dinsdag 27 november 2012

Week 47

Afgelopen week een paar keer visite gehad. Dennis is woensdagavond en vrijdag rond de middag geweest en Mel en Nigel donderdagavond. Jan is zaterdagmiddag even geweest en daarna kwam Bjørn Olav ook nog even. Het weer was belabberd, bewolkt en boven nul, lekker gladde paden en wegen dus. Waar blijft de sneeuw?

22-11-2012

22-11-2012

Zaterdag was de temperatuur weer onder nul en was er een heerlijk zonnetje.

Wat een uitzicht
 
Heerlijk weer om nog wat buiten te werken. Achter ons huis hebben we eerst een stukje weiland en daarna loopt het iets omhoog met wat stenen, rabarberplanten en een wildgroei van bomen. We besloten om alvast wat bomen te rooien zodat ze weer konden gaan drogen voor de winter van 2013-2014. 
Gewapend met motorzaag en goede moed zijn we tegen tienen begonnen en het viel niet tegen. Peter zaagde en ik gooide alvast de takken etc op een grote hoop.





Hier staat hij nog.

Daarna begon het trek- en duwwerk om een en ander op het platte gedeelte te krijgen zodat we het daarna naar de garage konden brengen.


Waar zal ik beginnen?
 






 






 


Eerste gedeelte geveld.

En nog een gedeelte
 

Gade geslagen door Mickey en Sindre binnen en Nana buiten.
 
Deze moeten iets korter
 
Natuurlijk hebben we buiten koffie gedronken, genietend van het zonntje. Ook de lunch hebben we buiten genuttigd.

Omdat het pad zo glad was besloot ik om dwars over het veld te lopen om de post te halen.



Valt niet tegen voor 2,5 jaar Noorwegen


Uitkijkje

Tegen drieen zijn we naar binnen gegaan. De zon verdween achter de bergen, het werd wat kouder en we waren moe. Wat gedronken en daarna lekker onder de douche.
 
Na het eten zijn we naar Kåsa gereden om Dennis op te halen en om daarna gezamelijk door te rijden naar Vingelen. Tino is nl. afgelopen donderdag 17 jaar geworden en we waren uitgenodigd om dit te komen vieren. Toen we vertrokken was het -10 en bij aankomst in Vingelen reden we in de wolken en was het maar -1.  Hein en Daniëlle waren er ook en we hebben het o.a. over hun nieuwe huis gehad. Een heleboel werk staat ze nog voor de boeg maar ze zullen er straks veel plezier van hebben.
De avond vloog voorbij en nadat we Dennis weer thuis hadden gebracht, onderweg weer in de wolken gereden maar nu vanuit Hodalen richting Kåsa, waren tegen half twee thuis. Het was -11.
 
Zondag 25 november (mijn broer is vandaag jarig, hiep hiep hoera) zijn we naar Kåsa gereden om naar de pas geboren puppies bij Mel en Nigel te gaan kijken. .Daarna doorgereden naar Hodalen om de verjaardag van Remco te vieren. Hij is a.s. woensdag jarig en wordt dan 35 jaar. Daar waren Theo,Yvonne en Rindert al, alsmede Henk Westenbroek(de nieuwe Nederlander in Tolga) met zijn zoon en Colinda met Tino en Loreena. Het was weer gezellig en tegen half zes zijn we weer naar huis gereden.
 
Zondag tegen twaalf uur hebben we twee honden van Bjørn Olav uitgelaten. Hij was naar een hondeshow in Lillestrøm en een van de Jack Russels ,Ayla genaamd, is hoogdrachtig en moest dus wat extra uitgelaten worden.
 
 
 
Geen probleem voor ons. Het zijn ontzettend lieve beesten. Nadat we terug kwamen uit Hodalen hebben we ze nog een keertje uitgelaten.
 
Vandaag, dinsdag 27 november 2012, heeft Ayla haar puppies gekregen. Heb de foto's van facebook geplukt.
 
Ery


Emil G Jack

Elvira

Fjellflokkens Expirience

Esmeralda


Eirik Juniorsson
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten