zondag 11 maart 2012

Week 10-2012

Dinsdagavond zijn Femke en ik naar het samfunnshus geweest. Er was zumba. De eerste keer hadden we gemist. Er werd een trainings-dvd vertoond op een groot scherm. Eerst uitleg over de verschillende passen en daarna een training van 20 minuten. Het was niet zo druk maar wel gezellig. Gunn Hege en Liv Johanne, Kari Grete en Annette en Eli Signe en wij. Eli Signe is al snel gestopt en weggegaan.
Heb wel gemerkt dat de spatader in de knieholte van mijn linkerbeen opspeelde. Toch maar eens mee naar de dokter gaan dus.
Na de zumba was er volleybal, zoals elke dinsdagavond. Peter kon dus na ons aan de bak. Ook Dennis was er. Daarna bij hebben Peter en Dennis bij ons koffie gedronken en bijgekletst.

Woensdag had Peter een afspraak voor een echo van zijn hart. We zijn met zijn drieen naar het ziekenhuis in Tynset gereden en hebben toen gelijk een reservelampje voor de auto gekocht, nieuwe kraanleertjes voor de kraan in de badkamer en breinaalden maat 9.
De afspraak in het ziekenhuis was om 13.30 uur maar je diende een half uur van te voren aanwezig te zijn. Het ecg (hier ekg genaamd) werd mooi op tijd uitgevoerd. Daarna terug naar de wachtkamer. Hier stonden gelukkig makkelijke stoelen en banken want daarna was de wachttijd iets langer. Om 14.00 uur kon Peter naar de kamer waar een echo zou worden gemaakt. Ik ben meegegaan en heb dus mee kunnen kijken. Daarna werd de cardioloog erbij gehaald. Het hart ziet er goed uit gelukkig. Wel wil de cardioloog kijken of de bloeddruk opgemeten kan gaan worden met een kastje wat Peter langer aan heeft. Hij kan thuis gewoon werken en alle andere dingen doen en dan kunnen ze kijken of de bloeddruk nu wel of niet te hoog is. Tevens wil de cardioloog kijken of het onregelmatige hartritme wat Peter al jaren heeft, in een regelmatig hartritme kan worden gebracht.  Hiervoor moet hij as woensdag 14 maart in het ziekhuis zijn. Hij krijgt dan opnieuw een ecg, er wordt bloed geprikt en daarna krijgt hij een narcose. Daarna wordt er met een elektroshock geprobeerd om het hartritme te normaliseren. Daarna nog een paar uur onder controle blijven in het ziekenhuis en als alles goed gaat mag hij daarna weer naar huis toe. Ik ga mee omdat we niet weten hoe hij zich zal voelen en het toch ruim een uur rijden is met de auto. De procedure heet hier: elektrokonvertering av hjertet.

Donderdagavond was er årsmøte in het Øversjødalen samfunnshus. Peter en ik hebben ieder een aandeel gekocht van 100 Nkr en mochten dus bij de vergadering aanwezig zijn. Het begon om 19.00 uur met de vraag of de uitnodiging was goedgekeurd. Daarna werden er verschillende dingen besproken waaronder de jaarrekening en de begroting voor 2012. Alles werd goedgekeurd, al heb ik wel vermeld dat de datum natuurlijk wel 17-01-2012 moet zijn en niet 2011 en ook de datum van het eigenkapitaal per 1-1-2012 is gewijzigd.
Daarna was er tijd voor koffie en kake. Volgens Gunnhild het belangrijkste van de avond.

Vrijdagavond was er een måneskinntur naar Veslenget. Magne Jordet, Jan Andersen en Inger gingen per snøscooter. Jan Pallin en Dennis met de langlaufskies en Bjørn Olav, Kari Grete en Peter en ik met de benenwagen. Ook mini my, een van de honden van Bjørn Olav mocht mee.
Het was een lekker tochtje over het spoor van de snøscooter. Het rode kruis heeft hier geoefend en had een aantal keren naar Veslenget gereden dus het was goed om te doen. Af en toe even wegzakken tot aan je knie maar verder ging het goed. We hadden de stokken bij van het langlaufen en dat was goed voor het evenwicht.
Bij de hut aangekomen lekker koffie gedronken en wat gegeten en natuurlijk was er rode wijn en schrobbelaer. Lekker gezeten en gekletst, onze namen in het huttenboek geschreven en daarna weer op huis aan. De maan was te voorschijn gekomen en de tocht naar beneden ging voorspoedig.





Zaterdag en zondag hebben we gewerkt omdat we as woensdag natuurlijk een hele dag weg zullen zijn. Tevens hebben we hout gezaagd en gekliefd en weer netjes opgestapeld. Ook hebben we wat van het schaatsen in Berlijn gezien. Al met al een lekker weekeinde.

Het weer is wisselend geweest met flinke periodes boven nul. Zaterdag een flinke sneeuwbui zodat we blij waren dat Magne zondag sneeuw kwam ruimen. Er was weer een cm of 15 gevallen.
Zondag middag steeg de thermomether tot aan de 13 graden boven nul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten