donderdag 10 november 2011

Gezondheidsproblemen

Vandaag is Femke met Peter naar de dokter in Tolga geweest. Hij kreeg dinsdag pijn aan zijn grote teen van de rechtervoet. Dit werd zo erg dat hij woensdag morgen naar de dokter heeft gebeld. Voor die dag kon hij geen afspraak meer maken maar voor vandaag, donderdag, dus wel. Het werd steeds erger. De teen werd steeds roder en zwol op. Er alleen al naar kijken deed pijn. Lopen ging steeds moelijker. Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan. Peter niet vanwege de pijn en ik niet vanwege het gekreun en gesteun. Ik had zo'n medelijden met hem want , ondanks de paracetamol , werd de pijn niet minder. Vanochtend kon hij helemaal niet meer en het was dan ook maar goed dat ze om half tien konden vertrekken naar de dokter. Die had het snel gezien en constateerde dat het een flinke aanval van jicht was. (urinsyregikt) Hij moet nu veertien dagen prednisolon nemen en dagelijks een flinke dosis paracetamol.Tevens iedere keer laten koelen en rust houden. Bij verslechtering onmiddelijk terugkomen en anders over veertien dagen bloed laten controleren.De medicijnen zijn gehaald bij de apotheek in Tynset en Femke heeft gelijk wat boodschappen gedaan zodat we er zaterdag niet meer naar toe hoeven.
Bij thuiskomst heeft hij de medicijnen ingenomen, gegeten en is daarna op de bank in slaap gevallen. Tegen vier uur werd hij wakker en de pijn is gelukkig nu iets minder.

Vandaag ook met skype contact gehad met Jhon en Nienke. Die hebben vandaag een telefoontje gehad dat de vorige week gemaakte ct-scan iets laat zien in de nek van Nienke dat nader onderzoek behoeft. De ct-scan was gemaakt na een mri en nu moet er wederom een mri worden gemaakt en nu van dat gedeelte in haar nek. Ze hebben morgen een afspraak bij de neuroloog en we zullen morgenavond wederom skypen. We zijn bezorgd maar kunnen nu even niets anders dan afwachten.

Tevens werd vandaag de volgende 3 m3 hout gebracht. Nu los in de garage gestort maar Femke en ik zullen het morgen of zaterdag beter opbergen.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje, steeds meer mensen (in de familie) met jicht! Sinds de vakantie twee jaar geleden weet ik ook hoe pijnlijk dat is en ik slik er nu dagelijks twee pilletjes Allopurinol voor. Beterschap dus voor Peter!
    Nienke belde ons vanavond, toevallig hadden we vandaag net dit bericht gelezen. Hopelijk valt het mee en is het inderdaad iets dat geen schade veroorzaakt en gewoon kan blijven zitten.
    Sterkte voor allebei!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, steeds meer mensen (in de familie) met jicht! Sinds de vakantie twee jaar geleden weet ik ook hoe pijnlijk dat is en ik slik er nu dagelijks twee pilletjes Allopurinol voor. Beterschap dus voor Peter!
    Nienke belde ons vanavond, toevallig hadden we vandaag net dit bericht gelezen. Hopelijk valt het mee en is het inderdaad iets dat geen schade veroorzaakt en gewoon kan blijven zitten.
    Sterkte voor allebei!

    BeantwoordenVerwijderen