds niet al te laat naar bed.

Woensdagochtend loopt om 04.00 uur de wekker af en dan zitten we om iets over half vijf in de auto om weer naar Røros te rijden. Deze keer om Femke naar het vliegveld te brengen omdat zij terug gaat naar Aberdeen. Eerst naar Gardermoen en dan naar Stavanger om vervolgens naar Aberdeen te vliegen. Dit gaat eigenlijk best snel aangezien ze om 06.15 uur vertrekt vanuit Røros en om 12.50 uur (11.50 uur engelse tijd) in Aberdeen aankomt.

Moeders wil nog even een foto, hellup.

Hier laten we Femke achter voor haar verdere reis.


In Aberdeen wordt ze opgehaald door Leaf en naar haar nieuwe kamer in Hillhead flats gebracht. Zij heeft dan ook de doos bij met o.a. het dekbed etc. die Femke vorig jaar bij haar heeft achtergelaten.

Wij rijden dan weer terug naar huis en lopen tegen zeven uur in de ochtend een rondje met Nana. Daarna alle beesten eten geven en zelf aan het werk. Ik met een kop koffie en Peter met wat sap.
Femke belt nog even vanuit Stavanger om door te geven dat alles goed is gegaan en dat ze geholpen is met de handbagage. Toch fijn als je dat zelf niet kunt. Daarna vanuit Aberdeen nog een telefoontje dat ze opgehaald is en dat alles goed is verlopen. We wensen haar heel veel succes toe met de verdere studie.

Verder kregen we vandaag de krant met heel veel nieuws over de Femundløpet en de lokale deelnemers. Ik zag niets staan over Mel en dat vond ik zonde. Per slot van rekening woont ze hier in de regio en is ze de eerste Britse die vorig jaar de 400 km heeft uitgereden en dit jaar de 600 km. Een mailtje naar de krant dat gelijk werd beantwoord. Ze hadden niet kunnen vinden waar Mel woonden en daarom wisten ze niet dat dat hier in de buurt was. Nu zouden ze er vrijdag over schrijven. Werd zelfs bedankt dat ik het doorgaf. Ben benieuwd of er nu inderdaad iets over geschreven gaat worden. We wachten af.

1 opmerking:

  1. Zet men dan ook in de krant dat Mel en Nigel elk jaar een " nieuw slachtoffer" als handler weten te vinden😒 !! Verder heel veel suc6 met jullie gezondheid !! Gr. Floor en Marjan

    BeantwoordenVerwijderen