donderdag 13 februari 2014

Onverwachts werken, jaarvergadering Samfunnshuset , doktersbezoek en natuurlijk de Olympische Spelen in Sotsji

Zondagavond kreeg ik om 21.30 uur een sms-je met de vraag of ik de volgende dag kon komen werken voor Siri. Na een bevestigende sms terug was het voor mij tijd om mijn bedje op te zoeken.
Maandagmorgen tegen zevenen naar Tolga gereden waarbij de rit van ons huis naar de weg meer ploeteren was. Er was weer behoorlijk wat gevallen en de wind had ook weer voor mooie sneeuwduinen gezorgd.
Het was leuk om weer wat te werken in het sykehjem, vooral als mensen weten wie je bent en je enthousiast begroet wordt. Ook te horen gekregen dat ik begin april twee weken kan werken bij de barnehage en dan ook op Tolga school en Vidarheim. Wanida heeft dan vakantie en ik neem haar diensten dan over. Wordt dus nog ingewerkt op school en Vidarheim.
Om half drie was ik klaar en ben ik rustig terug gereden naar huis. Overal sneeuwduintjes op de weg want het waaide weer behoorlijk. In Tolga was het drie graden boven nul en ook in Kåsa was het net boven nul.
Bij de stal was al de sneeuw van het dak afgegleden en dus moest ik wel langs het andere pad.
Binnen eerst de mail nagekeken en daarna was het tijd voor de tweede ritten van de 500 meter schaatsen.
Het was heel er spannend en ook nu waren er weer medailles voor de Nederlanders.
Goud voor Michel Mulder, zilver voor Jan Smeekens en brons voor Ronald Mulder. Mooi toch.
Aangezien ik vergeten was te vertellen tegen Peter dat er zoveel sneeuw van het dak was afgevallen gingen we die avond er dwars doorheen toen we naar Øversjødalen reden. Gelukkig ging alles goed en ook de rest van de weg. Heel veel sneeuw en wind.
De jaarvergadering ging goed en daarna was het tijd voor koffie en kake.

Moeilijk te zien maar hier zijn we dus gisterenavond doorheen gereden

Een leeg dak
Dinsdag zijn we tegen enen naar Tolga gereden omdat Peter daar een afspraak bij de dokter had. Het duurde en het duurde en ik dacht op een gegeven moment zelfs dat men aan het proberen was om hem eerder opgenomen te krijgen in Hamar. Dat bleek dus niet zo te zijn want Peter kwam kwam gewoon weer naar buiten en vertelde dat hij geen jichtaanval had in zijn voet maar een slijmbeursontsteking. Geen wonder dat de medicijnen niet hadden geholpen. Nu dus maar weer aan de prednisolon en hopen dat het gauw overgaat. Dus naar de apotheek in Tynset gereden, medicijnen gehaald en tevens weer een aantal flesjes nutricia voor de broodnodige energie.Nog wat boodschappen bij de Coop en dan weer terug naar huis.

Mooi op tijd terug om nog wat te tekenen en om daarna naar de tweede omloop van de 500 meter schaatsen bij de vrouwen te kijken. Ontzettend goed van Margot Boer die hier een bronzen medaille haalt.

Woensdag lekker thuis gewerkt en 's-middags gekeken naar de 1000 meter schaatsen van de mannen. Weer ontzettend genoten en ook nu weer medailles.Goud voor Stefan Groothuis en brons voor Michel Mulder. Het is dan weer begonnen met sneeuwen en het komt er goed uitvallen.
We gaan på lofte en naar de bibliotheek.

Donderdag sneeuwt het nog steeds en blijft het ook de hele dag sneeuwen. We hoeven niet weg dus geen probleem. Net als gisteren lekker gewerkt en daarna schaatsen gekeken, de 1000 meter voor de vrouwen.
De Chinese Zhang Hong reed een onwaarschijnlijke tijd van 1.14,02 , ze vloog gewoon. Daarna moesten we wachten en kijken hoe de Nederlandse dames het er vanaf brachten. Ireen Wust had een mooie tijd van 1.14,69 en wint zilver en Margot Boer won brons met een tijd van 1,14,90.
Dat brengt het totaal medailles voor deze Olympische Spelen al op 12, wat een fantastische prestatie.

Natuurlijk kijken we ook naar het langlaufen en zien daar de Noren medailles winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten