zondag 15 juli 2018

Hout en stroom

Begin deze week hebben we de stapel met bomen en takken klein gezaagd m.b.v. de tractor en de van Henk overgenomen kapzaag.



Vrijdag aan het einde van de middag klapt de stroom eruit en zijn we genoodzaakt om iets anders te doen als tekenen en berekenen.
Daarom wordt de kapzaag vervangen door de kloofmachine en begint het klieven. Het gaat een heel stuk sneller nu.





Na een uurtje stoppen we en gaan we eten. Het wordt crackers i.p.v. de geplande elggryte aangezien de stroom nog niet terug is.

Tegen achten is de stroom weer terug en regent het even.

Zaterdagmorgen gaan we verder met klieven en Femke maait ondertussen het gras. Tegen twee uur zijn we klaar met klieven en gaat Peter diesel tanken bij Erik.

Klaar met klieven
Later die middag werkt Peter in de kelder en ga ik verder met het op volgorde brengen van alle boeken die we hebben. De boekenkast gaan we verhuizen naar de oude slaapkamer van Femke en dan wil ik alles op schrijver zetten. Een heel karwei aangezien we heel veel boeken hebben.

Die avond, na het douchen en eten en als we net televisie zitten te kijken, klapt de stroom er weer uit en die komt midden in de nacht pas weer terug.

Zondags komen Kaj en Gro eieren halen en praten we even over de brand van afgelopen donderdag. Ook hebben we het over hun aanstaande huwelijk. Zij gaan nl. zaterdag 18 augustus trouwen en dat zal plats vinden op hun boerderij. Wij zijn uitgenodigd maar aangezien wij dan de jaarlijkse frietdag hebben hebben wij af moeten zeggen voor die gebeurtenis.

Om twee uur gaan we naar de hut van Agnes en haar man om daar koffie te drinken met wat lekkers. Wij werden zaterdag uitgenodigd door hun en dat is wel leuk.De hut staat op een stuk land omgeven door ons land en dat komt omdat zij bij haar huwelijk deze grond heeft gehad van haar vader en moeder. Dat was in 1968 en ze hebben de hut gebouwd in 1982. Hetzelfde jaar als Bill en Kristin hun huis hebben gebouwd. Het huis waar wij nu in wonen.

Tegen vieren wij we weer terug en daarna gaat Peter naar Bakken om te praten met de mensen die interesse hebben om het te kopen. Ik lees ondertussen wat en geeft daarna de varkens drinken en een lekker badje. Het is nog steeds erg warm.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten