maandag 30 januari 2017

week 4, varkens worden opgehaald, nakijken boekhouding Samfunnshus, zangavond en bezoek

Dinsdag heb ik weer fysio en we besluiten daarna dat het weer zo goed gaat dat ik thuis kan oefenen en kan bellen als ik weer extra hulp nodig heb.

Woensdagmorgen komt de vader van Per Erik onze varkens ophalen. Hij is er om 07.15 uur en moet een drietal keren proberen om achter de stal omhoog te rijden. Hij heeft kettingen maar het is zo glad dat het even duurt voordat hij op zijn plek staat.


Aangezien het, vooral voor de varkens, erg vroeg is, moeten we ze echt wakker maken en ervoor zorgen dat ze niet weer gaan liggen. Daarna moeten ze richting de vrachtwagen. Dat gaat goed en de eerste twee zijn eigenlijk best snel in de vrachtwagen. Maar dan, nummer drie heeft zijn bedenkingen, maar gaat dan langzaam maar zeker ook erin. De laatste twee staan stokstijf en kijken zo eens rond en denken, doe het zelf maar. Na wat geduw en gepraat wat zo'n vijf minuten doorgaat komt er schot in en gaan ze samen ook de vrachtwagen in.


Ingeladen en bijna op weg naar de slagerij.
Wij gaan weer aan het werk en moeten daarna gaan beginnen met de stal weer schoon te maken en klaar te maken voor de volgende lading.

Die avond weer på lofte waar het gelukkig nu niet zo warm is. We kijken naar wat opnames van Ola Nygård van 1990. Een samenkomst van gepensioneerden en daarna nog de 17 mei viering van dat jaar. Daarna gaan we naar Jan en Inger alwaar ik de boekhouding na zal kijken van het Samfunnshus. Dit doe ik al een aantal jaren tesamen met Jan Oddbjørn en hij is dus ook bij Jan en Inger.
Het zijn dit jaar meer bijlagen dan vorig jaar, maar ook nu klopt alles weer en kunnen we onze handtekeningen eronder plaatsen.
Daarna is het tijd voor koffie en een gezellig praatje.

Donderdag rijden Femke en ik naar Tynset, want ondanks dat de varkens nu weg zijn, halen we wel alles op. Een gedeelte is voor de kippen en de rest gaat naar Sissel.

Vrijdagmiddag gaan we hout kappen en terwijl Peter met de sneeuwscooter gaat, gaan Femke en ik met Beer er te voet achteraan.

Hier zat Peter twee weken geleden vast met de sneeuwscooter

Uitzicht richting Moen

Uitzicht richting Bakken


Komen jullie nog?Beer achter Femke aan
Sjouwen maar

De helft ligt erop

Beertje
Het is net onder nul en het zonnetje schijnt en we hebben een tweetal bomen gekapt, van zijtakken ontdaan en naar het paadje gesleept. We hebben ons best weer gedaan.

Erik is geweest en heeft weer zand gestrooid.


Zaterdagmorgen daan we eerst bij Colinda inTynset zeil ophalen. Het is het zeil dat in de yogastudio in Tolga heeft gelegen en dat wij nu o.a. willen gaan gebruiken in de boilerruimte hier. Daarna wat boodschappen doen, koffie drinken en weer op huis aan.

Die middag gaan Peter en ik weer naar boven en kappen we nog een boom en slepen ook dat weer naar het paadje.


De eerste helft gaat weer mee


Ik loop samen met Beer weer naar benedenDie avond is het kooravond in Øversjødalen en Preter en ik gaan daar naartoe.


Het is erg gezellig, we zingen mee en lachen om de verhalen die er verteld worden. In de pauze zijn er belegde broodjes, taart en koffie en thee en verkopen beide koren lootjes.
Daarna zingen beide koren nog een drietal liederen en daarna is het tijd voor de loterij. We hebben deze keer geen prijs maar we hebben een onderhoudende avond gehad die voor herhaling vatbaar is.

Zondagmorgen gaat Peter nog wat hout van boven halen en ik doe een aantal dinden in de stal.

Die middag komen Eli en Anne op bezoek met Saar en gaan we gezamenlijk naar boven. De honden genieten en draven achter elkaar aan door de sneeuw.
Daarna drinken we nog wat en genieten we van een lekker middag.

Beer en Saar
Die avond houden we het rustig en lezen we wat en kijken we wat televisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten