donderdag 12 januari 2012

Bygdekvinnelaget

Zondag 8 januari hadden we een møte bij Bjørg. Ik heb Inger opgehaald en , zoals gebruikelijk hier in Noorwegen, bedankt voor de zaterdagavond. Takk for sist.
Daarna zijn we naar Bjørg gereden. Niet zo ver hier vandaan. We waren de eersten en niet zolang na ons kwam de rest. Een aantal kwam niet opdagen, maar dat komt ook wel meer voor. We waren met zijn negenen, dus een lekker groepje.
We begonnen , zoals gebruikelijk, met het zingen van een lied.
Daarna werd er definitief vastgelegd dat het jubileum gevierd wordt op zaterdag 18 februari. Het programma werd dorgelopen en ook werd bepaald wat er zal worden geserveerd. Tevens bepaald wie er zou komen voor een praatje en wie er zal zorgen voor de muzikale ondersteuning. De rest zal worden besproken en geregeld door het bestuur.
Daarna kwam er zelf gemaakte chocolademelk op tafel en allerlei soorten belegde boterhammen. Ook ging de televisie aan want Therese Johaug, zij komt uit Dalsbygda, een plaatsje hier in de buurt, moest haar laatste langlaufren gaan doen. We hebben daar dus samen naar zitten kijken. Het was 9 kilometer en een gedeelte had een stijgingspercentage van 28%, behoorlijk zwaar dus. Therese werd derde, een andere noorse werd tweede. Prima dus.
Daarna ging de televisie uit en werden er nog meer zaken besproken. Een uitnodiging voor 4 februari van een andere bygdekvinnelaget en een gezamelijke møte met het husflidslaget op 23 april.
Toen kwam er koffie en allerlei lekkere kake met een hele grote schaal bessen met een soort slagroom.
Daarna nog naar de 9 kilometer van de mannen gekeken. Hier werd een noor derde en die was helemaal tot het gaatje gegaan. Hij liet zich na de finish op de grond vallen en dit duurde wel een tijdje.
Afgesloten met een lied uit het norges bondekvinnelag sangbok en daarna weer naar huis.

Thuis nog naar de laatste twee ritten van de 10 kilometer schaatsen in Budapest van de mannen gekeken. Sven Kramer won deze en hij werd ook europees kampioen allround.

Daarna heeft Femke voor het eten gezorgd: broccoli en pesto volgens Jamie Oliver.
Zoals we van haar gewend zijn smaakte het weer opperbest.

Maandag heb ik een mailtje naar het hoofdbestuur gestuurd om te vragen waar ik een zangboek zou kunnen kopen aangezien ik deze nergens kon vinden.
Dinsdag kwam de post en daar zat het zangboek bij. Wat een service dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten