woensdag 14 maart 2012

Woensdag 14 maart

Bij het terugrijden naar huis kregen we een telefoontje van Femke. Zij was door de taxichaufeur gevraagd of wij diegene uit Øversjødalen waren die een ander huis zochten. Trude , zoals de chauffeur heet had nl. ook een huis te huur. Wij hebben gelijk een afspraak gemaakt voor die avond aangezien we toch al waren uitgenodigd voor een møte in Tolga diuezelfde avond. Het bleek het huis te zijn vlak voor Theo en Yvonne. We hadden het al eerder op de side van Tolga Kommune zien staan maar vonden het toen te duur. Het huis ligt hartstikke mooi en is voor wat betreft de slaapkamers ruim genoeg. De woonkamer was aan de kleine kant en de badkamer behoeft enige zorg.
Er is genoeg bergruimte buiten en er is zelfs een utenspa aanwezig.
Trude vertelde dat er al mensen waren geweest en dat die het eventueel wilde kopen. Ze heeft het taxatirapport meegegeven en we zouden het haar laten weten.
Donderdags hebben we haar gebeld en gevraagd of we terug konden komen om een en ander op te meten en ze vertelde toen dat ze nog even wachten tot ze iets had gehoord van de andere mensen. Daarna heeft ze ons nog een keer gecontact en gevraagd of wij nog even de tijd hadden aangezien ze nog geen beslissing had genomen inzake verkoop of verhuur. Nog even afwachten geblazen dus.
Daarna naar de møte in Malmplassen. Zie de onderstaande mail die wij ontvingen.
Hei,
Vi i Internasjonalt råd oppfordrer alle som driver næring i Tolga eller ønsker det i framtida til oppmøte på Malmplassen onsdag 14. mars kl. 19.00.
Møtet blir starten for jobben med Stratekisk Næringsplan i Tolga Kommune.
Ordføreren lover et fond med risikofri kapital for støtte til lokalt næringsliv hvis det kommer over 40 personer på hvert av møtene.
Kunne du tenke deg å starte en egen bedrift nå eller i framtida da kan møtet være viktig for deg, så vel møtt!
Påmelding til Tolga Kommune tlf. 62496500 eller på e-post.postmottak@tolga.kommune.no.
Med venlig hilsen,
Aleida Knevelman
Leder i Internasjonalt Råd
We waren zowiezo met een aantal bekenden: Hein en Danielle, Theo en Yvonne,Matjo en Colina,Stephan en Steffi,Aleide,Mauela en Nigel. Ook waren Knut Sagbakken en Erling Aas-eng (de oude burgermeester) aanwezig.Tevens nog een aantal waar ik zo gauw namen niet van ken.
Bijeenkomst over bedrijvigheid in de gemeente Tolga.  Eerst werd er door de bedrijvenchef van Røros een heel verhaal verteld over hoe zij een strategisch bedrijvenplan hadden opgezet. Er was een powerpointpresentatie bij. Daarna kon je je aansluiten bij een groep. Elke groep had een bepaald onderwerp. Peter,Femke,Matjo,Colinda,Nigel en ik zijn bij de groep voor het Toerisme gaan zitten.  De bedoeling was dat je aan de hand van een aantal punten aan moest geven wat er te verbeteren was  en hoe het te verbeteren was.  Na afloop werd er door 1 persoon van elke groep een korte presentatie hierover gehouden. De hoofdlijnen werden op grote vellen papier gezet en zouden in de gemeente worden besproken. Op zich best interessant, al is het de vraag of het zin heeft. Femke heeft nl. in haar plan al aangegeven wat er diende te gebeuren en dit plan ligt in een lade.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten