zondag 9 december 2012

Røros, kerstsfeer maken en Tufsingdalen

Vrijdag 7 december aan het eind van de middag zijn we naar Røros gereden voor de jaarlijkse Kerstmarkt. Het was niet zo koud, -14 graden en daarom hadden we onze gewone noorse winterkleding aan. Lekkere muts en handschoenen maakte het compleet. In Røros was het echter een stuk kouder en dat merkte we gelijk. Na de auto weggezet te hebben op de parkeerplaats bij de Domus zijn we naar de Kerstmarkt gelopen. Ze hadden veel moeite gedaan om de straten aan te kleden. Overal stonden er brandende kaarsen, in ijsvormen, lantaarns en fakkels. De nissen liepen rond en er werd gezongen en muziek gemaakt. Jammer genoeg waren er minder kraampjes dan vorig jaar en , waarschijnlijk door de bijtende koude, er werd eerder opgeruimd. Het voelde echt veel kouder dan de -14 en we zijn ons dan op gaan warmen bij de bakker. Lekker chocolademelk en koffie gedronken met een heerlijke soort appelflap erbij. Daarna nog even door de vernieuwde Domus gelopen en natuurlijk ook de roltrap uit geprobeerd. Na nog wat boodschapjes te hebben gedaan bij de Coop zijn we lekker terug naar huis gereden. Hieronder een paar foto's.














Zaterdag ben ik bezig geweest om het hier in huis Kerstproof te maken. Bijna alle Kerstspullen zijn gebruikt en overal branden kaarsjes. Laat de Kerst maar komen. Dennis kwam nog even langs om wat op te halen en Jan Pallin kwam nog vragen of te toch niet mee wilde gaan naar Johnsgård voor de surpriseparty van Bjørn Olav zijn 50e verjaardag. We hadden ons nl. in eerste instantie opgegeven maar nadat de prijs bekend werd, 480 nkr per persoon voor alleen het eten, zeiden we toch maar nee. Hierbij zou dan nog geld moeten komen voor het vrijhouden van BO en Kicki en ook voor Jens Carlson en zijn vrouw.Was een beetje te veel naar onze zin en onze beurs.








 
 


Kerstbal 1986 en 1988, de jaren waarin Nienke en Femke geboren zijn.

Kerststrik uit Duitsland en de Kerstballen gemaakt door Nienke



                                      En buiten sneeuwt het dan eindelijk weer een beetje.



Zondag rond half twaalf rijden we naar Tufsingdalen naar alweer een Kerstmarkt, binnen dit keer. Het sneeuw een beetje en de weg wordt langzaam wit. Aangekomen bij het samfunnshus in Tufsingdalen ziet het er veelbelovend uit. Heel veel auto's, dus veel mensen en hopelijk veel kraampjes. Dus niet, een hele grote zaal met in het midden heel veel stoelen en daaromheen een paar kraampjes. Je kunt lootjes kopen voor de hoofdloterij en/of voor de kinderloterij en de mensen in het midden wachten nu dus allemaal op de trekking. Ook wij kopen wat lootjes en doen ook nog even mee met de kakelotterie. Helaas geen taart gewonnen dus dan kopen we gewoon koffie met kake. We gaan rustig in het restaurant zitten en drinken onze koffie en eten onze kake. Rustig wachten we af tot de trekkking begint. Het gaat redelijk vlot en na een half uurtje zijn alle prijzen vergeven,jammer genoeg niets aan ons,  onze koffie is op en dus beginen we aan onze terugreis. Lekker op tijd terug zodat we nog wat kunnen lezen en televisie kijken. Kaarjes aan en natuurlijk de kerstboomverlichting. Niet al te laat naar bed want morgenvroeg moeten we op tijd naar Tynset.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten