donderdag 11 augustus 2016

Nederland 4 tot en met 11 augustus

Aangezien Wideroe de vluchttijden veranderd heeft hoeven we niet zo vroeg weg als anders het geval was. De wekker loopt om kwart over vier af en om kwart over vijf vertrekken we naar Røros. Daar aangekomen zet Femke ons af bij het vliegveld en zelf rijdt ze terug naar huis.
Als we de bagage inleveren krijgen we te horen dat de vlucht ongeveer een kwartier vertraging heeft en dat maakt de overstaptijd op Gardermoen iets krapper. We vliegen inderdaad later dan gepland, moeten een stukje met de bus en dan lopen we snel naar de bagagehal. Onze bagage komt er dan gelijk al aan en dus zijn we mooi op tijd om onze bagage in te leveren voor de vlucht naar Amsterdam. We lopen door naar de douane en ook dit gaat gelukkig snel. Daarna naar de gate alwaar we even later al kunnen boarden en dan vertrekken we mooi op tijd naar Nederland. Op Schiphol is het erg druk en we laveren tussen de mensenmassa door naar de bagagehal alwaar onze bagage na een vijf minuten wachten ook al aankomt. Dan op naar Europcar voor de huurauto. Ook hier is het erg druk maar het gaat gelukkig vrij vlot. We krijgen de beschikking over een Mazda XC3 wordt ons verteld en het is een automaat. Dan nog even lopen naar waar hij staat en dan zijn we los.
Het is een zogenaamde intlelligente auto die langzamer gaat rijden als een auto te dicht voor je zit, een waarschuwingspiep geeft als je zonder richting aan te geven van baan veranderd, de ruitenwissers gaan automatisch als het gaat regenen enz. enz. We zullen het zien en beleven.
We rijden weg bij Schiphol en even later staan we op de A9 in een file omdat de brug open is gegaan.




We wachten rustig af en als iedereen verder wilt rijden willen wij dat ook. Maar dat lukt niet, de auto is afgeslagen en we krijgen hem niet meer aan de praat. Auto's en vrachtwagens rijden links voorbij en even later ook rechts. Ik ga heel voorzichtig uit de auto en in de berm en dan bel ik naar de noodcentrale van europcar, dan terug naar de auto om de telefoon aan Peter te geven en even later start hij weer. Ondertussen is een busje van de marechaussee op komen dagen en is voor ons gaan staan. We kunnen dan doorgeven dat we weer kunnen rijden en ze wensen ons een veilige en goede reis toe. Dat is dus onze start in Nederland.

We rijden daarna rustig verder naar Maastricht alwaar we rond half vier aankomen. Jhon doet open en even later komen Nienke en Carney van boven. Heerlijk om ze weer te kunnen zien.
Nienke gaat dan op pad om Yore voor de laatste keer op te halen van het kinderdagverblijf, want vanaf september gaat hij naar de  1e klas.

Carney

Nienke met Carney
We gaan daarna gezamenlijk naar de Mac Donalds om wat te eten en daarna rijden wij naar ons overnachtingsadres in Mechelen.
Vorig jaar waren we daar ook maar toen hadden we een appartementje gehuurd. Nu hebben we een kamer met ontbijt aangezien de appartementen allemaal al verhuurd waren op het moment dat ik boekte.

Onze kamer


Uitzicht vanuit de kamer, zie ook de welbekende watertank

Nadat we onze spullen boven hebben gebracht besluiten we om even de benen te strekken. We vinden wat bramenstruiken en er zitten heerlijke bramen aan. Dat is lang geleden dat we bramen hebben geplukt.



Vrijdagmorgen starten we met een ontbijt en daarna rijden we naar Maastricht. Zoals beloofd zijn we er om 10.00 uur en even later lopen we naar het centrum van Maastricht.



Op de brug

Jhon, Yore en Peter
Het is markt en er is van alles te zien en te koop. Ook staat er een kraam met Friese spullen en daar maken we dus een foto met Yore op de voorgrond.


We proeven van speculaas en lopen daarna weer verder.Natuurlijk moet er een terrasje worden uitgeprobeerd en neemt Peter zijn eerste stuk Limburgse vlaai.

Carney met een krentenbol


Yore met een stuk Noorse koek
We vervolgen onze weg en dan vindt ik twee mooie soepkommen en een theepotje. Mijn theepotje uit Schotland is jammer genoeg gesneuveld, maar nu heb ik een leuke vervanger.

Als we weer bijna thuis zijn gaan Peter en Jhon met Yore naar huis en Nienke en ik gaan boodschappen doen bij de Jumbo. Het is mooi weer dus we gaan bbq-en.
Peter en Jhon hebben ondertussen de bbq in elkaar gezet en hij wordt nu aangestoken. Daarna wachten tot hij warm genoeg is en dan is het smullen geblazen.

Yore en Carney





Na het eten ruimen we alles weer op en gaan we nog even binnen spelen.




Dan is het tijd voor de kids om naar bed te gaan en daarna gaan wij weer naar Mechelen.

Zaterdagmorgen rijden we weer naar Maastricht en dan is Miranda er ook. We praten wat bij en daarna gaan wij allemaal boodschappen doen voor zondag en Miranda gaat poetsen. Weer thuisgekomen worden de boodschappen opgeruimd en daarna gaan we lekker buiten eten.
Als we klaar zijn gaan Peter en ik Maastricht weer in om nog wat cadeautjes te halen voor de doop van Carney en de verjaardag van Yore. Het zonnetje schijnt en er is veel volk op de been. We halen voor Carney een kinderbijbel en voor Yore nog wat spulletjes voor bij de keuken die hij hij van zijn papa en mama zal krijgen. Tevens nog wat zandbakspulletjes voor allebei. We rusten even uit op een terras op het Vrijthof en zien een heleboel mensen voorbijkomen. Daarna richting huis.



Vlak bij de brug pikken we nog een terrasje met uitzicht op de Maas.






Heerlijk op zo'n zonnige dag


Portie bitterballen voor de lekkere trek
We lopen weer verder en gaan de brug over.




We gaan even bij de Etos naar binnen en daarna verder naar de Marconistraat alwaar we de auto hebben laten staan. Yore is lekker voor aan het fietsen en wij gaan daarna met de auto weer richting Mechelen. Bij de Jumbo in Cadier en Keer halen we alvast wat spullen die mee naar Noorwegen moeten zoals brinta en vlokken en dan zijn we weer bij ons hotel.

 Die avond eten we bij ons hotel: " de Bloeiende Berg " ,een heerlijk stoofpotje.


Daarna nog lekker op het terras gezeten, wat gelezen en televisie gekeken en daarna naar bed.

Zondag ontbijten we op ons gemak, werk ik wat met mijn blog en daarna rijden we naar Maastricht alwaar we om 11,00 uur aankomen. Daar kleden we ons om en dan zijn Bert en Adrie er ook en dan gaan we gezamenlijk naar de kerk toe.




Opa met Yore
Ik maak eerst nog wat foto's van een lege kerk.




Daarna naar de doopkapel alwaar we plaats nemen.


Yore, Jhon met Carney, Ellie en ik

Miranda, mark en Mandy en Te

Te, Adrie en Bert
We worden toegesproken


Jhon en Carney

Elly en ik 




Rinus, Ria ,Astrid en Peter komen net op tijd voor de doop. Zij waren per abuis bij de verkeerde kerk.







Mama Nienke, fotograaf Peter en Peter




Ja, en nu

Liefde

Wat ga je doen?

Dat is nat.

Niet leuk.

Even droog maken.
Opa Peter en mama Nienke kijken toe


Kruisje

Mama geeft ook een kruisje


Oma Ingrid geeft ook een kruisje

Kaarsje aansteken van de doopkaars


Met de aangestoken kaarsjes gaan we naar de Maria kapel




Dan terug om de dooppapieren te ondertekenen.





Onderonsje

Jhon luidt de klok

Elly ook

Ik ook

Pastoor Matti Jeukens 
Daarna is de plechtigheid afgelopen en begeven we ons naar buiten.



We lopen gezamenlijk naar het huis van Jhon en Nienke terwijl Peter en Jhon vlug de vlaaien op gaan halen.Mark, Miranda en Maddie gaan naar huis, zij komen dinsdag terug om dan de verjaardag van Yore te vieren.

Het is heerlijk weer en we gaan dan ook in de tuin zitten om koffie te drinken, vlaai te eten en cadeautjes open te maken.







Carney is uitgeput


Als de visite weg is ruimen we op en eten we wat. Daarna naar het speelveldje om ons uit te leven.

Bijna klaar om te gaan

Achter opa aan

Yore

Lekker jong



















Dan gaan we weer op huis aan, wat niet iedereen even leuk vindt. getuige onderstaande foto.




Maandag rijden we naar Roosendaal alwaar we op de koffie gaan bij Ad en Hanneke.


Grote windmolens
 Bij Gilze-Rijen nemen we een pauze en eten we sate met brood.



Onze huurauto

We naderen onze bestemming

Ons oude huis aan de Flintdijk

Het huis van Ad en Hanneke
We hebben een hele leuke middag en we praten elkaar volop bij.  Tegen half zes vertrekken we weer richting Maastricht.

Terug richting grote weg



Effe tanken



We zijn al weer bij Eindhoven

Bijna weer in Limburg
Om 20.00 uur zijn we weer bij Nienke en Jhon en dan zetten Peter en Jhon samen het keukentje in elkaar dat Yore morgen voor zijn verjaardag krijgt. Daarna terug naar ons hotel en na nog wat televisie kijken duiken we ons bedje in.

Dinsdag 9 augustus is Yore jarig en na een snel ontbijt rijden we naar Maastricht om hem te feliciteren.

Kunstwerk van Yore en Nienke
Daarna gaan we naar het station en nemen we de trein naar Valkenburg alwaar de naar De Valkenier gaan.


Bij de ingang


Opa en Yore gaan samen in de Airwolfe helicopter en oma stapt in de volgende. Twee honderd meter fietsen, zou dat wel goed gaan?

Opa en Yore zijn eerst

We fietsen boven de dinosaurussen

Yore en opa
achter elkaar fietsend

Mama in de verte
Daarna gaan oma en Yore samen in de Dancing Queen.


We wachten geduldig in de rij tot we in mogen stappen.



Opa en Jhon wachten ook geduldig



Wachten op vertrek

Papa en mama staan te kijken








Daarna kruipt Yore in de bek van een grote dinosaurus.







Daarna is het de beurt voor de minicars, of eigenlijk zijn het minitractors.

Yore voorop en papa een stukje erachter


Botsing





En dan zijn de botsauto's en de carrousel aan de beurt.





Oma geniet







En gaan Yore en Jhon samen in de auto's.

Nienke en Carney wachten tot ze een foto kunnen maken

Daar komen ze aan










Bij het eindpunt
Dan gaan we een plaatsje zoeken om te zitten en wat te eten en kan Yore zich uitleven in de ballenspeelbak en de andere speelgelegenheden.




Bij de bootjes staat jammer genoeg een te lange rij, dus lopen we door naar de waterglijbaan alwaar Jhon en Yore de trap beklimmen om daarna met een duizelingwekkende vaart naar beneden te glijden.

Op de trap


Klaar voor de start


Bijna uitgegleden
Dan is het de beurt aan de speeltuin en zijn oma, opa en Jhon ook lekker aan het schommelen geslagen.








Na de alpaca's bekeken te hebben lopen we weer verder en gaat Yore paardrijden.




Dan is het al weer bijna tijd om naar huis te gaan en rusten opa en oma even uit terwijl Yore nog een paar rondjes in de tractor rijdt.


Bij de uitgang krijgt Yore nog een lolly en nemen we afscheid van het park.




Dan lopen we naar het station waar we eventjes moeten wachten op de trein.



Onderweg hebben we een klein regenbuitje maar in Maastricht is het alweer droog en we zetten alles klaar voor de bbq van vanavond.
Yore krijgt de cadeautjes voor zijn verjaardag. en natuurlijk krijgt Carney ook nog iets.




Miranda en Maddie komen ook om Yore te feliciteren en om mee te bbq-en.





Papa Mark is ook gearriveerd

Milou is er ook


Samen eten
Als alles op is ruimen we op en rijden Peter en ik daarna naar ons hotel terug.


Woensdagmorgen eten we op ons gemak en daarna komt John Roubos van Construsoft om met Peter te praten. Ondertussen ga ik lekker in de serre zitten om wat te lezen en te drinken.

Tegen enen rijden we naar Maastricht en gaan we eerst bij de Gamma langs om o.a. speelzand te kopen voor in de toekomstige zandbak. Daarna naar Nienke en Jhon en dan gaan Nienke, Carney en ik nog wat boodschappen doen. Ondertussen kijken Peter en Yore televisie en verhangt Jhon de camera op de kamer van Carney.

Om 16.00 uur gaan we naar de wok en eten daar allerlei lekkers.








Als onze buikjes rond gegeten zijn lopen we terug richting huis en besluiten dan om door te lopen om de nieuwe school van Yore te gaan bekijken. Hij gaat hier in september beginnen in groep 1.
Het is ongeveer tien minuten lopen van hun huis, ze moeten wel een drukke weg oversteken maar dat gaat wel iets veranderen als de snelweg onder de grond gaat straks.









Dan lopen we weer terug en houden we nog een fotoshoot.





Daarna naar binnen en dan gaan de kids naar bed en nemen wij afscheid van hun met een dikke knuffel. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van Nienke en Jhon en rijden wij terug naar ons hotel om in te pakken.

Donderdagmorgen nemen we ons laatste ontbijt in De Bloeiende Berg en daarna rijden we naar Schiphol. Over de laatste drie kilometer doen we ruim drie kwartier, dit omdat er veel controle is rondom Schiphol. We leveren onze auto in en lopen dan richting de vertrekhal. Het is erg druk en het duurt dan ook even voor we onze bagage hebben ingeleverd. Dan naar de douane alwaar we ook bijna een half uur in de rij staan. Dan naar de gate, heel even wachten en dan het vliegtuig in. We zitten bijna vooraan en zien de bagage letterlijk op de band gegooid worden.
De vlucht vertrekt op tijd en boven Noorwegen is het helder genoeg om wat foto's te nemen.






Bijna geland

Taxien


Ook op Gardermoen is het druk en het duurt heel erg lang voor we onze bagage hebben. Als ze eindelijk op de band liggen zijn we een half uur verder en staan er heel veel mensen te wachten op hun bagage. Dan weer inleveren, door de douane en dan naar de gate alwaar we verder zullen vliegen naar Røros. Bij het instappen zien we Yannick, de zoon van Aleida. Hij is net terug uit Frankrijk en vliegt nu dus ook naar Røros.
We zien weinig onderweg maar net als we over Øversjødalen vliegen breekt het wolkendek open en zien we allerlei bekende punten. Mooi op tijd zijn we in Røros en worden wij opgewacht door Femke en Aleida en Joel zijn er voor Yannick.

Dan nog een autoritje van een uurtje en dan zijn we weer thuis. Het waren leuke en fijne dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten