zondag 18 maart 2012

Søndag 18.03.2012

Vandaag ben ik om 14.45 uur opgehaald door Tove Klokkevold. Tesamen met Eli Signe Jordet en Gunnhild zijn we verder gereden naar Kjellrun Bakken in Kåsa. Vandaar verder naar Tolga gereden. Holøydalen / Øversjødalen bygdekvinnelaget hadden kaffeservering på Tolga omsorgstun.
Oftewel wij gingen koffie schenken en taart serveren in het bejaardenhuis. Het was de eerste keer dat ik daar binnen was. Had het al wel eerder gezien vanaf de buitenkant. Daar aangekomen zagen we ook Inger Pallin. Zij was 's-nachts opgeroepen en had er dus al wat uurtjes opzitten. Binnen zagen we ook Bjørg Støkket en Kari Grete Sveen. Zij waren beide aan het werk. De oom van Bjørg was er ook. Hij was aan het revalideren na een ziekenhuisopname. Hij vond het leuk dat er zoveel uit Øversjødalen waren gekomen. Heb lekker met hem gekletst en gezegd dat hij maar snel weer moest komen naar de sjoelavonden. Ook Åse Holøyen was er, zij was op bezoek.
We hebben de bewoners begroet en zijn daarna begonnen met alles op tafel te zetten. Daarna koffie uitgeserveerd en iedereen voorzien van allerlei door ons meegebracht lekkers. Ik had niets meegenomen aangezien me dat pas een paar uur van te voren was medegedeeld. Maar er was meer dan genoeg.

Åse en Kari Gete


We hebben ook nog gezongen en daarna was het tijd voor de onvermijdelijke loterij. Wij hadden allemaal voor kleine cadeautjes gezorgd en deze op de piano gezet.

Alle bewoners kregen twee loodjes en konden er bijkopen voor Nkr. 5 per stuk.
Ze werden grif verkocht en daarna kon de trekking beginnen.
Sommige hadden heel veel geluk en andere iets minder. Maar iedereen had het zeer naar zijn zin.
Na de loterij hebben we nog wat gezongen en daarna was het tijd om op te ruimen en afscheid te nemen.
Kjellrun reed met Åse terug en Inger reed alleen. Ik ben samen met Eli Signe , Gunnhild en Tove terug gereden. Thuis aangekomen had Femke het eten al klaar en kon ik gelijk aanvallen.
Het was een zeer leuke middag geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten