zaterdag 12 juli 2014

Warm, warmer , warmst

De laatste week is het echt ontzettend warm hier. Dat betekent dus 's-morgens vroeg alles opengooien tegen elkaar, de gordijnen overdag dicht in de woonkamer, de ventilator aan in de kamer , blij zijn dat we in de koele kelder werken, maar natuurlijk ook genieten, buiten koffie drinken en grillen.

In de schaduw buiten 27.7 en binnen 24.7 


De boeren in de buurt zijn volop aan het werk en buurman Eric komt regelmatig met de tractor langs gereden.
Woensdag samen met Femke naar Tolga gereden en gaan werken in Vidarheim. Daarna naar Astrid en zijn we samen met Rex een heerlijk stuk gaan lopen. Het was erg warm maar we hadden drinken bij ons en het was goed om te doen. Bij terugkomst een lekkere kop koffie met een broodje en dat ging er goed in.Van Steinar kreeg ik een ton met zaagsel mee voor de varkens.
Daarna naar Nico, buiten lekker wat gedronken en daarna naar het huis van Tonny en Miranda. Nico is daar de stal aan het opruimen en had ook zaagsel voor ons.Alles achter in de auto gezet en daarna nog langs het sykehjem voor varkensvoer.
's-Avonds speelde Nederland tegen Argentinië maar ik ben naar bed gegaan. Nederland heeft het jammer genoeg niet gehaald.

Donderdagavond komen Nico en Ineke nog een grote bak met zaagsel brengen en worden de kippen bewonderd. Eerst buiten gezeten met een kop koffie maar we moesten naar binnen aangezien er zo veel muggen en knotjes waren. Enfin, binnen lekker verder gekletst over van alles en nog wat.

Vrijdag zou ik eigenlijk meerijden met Femke om nog wat bij Vidarheim te werken, maar ik voelde me niet lekker en besloot om thuis te blijven. Voorzichtig thuis aan het werk gegaan en toen ging het langzaam aan weer wat beter. Waarschijnlijk toch een reactie op het warme weer en de muggenbeten.
Tegen de avond gaan we op de fiets naar de hut aan de overkant, die ze aan het opknappen zijn. De werklui en de eigenaar van de hut zitten regelmatig in het huis hiernaast.
Het laatste stuk moeten we toch echt van de fiets af, het is te steil.

Er moet nog veel gebeuren


Rechter zijkant

Achterkant
Uitzicht richting ons huis
We besluiten om terug te gaan , de post te halen en daarna gaan we nog even een rondje fietsen. Daarna lekker buiten koffie drinken, het kippenhok en het varkenshok schoonmaken, mest opruimen buiten en dan nog een lekker modderbadje maken voor de varkens.

Zaterdag besluiten we om het kippenhok open te laten staan en de kippen vrij te laten rondlopen. Ze blijven dicht bij elkaar en zo te zien hebben ze het goed naar hun zin.


De varkens groeien goed, zijn wat extra roze door de zon en hebben wat muggenbulten, maar ze hebben het goed naar hun zin. Ze wroeten wat af en vinden het lekker in de modder. Ze worden graag gekriebeld met de hand en ook met de borstel.
 De kippen zijn niet bang van Mickey en zij is niet bang van hen. Sindre vindt het maar niets en loopt er met een grote bocht omheen.


Ik lig goed hier,


Nieuwsgierige MickeyNog maar eens kijken

Wie kijkt naar wie?Er komen wolken opzetten vanuit Tolga en drinkend van onze koffie genieten we van de capriolen van de katten.
Daar komen de wolken. Later blijkt het lekker geonweerd te hebben in Tolga.
Vanavond is het voetbal: Brazilië - Nederland en ik ben het blog aan het bijwerken.

1 opmerking: