vrijdag 16 november 2012

Update

De afgelopen anderhalve week is het rond het vriespunt geweest met als gevolg dat het lekker glad is.

Vrijdagavond 9 november zijn we gezellig bij Dennis gaan eten. Marjan had ons uitgenodigd om eerst wat te komen drinken en daarna lekker te blijven eten. Kjellrun was ook uitgenodigd en zo zaten we met zijn zessen rond de tafel. Het eten was ontzettend lekker en de avond vloog voorbij.

Zaterdag 10 november hebben we doorgebracht met werken aangezien we maandag naar Tynset toe moeten. Een bezoekje aan de neuroloog voor mij.

Zondag 11 november hebben we visite gehad van Tonny, Miranda met kids en opa en oma. Dit was nog voor de verjaardag van Peter en die werd blij verrast met twee flessen wijn. Aangezien het boven nul was en er wat sneeuwregen naar beneden kwam konden Maan en Ylva niet naar buiten met Nana. Ylva was zeer teleugesteld maar we hebben haar verzekerd dat ze een volgende keer gewoon weer met Nana naar buiten kan. Maan heeft zich goed vermaakt met de doos playmobil die we nu maar gewoon in huis laten staan in plaats van terug naar de garage te brengen. De visite en wij hebben er al veel plezier mee gehad. We hebben een leuke middag gehad en het enige minpuntje was dat het zo ontzettend glad was. Voor ons geen probleem maar wel voor de visite. Gelukkig is alles goed gegaan, zowel op de heen- als de terugreis.

In Nederland is de carnaval weer begonnen en is in Tullepetaonestad Prins Ruben de eerste aan het volk gepresenteerd. Vanuit Noorwegen wensen wij hem veel leut toe.



Maandag 12 november had ik dan uiteindelijk de afspraak bij de neuroloog. Echter, toen we net onderweg waren, kreeg ik een telefoontje van zijn secretaresse. Hij was ziek en de afspraak werd dus geannuleerd. Balen, balen en nog eens balen, want de pijn wordt er niet minder om. De secretaresse zou een nieuwe afspraak per brief doorgeven. Afwachten dus.
We besloten om toch maar door te rijden naar Tynset. De weg was nu om te doen en je weet nooit hoe het later in de week is. De voorraad honden- en kattenvoer is nu weer op peil en ook hebben we snoepjes gekocht voor a.s. zaterdag: de julemesse. Ook heeft Peter nu nieuwe laarzen, na twee en half jaar waren de oude aan vernieuwing toe.
Op de terugweg nog in Kåsa gestopt om een dvd terug te brengen van Marjan. Kjellrun kwam naar buiten en nodigde ons uit om koffie te komen drinken. Floor en Marjan waren er ook en zo hebben nog lekker even zitten kleppen. Daarna afscheid genomen van Floor en Marjan aangezien die dinsdag weer naar huis reizen. Kjellrun bedankt voor de koffie,thee,kake en de gezelligheid en toen naar huis.
Maandagavond ben ik naar een tupperwareavond geweest. Deze werd gehouden bij Liv Johanne en het was lekker druk. Weer wat nieuwe dingetjes besteld en gelukkig kon ik ook een nieuw deksel bestellen voor een schaal waar ik al heel wat jaren plezier van heb gehad maar waar de deksel spoorloos van was verdwenen.

Dinsdag en woensdag gewoon gewerkt en woensdagavond geskyped met Nienke en Yore. Wat groeit hij zeg. Hij weegt al meer dan 6,5 kilo.  Stil zitten staat niet in zijn woordenboek en Nienke heeft er haar handen vol aan. Was weer erg gezellig en leuk om te zien en te horen.
Daarna zijn we naar het samfunnshus gegaan. Eerst proberen om lopend te gaan maar dat hebben we al snel opgegeven. Peter heeft de auto gehaald en dat ging een stuk beter. Het was spiegelglad maar dankzij de vierwielsaandrijving en de piggdekk ging het gewoon. Op de terugweg Jan en Inger thuis afgezet want de weg was er niet beter mee geworden.

Donderdag 15 november stond de coca cola truck in Aberdeen en Femke is op mijn speciaal verzoek wat foto's gaan maken. Eerst is ze bloed gaan geven , daarna een college en toen drie kwartier lopen naar het centrum van Aberdeen. Gratis cola , wat foto's gemaakt en samen met de truck op de foto









Wij hebben gewoon gewerkt en hebben ook volop gestrooid op het pad naar het huis en bij de garage.
De zonsondergang is vastgelegd door Tordis.



Vrijdagmorgen zagen we dat we bezoek hadden gehad van een aantal paarden. Er lag her en der een hoop met paardepoep en vooral achter de garage waren ze tekeer gegaan. Ze waren nergens meer te zien en bleken naderhand weer op Sagen te zijn terug gekeerd.
Enfin, boel opgeruimd en gwoon aan het werk gegaan. Aan het eind van de middag nog wat hout gekliefd en daarna lekker gegeten. Naar de opgenomen eerste aflevering van poolexpeditie gekeken en ook nog even wat schaatsen gezien: Sven Kramer ging weer als een trein.

Nu lekker genieten van een rustige vrijdagavond voordat we morgen naar de Julemesse in Øversjødalen gaan.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    heb ik wat gemist....pijn in je rug??
    Groetjes van ons allemaal
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Astrid, dokter denkt aan een carpaal tunnel syndroom. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen