zondag 7 juni 2015

Heel veel regen en af en toe zonneschijn in week 23.

Het heeft afgelopen week heel erg veel geregend maar gelukkig was er ook zon.
Mickey in de boom

Hola op 2 juni



De Hola met tegenwind
Op 2 juni is Nienke jarig wordt ze 29 jaar. Wat vliegt de tijd. Nu is zelf al mama van Yore en in verwachting van haar tweede kindje.


Nog een aantal weken en dan is het zover. We kunnen bijna niet wachten.
Ook Yore is heel benieuwd en wil heel graag kroelen en bij mama zijn. Maar ook spelen is een favoriete bezigheid.

Yore op visite
Woensdag breng ik Femke naar het sykehjem voor de eerste dag van haar zomerbaan en ga ik zelf naar Vidarheim. Daarna naar Astrid alwaar we eerst een kop koffie drinken. Het weer is niet erg lekker maar we gaan toch een eind lopen. We hebben geluk, op een paar spatjes na blijft het droog.


Rex

Uitstulping

Astrid en Rex



Daarna haal ik Femke op en rijden we samen weer naar huis.

Donderdagmorgen komt Freddie langs met Milou om een mand gevuld met allemaal lekkere dingetjes af te geven. Dit als bedankje voor het verzorgen van Dusty en de kippen.



Daarna rijden Peter en ik naar Tynset alwaar we een afspraak hebben bij Hedmark Sparebanken. Aangezien Bill Hovland wil gaan verkopen dienen wij toch te weten of er mogelijkheden zijn voor ons om dit of iets anders te kopen. Jammer genoeg heeft de adviseur onze spullen niet eens ingekeken, moet ik helpen om uit te vinden waar ons inkomen staat op de selvangivelse, en heeft hij moeite met het intypen van de cijfers in de computer. Ook heeft hij papieren, die hij een aantal jaren geleden gekopieerd heeft van ons, gewoon weg gegooid. Wat een aanfluiting. Dit krijgt een staartje want dit laten we er zo niet bij zitten. We zijn dus met een ... gevoel terug naar huis gereden.

Na een paar dagen met hevige tandpijn heb ik vrijdag een afspraak bij de tandarts in Os. 

Onderweg nog twee vogels gespot

Eerst Femke afgezet bij het sykehjem, daarna naar Vidarheim en om 09.30 uur naar Os gereden. Na even gewacht te hebben werd ik binnen geroepen en werd er een røntgenfoto gemaakt. Conclusie, een ontsteking en een tand die niet te redden is. Dus is er een verdoving gezet en is de boosdoener getrokken. Met een gevoelloze linkerkant en 775 kr armer terug gereden naar Tolga. Afspraak voor de auto gemaakt en zaagsel gehaald bij Strand Unicorn. Afspraak gemaakt en spullen afgegeven bij Tolga Os Sparebank en eieren afgegeven bij Daniëlle en toen de auto weggezet bij het sykehjem. Toen met de kid naar Kåsa alwaar de taxichauffeur mij helemaal naar huis reed. 
Hier was de post al langs geweest en had de bestelde frietzakken afgegeven. Nu dus binnenkort een frietdag.
Het was heerlijk weer dus hebben Peter en ik buiten gezeten met de lunch en hebben we de kippen los gelaten. Daarna gewerkt.

Die avond heerlijk buiten gegeten.


Voorproefje

Lekker buiten op het gras

Zie je mij wel?




Blondie wil geaiid worden


Lekker met mijn zusjes in een zelf gegraven kuil
Zaterdag regent het dat het giet, maar we besluiten toch naar Tolga te gaan voor de hagedag, oftewel er worden zelf gekweekte plantjes verkocht. We kopen een aantal viooltjes, afrikaantjes, aardbeienplantjes en nog wat groens. We zien Daniëlle nog die vertelt dat ze 1 biggetje hebben gekregen, Julia is dus oma geworden en de bij ons verblijvende  wolvarkens dus tante. Daarna wat boodschappen bij de Coop en dan rijden we weer naar Kåsa. Eerst naar Fjelltun om de stroom weer aan te zetten en de gewassen spullen terug te brengen. Dinsdag as komt Sneppen zingen dus dat wordt gezellig.

De eerste blaadjes komen eraan.
Zondagmorgen 7 juni is het weer mooi weer. Het heeft echter heel veel geregend en de Hola komt steeds hoger. De eerste stukken weiland lopen onder.








Na het ochtendrondje gaan we varkens wakker maken en eten en drinken geven.


Gezusterlijk naast elkaar.
Dan is het tijd om de plantjes in potten te gaan zetten. We hebben ze gisteren in het drivhus gezet zodat ze wat konden acclimatiseren.




Komt er zon of regen?


Daarna naar binnen en brunchen.


Wanneer krijgen wij eten?

's-Middags bij Remco en Eleonie op de koffie geweest en weer wat eten voor de varkens meegekregen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten