donderdag 5 januari 2012

Etterjulskos

Afgelopen dinsdag ,  3 januari , waren we uitgenodigd voor een etterjulskos bij Ola en Tove. We waren welkom om 18.00 uur en op onze vraag of we iets mee diende te nemen werd ontkennend geantwoord. Aangezien Peter nog steeds last heeft van zijn voet besloten we om met de auto te gaan. Het sneeuwe lekker en het waaide ook flink dus was de auto niet zo/n gek idee ook al is het maar 10 minuutjes lopen.
Bjørn Olav en Kicki waren beiden ziek en hadden zich afgemeld. Egil Terje en Marie waren er wel en ook Inger was aanwezig. Jan kwam later aangezien hij eerst een vergadering had in Hamar. Hij kwam dus om half negen.
Peter en ik hebben op de nederlandse manier nieuwjaar gewenst, dus met drie kussen. Dit werd een beetje hilarisch geaccepteerd, want dat doen ze dus helemaal niet hier in Øversjødalen.
We begonnen met wijn of limonade en later was er kofie met allerlei lekkers. Het was een hele gezellige avond met veel verhalen die we eigenlijk best wel konden volgen. Ook al spreekt Egil Terje met een heel zwaar accent, het lukte redelijk.
Om 23.00 uur stapte Inger op en zijn ook Peter en ik naar huis gegaan. Eerst de auto vrijmaken van de sneeuw en daarna door de hoge sneeuw naar huis. Nana uitgelaten en toen lekker naar bed.
Femke was niet meegegaan aangezien die een telefoontje zou krijgen 's-avonds. Dit heeft ze echter niet ontvangen aangeien de vaste telefoon alsmede het mobiele netwerk er tot vanochtend, 5 januari, er uit heeft gelegen.
Vandaag klapte ook de stroom eruit maar deze was na een kwartiertje terug. Buurman Jan kwam op de koffie en nodigde ons uit om zaterdagavond as om 19.00 uur naar hun te komen voor, ja echt waar, een etterjulskos. Op mijn vraag of dit wel meer werd gedaan antwoorde hij dat er eerder geen tijd voor was geweest. Dus ja, gewoon doen.
Hij had ook Egil Terje en Marie willen uitnodigen maar die krijgen van het weekeinde visite vanuit Stavanger of Bergen ( een broer van Egil Terje). Wel zal Bjørn Olav komen, zonder Kicki aangezien zij terug is naar Zweden. Al met al weer wat leuks om te doen in het weekeinde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten