zondag 23 november 2014

Julemesse en pepperbake-baking

Vrijdag 21 november werden we om 17.00 uur verwacht in Fjelltun hier in Kåsa om alvast wat dingen klaar te zetten voor de Kerstmarkt , die zaterdag gehouden zal worden. We hadden verwacht dat het koud zou zijn en we hadden dus dikke truien aangetrokken. Nou, die konden al gauw uit want de kacheltjes waren flink opgestookt. We hebben met zijn allen de tafels en stoelen goed gezet, de sjoelbak uitgeladen en op zijn plaats gezet en nog veel meer. Daarna weer lekker naar huis.

Zaterdagmorgen worden we wakker en dan leven we in een "bevroren"wereld. De mist van vrijdagavond en de twaalf graden vorst hebben gezorgd voor een extra mooi plaatje vandaag.









Tegen 10.00 uur zijn we in Fjelltun om de laatste dingen op zijn plaats te zetten. We hebben extra versiering meegenomen en ook de lichtslang, die we bij de ingang ophangen. Iedereen begint zijn tafel(s) in te richten en het is al een gezellige boel.


Sunnev Skarbø Dokken

Gunnhild en Elna

Kari Grethe met Ingrid en Heidie

Lina met haar Kerstsombrero
Tegen 11.00 uur komen de eerste bezoekers en tegen 12.00 uur komen Jens, Stein en Johan om voor ons te zingen en te spelen.
Fam. Huisman komt ook nog langs en ik ga een rondje met ze om ze voor te stellen.

De tafel van Colinda en Daniëlle

Overzichtje

Anne achter haar tafel

Ik met kerstmuts


Matjo met de zeeuwse bolussen

Muziek met op de achtergrond het sjoelen

Nederlands onderonsje
Ik ga ondertussen nog met Beer naar buiten en kan dan genieten van de mooie natuur.



Hier nog een restje sneeuw.
Als ik weer terug ben komen ook Nico en Ineke , Fam. van Dijk en Lia Molenaar met man gezellig de kerstmarkt bezoeken.

Na afloop is iedereen zeer tevreden en het is dus voor herhaling vatbaar.

Omdat Silje afgelopen woensdag 1 jaar is geworden gaan we daarna nog naar Hodalen om haar te feliciteren en om de giraffes af te geven. We kletsen daar nog even bij, ook met Theo die gezellig met zijn drie kids op bezoek is.

Foto gemaakt door Theo , in Hodalen

Zondags gaan we naar Holøyen , naar Sissel en familie die dar afgelopen zomer zijn komen wonen. Ze hebben vandaag pepperkake-baking het leek ons leuk om daar aan mee te doen (of te kijken).
We zijn de eerste en we worden ontvangen met gløgg. Hartstikke lekker. Sissel heeft de eerste deeg al klaar en we kunnen gelijk aan de slag. Karir Grete komt met twee kleinkinderen, Ingrid en Heidie en even later komt ook Marianne met Nora,Magnus en Ola.

Peter , Kari Grete , Ik , Ingrid, Heidi , Ola , Marianne en Nora

Ingrid , Heidi , Ola , Marianne , Kevin en Magnus


Hier ook Sunnev en Sissel









Het is erg gezellig en er wordt veel gebakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten