zondag 25 maart 2012

Week 12 in 2012

Femke heeft van de week elke dag op en neer gereden naar Tynset. Vier keer om te gaan werken en woensdag om met de auto naar de eu kontroll te gaan. Er zijn een paar kleine puntjes die gerepareerd moeten worden en daarna terug voor een hercontrole. Aangezien we nog tot eind mei de tijd hebben willen we even wachten met de reparatie om daarna gelijktijdig nieuwe zomerbanden te kopen en om te laten leggen.

Maandagmorgen zijn Dennis en Magnus hier geweest om onze kledingkast op te halen. Die hadden we dus al een paar maanden geleden uit elkaar gehaald en Dennis kon hem wel gebruiken.

Maandagavond zijn we niet naar noorse les geweest. Peter had wat last van zijn rug en dus hebben we aan Colinda gevraagd om het huiswerk door te geven etc.

Woensdagavond naar het samfunnshus. Ik was aan de beurt voor de kake. Femke had een chololadetaart gemaakt maar jammergenoeg kwam hij in stukken uit de langpanne. Hij smaakte echter wel. Elna had lekkere krydderkake bij en Terje kwam ook nog met een taart aanzetten. Hij was dinsdags jarig geweest en dit was over. We hebben gesjoeld en Jan heeft een tussenstand gemaakt. Volgende week nog 1 keer en dan worden de 5 beste keren opgeteld en de winnaar krijgt een gavekort. Hij/Zij mag gaan eten in Hodalen Fjellstue op 1 april als we daar de Hodalen Hutspot dag hebben.
Dan zijn er nog prijsjes voor de 2e en de 3e. Onder de andere wordt ook nog een prijsje verloot.
Omdat het dan de laatste woensdag på lofte is voor Pasen, ja je kunt het maar bedenken, brengt iedereen dan wijn en kaas en toastjes mee.

Nadat we thuis waren van het samfunnshus kregen we via de mail de 20 weken echo van Nienke. Geweldig om te zien. Wat een ontzettend beweeglijk manneke. Ja je leest het goed, we krijgen een kleinzoon.

Donderdag hebben we net als de andere dagen gewerkt en daarna wat hout gezaagd en gekloofd. Er ligt al een paar kuub nu. Ook nog naar het schaatsen gekeken in Thialf.

Vrijdag zijn we naar een begrafenis geweest hier in Øversjødalen. Kjell Harry Jordmoen, vader van Gunne Hege,man van Liv Johanne en schoonzoon van Gunnhild, was maandag 12 maart heel plotseling gestorven terwijl hij op weg was naar een hytterfeldt hier in de buurt. Hij was pas 60 jaar en had in 2003 een hartinfarct gehad. Jan Pallin kwam eerst mij ophalen en daarna Peter. Hij heeft een auto waar maar twee personen in kunnen zitten dus vandaar. De kerk was al vol toen we aankwamen, drie kwartier voor het begin van de dienst. We konden op klapstoelen in het middenpad zitten. Er bleven echter mensen komen en die werden ook voor in de kerk geplaatst. Ook moesten er mensen staan in het middenpad. Het was dus overvol. Tijdens de dienst werd door een broer van Liv Johanne een lied op de gitaar gespeeld en gezongen. Verder werd door diverse mensen iets verteld over Kjell Harry. Na de dienst werd de kist naar buiten gedragen en naar het graf gebracht. Daar hebben we nog iets gezongen. Vanwege het grote aantal mensen zijn wij niet meer na de samenkomst in het samfunnshus gegaan.
We hebben nog gewerkt en zijn daarna nog met hout bezig geweest. Dit heb ik geweten want ik kon 's-avonds geen kant meer op. Ook nog wat van het schaatsen gezien.

Op zaterdag zijn Peter en ik boodschappen gaan doen in Tynset. Femke had het meeste vrijdag al meegenomen maar we wilden toch even rijden. Eerst naar de boerenbond voor honden- en kattenvoer. Het kattezand was op bij hun, dus dat moeten we volgende keer dan maar halen. Daarna naar de europris. Buiten zagen we Colinda en Matjo met de kids. Toen naar de boekwinkel en daarna naar de Domus. Hier hebben we wat gegeten en gedronken.Bij de coop wat boodschappen gedaan en ook nog even naar de Rema. Toen via Tolga  , waar we getankt hebben, naar Hodalen. Daar hebben we lekker koffie gedronken en ragout gegeten bij Remco en Eleonie. Gepraat over volgend weekeinde ivm de voorbereidingen van de Hodalen Hutspot dag. Tevens posters meegenomen en opgehangen in Kåsa en Øversjødalen.
Daarna nog wat schaatsen gekeken en een mooie film: Braveheart.

Aangezien de klok een uur vooruit ging hebben we vannacht een uurtje minder kunnen slapen.
Vandaag, zondag dus, lekker rustig aan gedaan.
Wat gewassen, opgehangen en opgeruimd. Mails beantwoord en facebook bekeken.
De ploegenachtervolging gezien van de dames van Nederland: een gouden race.
Ook de heren wonnen goud. Een mooie afsluiting van het schaatsseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten