donderdag 6 december 2012

Frisør, juletorget,puppies,julemiddag,adventsmøte en kaffebesøk

Vrijdag 30 november had ik een afspraak bij de kapper. Aangezien de wegen nog steeds glad waren heb ik ruim de tijd genomen en ben ik met een vaartje van ongeveer 60 km per uur naar Tolga gereden. Daar aangekomen heb ik de auto bij de Coop geparkeerd alwaar ook Nigel met de hondentruck stond. Hij was net de accu aan het verwisselen aangezien de ene nei al te goed meer was. Even gepraat en daarna ben ik naar de kapper gelopen. Daar werd ik gelijk geholpen en na een half uurtje stond ik weer buiten. Daarna even naar de julebutikk gegaan die is gevestigd in de Tøysentralen. Daniëlle was er en heeft mij van alles laten zien wat er te koop was. Leuke opzet.
Daarna even naar de Coop en daarna weer voorzichtig terug geglibberd. Alles goed gegaan.

Zaterdag 1 december waren we van plan om eerst naar Alvdal te rijden om de Lysgrotten te bekijken. Omdat we echter in de wolken leefden en we niet wisten hoe de weg zou zijn besloten we om naar Tolga te rijden en dan verder te kijken. We zijn dus in Tolga gebleven. Allereerst naar Vidarheim naar de juletorget. Jammergenoeg waren er dit jaar nog minder kraampjes dan vorig jaar en er was ook niets versierd. Typisch noors/Tolga's misschien? Het skolekorps heeft een aantal liedjes gespeeld en dat was erg gezellig.
Daarna zijn we naar de frivilligsentralen gegaan en hebben daar voor de som van wel 50 nkr een gløggset gekocht.


We hebben hier ook nog lekker grøt gegeten met een glas sap. De televisie stond aan en zodoende hebben we ook nog wat van het lauflaufen en het schaatsen gezien.

Zo werden we welkom geheten bij de frivilligsentralen
Daarna terug naar de auto waarbij we Matjo en Tino nog tegen kwamen die op weg waren naar het station om Marcel en Marieke op te halen. Ook nog even met Annelise gepraat en zodoende weten we nu ook dat als men hier in Noorwegen een baby krijgt men hem/haar niet gelijk een naam hoeft te geven.Meestal gebeurt dat pas bij de doop als ze een maand of vijf zijn of wanneer men niet laat dopen beslist men ook gewoon later. Het laatste kleinkind heet dus voorlopig Vesla(klein meisje). Yoran en zijn vriendin hadden nl. wel een naam maar die stond in de top 5 van namen hier in Noorwegen. Dat vonden ze niets dus gaan ze nu op zoek naar een nieuwe naam.
Daarna nog even naar de julebutikk waar Tonny met Maan aanwezig was. Even gepraat en daarna naar Kåsa gereden waar we koffie hebben gedronken bij Mel en Nigel. Daarna naar de puppies gegaan die lekker warm in de schuur lagen tesamen met de moeders. Heb er een aantal vast gehouden en mee geknuffeld. Wat een schatjes. Nigel heeft er eentje nog de fles gegeven omdat die zo klein is. Daarna zijn Peter en ik nog samen met Dennis naar de hondenaanhanger gaan kijken.

Zondag 2 december was er de welbekende Helselagets Julemiddag die dit jaar in Kåsa gehouden werd. Tegen half een zijn we naar Dennis gereden en nadat Dennis,Mel,Nigel,Kjellrun en ik ingestapt waren( ik in de kattebak omdat we anders twee zouden moeten rijden) , zijn we naar Fjelltun gereden. Daar was het lekker warm ( buiten dus -24 graden) en we kregen eerst gløgg geserveerd. Daarna aan tafel en werden we verwend met ribbe,pølse,medisterkaker,potet og surkål. Daarna riskrem als dessert. Ondertussen was er muziek van Jens Carlsson en van iemand die accordeon speelde. Erg gezellig in ieder geval. Na het eten was het tijd om loodjes te kopen en om de prijzen te trekken. Ook hadden we nog koffie met diverse kake. Tegen half vij zat het erop en hebben we iedereen weer thuisgebracht en heeft Dennis nog melk uit de tank gehaald en dat hebben wij mee naar huis genomen.

Van rechts naar links: Arvid,Jon Ivar,Magnus en Lars Peder Holøyen
Vader met zijn drie zonen


Gunn Hege wil dus echt niet op de foto





 







 



De keukenprinsesjes,Iren,Gunn Hege,Liv en Bjørg.


















Maandagmorgen is Peter naar Tolga gereden om zijn bloed te laten controleren. Alles was goed dus verder gaan met de medicatie zoals die nu is. Onderweg heeft hij nog een aantal foto's gemaakt.





Mijn vader belde ook nog op en we hebben gezellig over van alles en nog wat gebabbeld.

's-Middags heb ik lekker met Nienke en Yore geskyped. Ze hadden een filmpje gestuurd van Yore die op de bank zit en met zijn doek aan het spelen is. Hartstikke leuk om te zien. Nog leuker is het om hem live via skype te zien. Hij danst op zijn moeders schoot, zwaait en lacht. Een genot om te zien.

Dinsdagavond ben ik met Inger en Lina naar Kjellrun gereden voor de adventsmøte van de bygdekvinne. Het was erg gezellig en bij de loterij won ik zowaar een stoffer en blik. Niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen.

Woensdagavond zijn we op de koffie geweest bij de vader en moeder van Henning. Henning heeft in Kåsa gewoond en is in juli verhuisd. We zagen hem regelmatig bij de lysloipe tesamen met zijn dochtertje. Zijn vader en moeder wonen 3 kilometer voor Tolga vanuit ons komende, op een gård Eggen genaamd. Het is haar ouderlijk huis en ze hebben het grondig gerenoveerd.

Nienke belde 's-avonds nog op en vertelde dat ze met Yore bij het consultatiebureau waren geweest. Hij is nu 66 centimeter en weegt ruim 7,5 kilo. Ook heeft hij twee prikjes gehad en dat heeft hij als een grote jongen doorstaan. Goed zo knul.

Donderdag 6 december: Sinterklaas is jarig vandaag en daarom hierbij een foto van Yore die afgelopen week zijn eerste kennismaking met de Pieten goed heeft doorstaan en zelfs wat lekkers heeft gekregen. Trouwens, die mandarijn heeft zijn papa lekker opgepeuzeld en de rest, ja dat weet ik eigenlijk niet.


Ook vandaag een paar foto's gemaakt. Lekker koud met -22 graden overdag en 's-nachts iets kouder.
Waar blijft de sneeuw?????




Peter is nu naar Dennis om melk te halen en ik ben dus het blog aan het bijwerken.



1 opmerking:

  1. Hoihoi,

    Wij hebben alleen natte prut sneeuw gehad.
    vannacht wordt het koud +- -17 graden.....

    BeantwoordenVerwijderen