woensdag 14 maart 2012

Elektrokonvertering av hjerte

Vandaag om kwart voor zeven vetrokken naar Tynset. Peter diende zich om 08.00 uur te melden voor een ecg en voor het afnemen van bloed.  We waren om tien voor acht in het ziekenhuis, we konden wel binnen maar konden ons nog niet melden aangezien de receptie nog gesloten was. Om 08.00 ging de receptie open en kon Peter zich melden. We werden naar de 2e etage verwezen( in Nederland de 1e etage) maar dat was dus foutief. Het bleek een etage hoger te zijn. Daar aangekomen kreeg Peter een kamer toegewezen en bleek dat we eerst weer naar het laboratorium toe moesten om bloed af te nemen. Dus naar beneden en toen was het wachten geblazen. Degene die de ecg moest maken kwam al kijken waar Peter bleef maar het duurde en duurde bij het lab. Om 09.00 uur eindelijk bloedprikken en daarna een ecg maken. De verpleegkundige was heel aardig en wenste Peter veel succes voor hetgeen komen zou.
Om 09.15 weer terug op de kamer en toen werd Peter, na een scheerbeurt, aangesloten op de monitor. Ook werd een infuus aangesloten. De verpleger vertelde dat eerst de uitslag van het bloed er moest zijn en dat ze dan verder zouden gaan. De rest van da apparatuur werd alvast klaargezet.
Om 09.45 was het zover en kwam de narcotiseur binnen. Het zuurstofmasker kwam te voorschijn en de spuit met verdovingsmiddel lag klaar. Toen de cardiolooog kwam met zijn assistent ben ik, na nog net gezien te hebben dat Peter onder zeil ging, de kamer uitgegaan. Vijf minuten later was het al achter de rug. De cardioloog kwam naar buiten en vertelde dat 1 schok al had geholpen. Daarna ben ik weer naar binnen gegaan. De narcotiseur was net bezig om Peter wakker te krijgen en vroeg aan mij om ook iets tegen Peter te zeggen. Peter reageerde heel slaperig en onduidelijk: jeg er så sliten, oftewel ik ben zo moe. Ze hebben hem op zijn zij gelegd en hij was al heel snel aanspreekbaar. Al met al een kleine tien minuten onder zeil. Na nog een ecg te hebben gemaakt werd er gevraagd of Peter honger had. Aangezien hij vanaf 24.00 uur niets meer had gegeten of gedronken had was het antwoord een volmondig ja. De verpleger bracht een paar boterhammen met verschillende soorten beleg, een kop koffie en een sapje. De cardioloog kwam nog langs en vertelde dat alles goed verlopen was. Peter mocht zich klaar maken om te vertrekken. De verpleger heeft daarna alles afgekoppeld en toen konden we weer naar beneden. Er wordt een nieuwe afspraak toegezonden voor een controleafspraak en er wordt dan eerst nog een hele dag de bloeddruk gemeten.
Ik ben terug naar huis gereden en daarna hebben we nog gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten