vrijdag 7 november 2014

Sneeuw en varkensvlees

Dinsdag 4 november worden we wakker en dan ligt er weer sneeuw.





Vanaf de brug richting Bakken
Later die dag zijn we weer een rondje met Beer gegaan en hieronder is het resultaat te zien.


Grillplaats in de sneeuw

Ons huis links op de foto

Speelhuisje

Beertje

Richting de brug

Wie komt er aan?

Beer op verkenning 1

Beer op verkenning 2

Maagdelijke tafel

Beer in de gapahuk

Die middag is Peter naar Tynset gereden , n.a.v. een telefoontje van Nortura maandagmorgen, waarin ze vertelde dat het varkensvlees opgehaald kon worden. Daar aangekomen stonden er een vijftal vrachtwagens die gelost diende te worden, en er werd tegen Peter verteld om later terug te komen. Na een stop bij de opticiën, om zijn bril te laten repareren, en een koffiestop bij de Domus, is hij,  ruim een later,terug gereden naar Nortura. Daar was men nog steeds aan het lossen en navraag leerde dat ons vlees in de laatste te lossen vrachtwagen zat. Er werd dus aangeraden om de volgende dag terug te komen.Zo gezegd zo gedaan.

Woensdag eerst gewerkt en nog een paar foto;s gemaakt.






Daarna zijn we samen naar Tynset gereden waarbij we eerst bij Vidarheim zijn gestopt, waar we hebben opgeruimd en de wasmachine in- en uitgeruimd hebben. Ik had Astrid laten weten dat ik vandaag niet kon komen dus daar hoefde ik niet naar toe te rijden. We konden dus gelijk door naar Tynset rijden.
Bij Nortura stond een pallet klaar met 12 dozen, vier dozen per varken bleek naderhand. Ze waren enorm zwaar en ik was blij dat Peter ze in kon laden. Op de terugweg nog in Tolga gestopt om diepvrieszakken te kopen, aangezien ik er niet zo veel in huis had. Als we bijna bij ons huis zijn zien we nog een viertal herten over de wei wegrennen. Een mooi gezicht zo met die witte kontjes.

Een auto vol
Thuis zetten we alles in de slachtruimte en met behulp van Erik sorteren we de eerste vier dozen. Erik neemt zijn halve varken mee en Peter brengt later de andere helft en de gevraagde kop naar Freddie en Heidie.

Ik ga dan alvast aan de slag om de karbonades in te pakken en dat zijn er heel wat.


Mooie karbonades

Die avond en de donderdagmiddag zijn Peter en ik bezig om alles te verwerken, We hadden gevraagd om finpartering en we hadden gehoopt/verwacht alles in mooie stukjes aangeleverd te krijgen. Dit was dus niet zo, en dat betekende dat we , buiten de karbonades , alles nog moesten snijden en ook nog de botten moesten verwijderen. Het vlees zag er heel mooi uit en met behulp van internet en datgene wat Erik ons verteld had, konden we het mooi verwerken.


Hier wordt het snijden, sorteren en inpakken

Niet zo modieus, wel warm.


Een mooi varkenshaasje
Donderdagavond hebben we het resterende vlees verwerkt tot maar liefst ruim 16 kilo gehakt. We hadden het geluk dat we de gehaktmolen van het jachtteam mochten gebruiken, dus dat ging razendsnel.

We hebben nu een diepvries vol met karbonades , speklappen , fricandeau , hamlappen , nassivlees, schnitzels , vet spek , ribbe , spareribs en gehakt.

Vrijdagavond hebben we de eerste gehaktballetjes gegeten van onze voorraad vlees. Ze waren heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten