zondag 1 juli 2018

Warm weekeinde met werken, stal schoonmaken en verjaardagsfeest Lina

Zaterdag 30 juni is het ook weer een prachtige dag en we verzorgen eerst alle dieren en dan is de buurman ook al begonnen met maaien.







Wij duiken dan de kelder in om te werken. 's-Middags beginnen we met het uitmesten van de stal en Peter rijdt de mest weg. Ik zoek alvast wat zakken uit en buiten geven we de varkens een modderbadje.














Ondertussen zijn de eerste rundeballen alweer gemaakt.




Wij gaan douchen kleden ons om om naar Øversjødalen te gaan alwaar we uitgenodigd zijn om de verjaardag van Lina te vieren. Zij is afgelopen donderdag 70 jaar geworden.



Lina bij de tafel met kaarten en cadeaus.


Berit Johanne,Lina,Magne,Jon Petter en Marit

Nu met aanhang en kleinkinderen
Het restaurant in het samfunnshus is aangekleed en de tafels zijn mooi versierd. We zijn in totaal met 57 man en het merendeel kennen we niet.  We zitten aan tafel met Elin en Sverre, Ann Helen en Ola en met Inger en Jan. Bjørg, Leif en Kari Grete zijn er ook en ook nog wat andere bij ons uit de buurt zoals Anette en haar vriend en haar vader en moeder. Ook Ann Kristin met man en 1 zoon. We  krijgen een buffet met elggrytte, rijst,salade en verschillende soorten brood. Er staat bier, wijn, brus en zelfgemaakt bier en dat laatste smaakt erg lekker. Daarna is er koffie met gebak en voor de liefhebbers nog cognac, amaretto en baileys. Kai en Gro staan in de keuken en zorgen dat alles goed verloopt.
Het is erg lekker en gezellig en tegen elven zijn we weer thuis.De buurman heeft dan de rundeballen al weer opgehaald.

Later horen we dat Lina een mooie tuinset heeft gekocht van het geld dat ze heeft gekregen.



Zondags zijn we iets later op de been en gaan we na het verzorgen van alle beesten weer de kelder in. We eten lekker buiten en lezen een boek. Dan weer de kelder en later die middag gaan we verder met het schoonmaken en uitspuiten van de stal en het uitzoeken van de zakken. Tegen zevenen zijn we uiteindelijk klaar en gaan we naar binnen om wat te eten en om een rustige avond te houden.

Hieronder nog wat foto's van onze beide kleinzoons. Heerlijke knullekes.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten