zondag 15 januari 2012

Femke naarTrondheim voor de zgn. bergenstest (Test i Norsk - høyere nivå)

Afgelopen vrijdag is Femke met de kid (taxi) naar Tolga gegaan. De weersverwachting gaf een grote hoeveelheid sneeuw aan en voor alle zekerheid hadden we dus donderdags besloten dat een taxirit veiliger zou zijn. Niet voor het rijden zelf maar de kans dat we hier niet uit de garage zouden kunnen komen en de weg bereiken was redelijk aanwezig.En de trein wacht nu eenmaal niet.
Vanuit Tolga met de trein naar Trondheim. Normaal moet je dan in Røros je internetuitdraai inwisselen voor een treinkaartje maar aangezien er een kleine vertraging was heeft de conducteur geregeld dat er iemand in Støren naar de trein kwam met de kaartjes voor Femke. Heen- en terugreis wel te verstaan. Wat een service.
Femke was om 18.10 uur in Trondheim. Vanuit het CS was ze zo in het hotel. De temperatuur lag boven nul en de ene stoep was schoon en de andere spiegelglad. Geen sneeuw op de wegen op te zien.'
Nog even Trondheim in en een paar leggings en schleich-paardjes gescoord. Eten van de McDonalds en daarna televisie kijken op de kamer.
Zaterdags om half negen aanwezig voor de test. Die was in hetzelfde hotel dus lekker makkelijk. Er waren ongeveer 35 mensen voor de test. Om 14.40 uur was het klaar en nu wachten op de uitslag die hoogstwaarschijnlijk eind februari komt. Daarna nog even Trondheim in, eten van de Burger King en dan naar de film : New Years Eve. Op de kamer nog even televisie kijken en dan naar bed.
Zondag weer met de trein naar Tolga waar wij haar opgehaald hebben.
Daarna koffie en chocolademelk bij Dennis gedronken en de langlaufschoenen van Peter opgehaald.
Dan verder naar Øversjødalen waar we enthousiast begroet werden door de beestenboel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten