zondag 21 augustus 2016

Voorbereidingen frietdag, de dag zelf en de day after

Vrijdag 19 augustus zijn het schilteam en het bakteam weer aanwezig op Hovland. We beginnen met een kop koffie in de zon en verhuizen daarna naar binnen om de 45 kilo aardappelen te gaan schillen.

Eli, Anne en Ineke hard aan het werk

Even pauze

Bijna klaar
Het bakteam heeft ondertussen alles klaargezet om de geschilde en gesneden friet te gaan voorbakken en kan dan dus volop aan de slag.

Het schillen ging als een trein en we waren nog eerder klaar dan vorig jaar terwijl we nu 10 kilo aardappelen meer hadden.

Beer heeft ondertussen weer heerlijk gespeeld met Saar en beide honden waren 's-avonds lekker onder zeil.

Zaterdagmorgen hangen Peter en ik ons naambord op en kan iedereen zien wie er nu op Hovland woont.


Tegen tweeën komen Ineke, Nico, Anne en Eli ook aangereden en na een kop koffie gaan we aan de slag om alles klaar te zetten.




Overvallen door een flinke regenbui besluiten we om alles maar klaar te zetten boven in de stal.Als de eerste gasten komen schijnt de zon echter weer en sommige zetten de spullen binnen maar gaan dan lekker buiten staan.









De moeder van Linda is jarig en Andre heeft een mooie taart gemaakt voor deze dag. Hij smaakte weer heerlijk.


Langzaam druppelt iedereen binnen en worden er handen geschud van mensen die elkaar nog niet eerder hebben ontmoet. We zijn blij dat deze dag aanslaat en dat we weer ruim boven de dertig gasten hebben.

Net als vorig jaar is Loreena de eerste die de taart gaat proeven



Ylva
Er wordt koffie gedronken en taart gegeten en daarna gaan de friteuses aan en gaat het bakteam aan het werk. Maar eerste moet Nico even poseren met Femke.







Dan is het dringen bij het frietkot.


Bordje friet met een heerlijke kaassouffle
Er wordt zowel van een bordje gegeten als uit een frietzak. De ene zit binnen en de andere zit buiten.
Er is muziek, de zon schijnt en het is weer een heerlijk feestje.

Tegen zessen ga ik samen met een aantal andere naar de varkens toe.


Die staan ons al weer op te wachten aan de rand van het veld.


En daarna staan ze ongeduldig te wachten bij de ingang van het veld.


Zodra ik het veld binnen ga wordt ik bestormd en moet ik moeite doen om overeind te blijven.


Het is een heel gekrioel en het is maar goed dat de kids achter het gaas zijn blijven staan.

Oliver, Noah en Tygo
Dan gaan we weer naar beneden en eten we weer lekker verder.

Als het wat kouder wordt komen er steeds meer binnen zitten.





Dan komt ook de schrobbelaer en de advocaat op tafel.







De sfeerbalonnetjes doen het ook goed.


De stemming zit er goed in.





Tegen half twaalf is iedereen weer naar huis en hopen we volgend jaar weer zo'n leuke en gezellige frietdag te kunnen organiseren.

Zondag worden we iets later wakker dan gewoonlijk en we beginnen met een lekker ontbijtje.
Daarna naar de varkens en de andere beestjes en na een kop koffie gaan we de boel opruimen van gisteren.
Beer weet zich op de een of andere manier vast te zetten aan de bench en het kost ons heel wat moeite om hem los te krijgen. Gelukkig is alles goed afgelopen.

Rond twaalf uur vertrekken we naar Oppdal om de verjaardagen van Emiel en Henk te vieren. Emiel is vandaag 13 geworden en Henk is as woensdag jarig.
Onderweg hebben we een buitje maar aangekomen in Oppdal komt het zonnetje tevoorschijn en kunnen we heerlijk buiten zitten. Af en toe even een vestje aan maar het is goed te doen. Henk heeft visite uit Nederland: zijn broer met zijn vrouw en haar zus met man. Even later komen er nog meer mensen uit Tolga en Tynset en vermaken de kids zich op de trampoline terwijl wij lekker bijkletsen.
Na een heerlijke kop soep vertrekken we weer naar Kåsa alwaar we om 21.00 uur aankomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten