maandag 17 februari 2014

Storm, veel sneeuw en dan weer mooi weer en wisselende temperaturen

Vrijdag begon het te stormen en te sneeuwen en dat bleef ook zo op zaterdag. Dat was dus gewoon binnen blijven en werken, alhoewel dat laatste niet geheel gewaardeerd werd door Sindre.



Samen met Nana ben ik zaterdagmiddag de post gaan halen en daarbij heeft Nana een gouden plak verdiend. Wat ging het te keer. Normaal gesproken kunnen we het binnen een half uur belopen maar het duurde nu toch echt iets langer.


Nana waait bijna weg

Seeuwhond

Kom je nou vrouwtje, ik wil naar binnen

Keukenraam
Daarna lekker naar binnen en naar de Olympische Spelen kijken op televisie. De 1500 meter voor mannen staat op het programma en dat is heel spannend. Koen Verweij  mist het goud op 3/1000 en haalt zilver in een tijd van 1.45,009 .
Zaterdagavond skypen we nog met Nienke en Jhon en natuurlijk met Yore.



Zondagmorgen zijn we tegen negenen al buiten om sneeuw te ruimen en dan komt Erik ook al weer aanrijden. Hij vertelt dat hij nog nooit zo dikwijls sneeuw heeft moeten ruimen op Hovland als dit jaar. Ben benieuwd naar de rekening.













Als we de Zweden bij de heren langlauf estafette hebben zien winnen is het gestopt met sneeuwen en besluiten we om zelf wat te gaan langlaufen. Voor Peter de eerste keer weer sinds vorige winter en voor mij de  tweede keer. We hebben hetzelfde probleem als de Noren bij de spelen hebben, onze skies glijden niet goed. Nu is dat voor ons natuurlijk een minder groot probleem als voor hun, maar het is wel vervelend. We halen het echter tot de postbus en dat moet natuurlijk op de foto.




Daarna weer terug gegleden en toen was het tijd voor koffie en natuurlijk televisie kijken.
Dennis komt gezellig op de koffie en heeft melk meegebracht. Dank je wel Dennis.
Het is dan tijd voor de 1500 meter bij de vrouwen en ook daar doen ze het weer fantastisch. Het is lekker spannend en als ze klaar zijn weten we dat Jorien ter Mors goud heeft gewonnen, Ireen Wust zilver en Lotte van Beek heeft brons. Ook de vierde plaats is voor Nederland en wel voor Marit Leenstra.


Vandaag heeft ook Sjinkie Knegt een bronzen medaille gehaald bij de shorttrack 1000 meter.
Dat zijn nu dus 17 medailles voor Nederland. We gaan voor meer.

Maandagmorgen loopt de wekker weer af en is het tijd voor een nieuwe werkweek. Tussen de middag lopen we naar de postbus om de broodnodige vitamientjes binnen te krijgen. Het zonnetje schijnt, het is bijna windstil en de temperatuur is weer boven nul.





Een nieuw paadje, waar gaat dat naartoe

Het loopt dood na een kleine 50 meter
 
Dan maar terug
Terugkijkend naar de postbus

Hoe kom ik hier binnen????


Terug binnen kijkt Mickey me vragend aan en besluit ik om te kijken of ze nu echt wel naar buiten wil.

Mickey kijkend naar de aan- en af vliegende vogeltjes


Mickey besluit om toch maar weer naar binnen te gaan en krijgt dan samen met Sindre weer wat brokjes.
Peter en ik lezen de krant en eten onze lunch om daarna weer te gaan tekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten