dinsdag 4 maart 2014

Samenkomst, bijzondere jaarvergadering en verjaardagen

Op zondag 23 februari hadden wij, als bygdekvinne, een samenkomst gepland met alle bewoners van Øversjødalen, Holøyen, Kåsa , hutteneigenaren en andere belangstellenden. Ann Helen kwam mij ophalen omdat ik samen met haar in de keuken zou staan. Peter kon dan later komen met de auto.
De voorbereidingen voor de soep met broodjes waren eerder die week al gedaan, dus we konden zo aan de slag. Tevens koffie gezet en de taarten gesneden en daarna geluisterd naar al hetgeen er verteld werd in de zaal. Er waren een paar sprekers en ook muziek en zang van Anette en Silje.
De bedoeling was om uit te vinden hoe er meer leven in de bygda zou kunnen komen maar ik geloof niet dat dat er geheel is uitgekomen.De opkomst was redelijk en het was best gezellig.
Na de servering konden Ann Helen en ik ook wat eten en daarna opruimen. Ik ben samen met Peter weer terug naar huis gereden en hebben daar naar de afsluiting van de Olympische Spelen gekeken.

Maandagavond was er de bijzondere jaarvergadering i.v.m. Olsok en die werd gehouden in Hodalen.
We waren met een grote afvaardiging uit het oostelijk gedeelte van de kommune, zoals later te lezen was in de krant. De reden van de vergadering waren de extra inkomsten die Olsok wil verkrijgen door geld te vragen aan alle deelnemers en ook een gedeelte van hun inkomsten. We waren het eens met de bijdrage die eenieder zal moeten gaan betalen maar oneens met het betalen over de inkomsten. Vooral omdat men uit is gegaan van bruto-inkomsten, ten minste zo werd het verteld. Ook is er niet nagedacht over wat iemand zou moeten betalen als hij meerdere activiteiten heeft enz. enz. Het komt er dus op neer dat we ze met huiswerk naar huis hebben gestuurd. Bij de gewone jaarvergadering in oktober zou men er op terug komen. Wordt vervolgd dus.
De heen - en terugweg werden een beetje slingerend afgelegd aangezien de weg ontzettend slecht was.

Donderdag rijden we tegen half vier naar Tolga om daar de verjaardag van Ylva te gaan vieren. Zij is tien jaar geworden en dus al een hele dame. De weg naar Tolga is tot Hodalen vrij slecht maar daarna gaat het goed. Nico en Ineke zijn er natuurlijk ook en ook Hein en Daniëlle komen aanwaaien. Zij hebben fotolijstjes bij voor ons met foto's van pa en ma Deijkers, pa en ma van Gastel en een foto van mijn vader. Ben er erg blij mee. Henk en Emil komen ook en zo ook Yvonne. Het is weer erg gezellig en tegen zessen rijden we weer terug.

Zaterdag 1 maart rijden we in de middag naar Tolga om allereerst al ons glas en blikwerk in de container te gooien en daarna gaan we op de koffie bij Nico en Ineke. Peter gaat met Nico naar wat gereedschap kijken wat in de garage ligt en ik blijf gezellig binnen bij Ineke.Zij vertrekken a.s. woensdag naar Nederland om naar de voorstelling van Andre Hazes te gaan. Nog een verjaardagscadeautje voor Ineke. Veel plezier en een goede reis gewenst.
Daarna rijden we verder naar Tynset om een cadeautje te kopen voor Matjo en Annelie. Tevens wat boodschapjes en daarna naar Vingelen alwaar we uitgenodigd zijn om te komen eten. Matjo is afgelopen dinsdag jarig geweest en we mogen dat komen vieren. Colinda heeft verschillende soorten taarten met citroen gemaakt en ze zijn erg lekker. Ook het eten smaakt erg goed en voor mij nu een keer geen aardappelpuree maar wel voor Peter die tevens wortelpuree kreeg naast de zalm.Dank hiervoor. Zoals gewoonlijk is het erg gezellig en hebben we van alles en nog wat om over te praten.

Zondag gaan we naar de kerk alwaar na de dienst de jaarvergadering gehouden wordt. Simen Simensen heeft schijnbaar veel haast want na een half uur is de dienst al ten einde. Daarna wordt de tafel gedekt en is er koffie, thee,sap en verschillende soorten taart. We zien de jaarstukken en er wordt beslist dat we nieuwe psalmboeken gaan kopen als mede een gebruikte piano. Daarna gaan we weer op huis aan.
Ons ritje heen en terug op onze oprijlaan was slipperig aangezien de wind nogal wat sneeuwduinen had gemaakt.
Tegen drieën gaan we op weg naar Hodalen alwaar Annelie vandaag 5 jaar is geworden. We hebben voor haar twee verschillende sneeuwschoppen gekocht , een idee van haar moeder, want zelf hadden we geen idee. We zijn samen met drie dames uit Hodalen en ook Stephanie Prades is er met haar dochtertje Sofie.Ook hier zijn weer zalige taarten en fastelavenboller, de eerste gemaakt door Eleonie en de laatste gemaakt door een mevrouw uit Hodalen. Peter heeft lekker gepraat met Remco en ik met de dames en de kids. Na weer een gezellige verjaardag rijden we op huis aan alwaar de sneeuwduinen nog iets hoger geworden zijn waardoor we blij zijn met onze zware vierwiels aangedreven volvo, anders was het lopen cq ploeteren door de sneeuw geworden.

Aangezien het een hele rare winter is met temperaturen die voor hier echt niet normaal zijn, een zonnetje dat maar achter de wolken blijft, ijspegels die langzamerhand steeds groter worden hebben we nog steeds niet dat lekkere wintergevoel. We blijven hopen. Hieronder een paar foto's van 24 februari.

vroeg in de ochtend en er ligt nog wat sneeuw op het terras

Het wordt al minderEn dan ligt er bijna niets meer


Dinsdag 4 maart aan het eind van de middag gaan we een eindje lopen, alhoewel het meer wat ploeteren wordt.Het is erg leuk en ook Nana vindt het een feestje.Daar in het midden waren we net
Na het eten is het tijd om te skypen met Nienke, Jhon en Yore en daarna moet ik het blog bijwerken.
Loop al te lang achter.


Flatteus maar niet heus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten