vrijdag 25 mei 2018

Even op en neer naar Ikea en naar Lena om kuikentjes op te halen.Vandaag, vrijdag 25 mei 2018, wordt onze Beer 4 jaar. Aangezien we vandaag een hele rit voor de boeg hebben wordt hij al vroeg uitgelaten.

Peter en ik stappen om 06.15 uur in de auto en rijden we richting Drevsjø om daarvoor rechtsaf te slaan richting Åkrestrømmen. We rijden langs een groot meer: Isteren en we genieten van de omgeving. Het is erg rustig onderweg. We stoppen in Rena om een kop koffie te drinken maar het hotel is gesloten. We besluiten om door te rijden naar Mycklegård en daar nemen we een kop koffie met wat lekkers erbij. Het is dan ondertussen bijna 10.00 uur en dan is dat wel even lekker.

Daarna rijden we verder naar de Ikea in Ringsaker en lopen we op ons gemak tussen de keukens door. We doen ideeën op, beslissen een aantal dingen en nemen foto's van van alles en nog wat.

Ook nemen we wat brochures mee.
Weer een stapje verder richting een nieuwe keuken.

Daarna is het tijd om wat te eten en daarna rijden we verder naar Lena alwaar we kuikens gaan kopen. We rijden eerst naar Gjøvik en dan verder naar Lena. Het is voor ons een omgeving waar we nog nooit zijn geweest en het is er best mooi. Wel veel drukker dan we de laatste jaren gewend zijn.
Na een uur komen we dan eindelijk aan bij diegene waar we de kuikens gaan kopen.
Hij heeft heel veel kuikens en van een aantal rassen. We nemen uiteindelijk 15 kuikens mee van de rassen Favarolle, Cream Legbar, Rhode Island Red en Plymouth Rock. Ze gaan in twee dozen waar goede luchtgaten in zijn gemaakt.
Het is af en toe een heel gepiep achter in de auto en als we stoppen om te tanken kijk ik even of ik water kan geven en dan wipt er eentje uit de doos. Gelukkig kan ik hem weer vangen en terug stoppen. Dat wordt dus water als we terug zijn.
Onze terug weg gaat via Ringebu, Rondane naar Atna en dan de 3 weer verder omhoog. Even een stop onderweg bij de Coop in Tynset en dan naar huis alwaar we tegen 20.30 uur aankomen.
Daar kunnen de kuikens uit de dozen en in een tijdelijk huisvesting voor de nacht. Ze krijgen water en kuikenvoer en zien er goed uit.

In hun nieuwe onderkomen dat we zaterdags gemaakt hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten