zaterdag 31 augustus 2013

Verhuizing 31 augustus 2013

Zaterdag 31 augustus is het dan zover: onze verhuizing van Øversjødalen naar Kåsa. We hebben de aller-aller slechtste dag uitgezocht wat het weer betreft. Het regent niet maar het giet en later komt het er zelfs met bakken uitzetten. Wat hulp betreft hebben we niet te klagen want de meeste Nedernoren uit de kommune Tolga zijn op komen dagen om ons te helpen. Niet alleen met mankracht maar ook met heerlijke soepen en stokbrood (Eleonie), lasagna (Hein en Daniëlle) , chocoladekake (Colinda) en muffins (Eleonie).
De enige niet Nedernoor in het verhuisgezelschap: Jan Pallin , kwam ’s-middags met warme kaneelboller aanzetten, die Inger net gebakken had. We waren ook heel erg blij met de meegebrachte aanhangwagen van Nico en natuurlijk de toyota en hestehenger van Dennis.
Ik had ’s-morgens al voor twee volle koffiekannen gezorgd die op Jensåsen bleven terwijl Peter mij samen met Nana al vast naar Hovland bracht. Nana ging in de kennel en vond hier duidelijk niets aan. Ze bleef in een hoekje zitten maar na enige tijd ging ze toch maar liggen op haar hondenmatje. De katten hadden we op Jensåsen gelaten, samen met kattenbak , kleine krabpaal, eten en drinken in een afgesloten kamer waar ze in ieder geval rustig konden zitten en slapen.
Eleonie kwam met de klaargemaakte etenswaren naar Hovland waar ze verder voor de catering ging zorgen. Heel fijn voor haar, want ze is per slot van rekening zes maanden zwanger ,en voor ons, want dan hoeven we daar niet naar om te kijken.


Nico, Hein en Daniëlle, Matjo en Colinda, Remco met kids, Jan Pallin en Dennis en Femke zijn rechtstreeks naar Jensåsen gereden en zijn daar begonnen met het inladen. 
Daarna naar Hovland om uit te laden 




en koffie te drinken met kake etc. Daarna is Dennis begonnen met de bureaus in elkaar te zetten en is iedereen , behalve Femke weer terug gereden naar Øversjødalen om daar weer te gaan inladen. Colinda en Daniëlle hebben de koelkast en diepvries schoongemaakt en zijn daarna ook al begonnen met het schoonmaken van ons oude huis.
Nadat iedereen weer op Hovland was hebben we gegeten en daarna is alles uitgeladen en op zijn plek gezet. We besloten om vanwege het enorme slechte weer de garage niet leeg te halen maar dat doen we nu gewoon later. Na nog een kop koffie is iedereen weer naar huis vertrokken op Dennis na. Die heeft nog geholpen met onze bedden, de wasmachine aangesloten en noem maar op.
Natuurlijk was het om een uur of half vijf droog en begon de zon te schijnen. We wilden naar Jensåsen om de katten op te gaan halen maar toen kwam Peter tot de ontdekking dat de reservesleutels in het oude huis lagen en dat de andere sleutel meegenomen was door Colinda. Gebeld naar Colinda en Matjo is toen zo lief geweest om naar Tolga te rijden terwijl Peter en Femke daar ook naartoe zijn gegaan. Daarna hebben ze mij opgehaald en hebben we gezamenlijk de katten in de auto gezet en zijn toen naar huis gereden.
De katten zijn heel nieuwsgierig het gehele huis gaan onderzoeken en Nana alleen de begane grond. We hebben lekker ontspannen bij de televisie gezeten en genoten van onze eerste avond op Hovland.

We hebben heerlijk geslapen in ons nieuwe huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten