zondag 18 augustus 2013

Afspraak orthopeed, mammografie, sleutel en autoperikelen

Dinsdagmorgen heeft Peter onze auto weggebracht naar Tolga Bil aangezien er een nieuwe voorruit in geplaatst diende te worden. Een steentje op de ruit die een behoorlijke scheur te weeg bracht was de oorzaak. Tevens was er een foutmelding van de abs waardoor er een nieuwe sensor geplaatst diende te worden. Peter kreeg een leenauto mee en onze auto zou eind van de dag klaar zijn. Maar aangezien al wat goed is in drieën komt : we kregen een telefoontje van Tolga Bil.  Bij het rechter achterwiel diende een nieuwe wiellager geplaatst te worden, er mocht nu niet meer mee gereden worden, en ze hadden al een nieuw onderdeel besteld. Auto zou donderdag of vrijdag klaar zijn en we mochten de leenauto zo lang gebruiken.

Woensdagmorgen zijn Femke en ik al vroeg vertrokken naar Tynset ziekenhuis waar Femke de lang verachte afspraak met de orthopeed had. Het begon goed aangezien Femke niet op de afsprakenlijst stond. Gelukkig had ze de brief waarin de afspraak bevestigd stond bij en kon men een en ander uit gaan zoeken. Even later bleek dat , op het moment dat Femke had gebeld met de vraag of de afspraak verzet kon worden naar een week vroeger, men de afspraak van de 14e maar gewoon had laten vervallen. Gelukkig kon er iets geregeld worden en kon ze op de afgesproken tijd naar de orthopeed. Deze heeft haar onderzocht en vertelde toen dat de eerder gemaakte mri niet duidelijk genoeg was. Hij wil nu dat er nieuwe mri met contrastvloeistof gemaakt wordt zodat hij straks precies kan zien wat en hoe te opereren. Fijn, maar waarom is dit niet eerder gezien en verteld. Zou toch weer wat maandjes gescheeld hebben. Enfin, er is nu bloed geprikt en Femke krijgt een oproep vanuit Akershus universitetssykkehus ( Ahus) voor de nieuwe mri.
Afwachten dus.
Daarna zijn we naar de onderzoeksbus gegaan voor mijn tweejaarlijkse mammografie. Dit ging erg vlot en zodoende waren we na een kwartiertje al weer buiten.
Daarna naar de apotheek en toen wat gegeten bij de Domus en daarna was het tijd om naar het station te gaan zodat Femke weer met de trein naar Oslo kon gaan. Het was ontzettend druk maar , aangezien er en nu kaartjes met genummerde zitplaatsen zijn, iedereen had plaats.
Op weg naar huis nog even bij de Kiwi langs gegaan en daarna was ik rond half drie weer thuis.
Tegen half zeven waren we in Kåsa om officieel huurder te worden van Hovland. Alles bekeken samen met Bill Kaasen en de stand van de electriciteit opgenomen. Daarna al wat spullen naar binnen gebracht.

Donderdagmorgen ben ik, op weg naar Tolga, eerst de kerstspullen in Hovland gaan zetten. Nadat ik klaar was met werken ben ik onze eigen auto weer op gaan halen , aangezien ik bericht had gekregen dat hij klaar was.Met een nu hopelijk up to date auto en een rekening ben ik naar huis gereden.
's-Avonds op en neer naar Hovland en tevens de aanhanger bij Dennis opgehaald. Deze mogen we de komende weken gebruiken, dus dank je wel Dennis.

Vrijdag tegen het einde van de ochtend kwam Dennis lang om de baal stro op te halen en 's-middags zijn Peter en ik naar Hovland gereden met een auto vol dozen. Het oorspronkelijke plan om hout te gaan vervoeren hebben we i.v.m. het slechte weer laten vervallen. Daarna zijn we naar Tolga gereden om boodschappen te doen, hebben we eerst koffie gedronken bij Hein en Daniëlle en hebben daar kennis gemaakt met Auke Mulder en zijn vrouw. Hij heeft vorig jaar een schilderijententoonstelling gehad in Tynset. Daarna zijn we gaan tanken en zijn we ook even bij Malmplassen binnengewipt, hebben met Theo gepraat en zijn daarna terug naar huis gereden.

Zaterdagochtend was het wederom slecht en daarom ben ik verder gegaan met inpakken en daarna heb ik de auto ingeladen. Hein en Daniëlle kwamen de boot ophalen en Hein heeft samen met Peter de koel-vriescombinatie op de aanhanger gelegd. Daarna naar Hovland gereden alwaar de boot in de garage is gereden, Hein en Daniëlle een rondleiding hebben gehad, Nora ( hondje van H en D ) zich uitstekend vermaakt heeft en we met zijn allen lekker buiten koffie hebben gedronken en genoten hebben van het opeens prachtige weer. Indien iets breken geluk brengt, dan komt het geluk ons nu toe lachen aangezien ik een theeglas heb laten vallen dat in heel veel stukjes brak. Even later kwam Dennis ook gezellig langs. Quattro trok Dennis goed vooruit op de step. Weet even niet hoe dit eigenlijk heet. Na Quattro in de hundegård te hebben geplaatst kon ook Dennis een kop koffie drinken en begon Nora Quattro uit te dagen.
Nadat iedereen weer was vertrokken heb ik nog wat dozen uitgeruimd en is Peter begonnen met het omzetten van de deurtjes van de koel-vriescombinatie.
Daarna terug naar Øversjødalen gereden alwaar we enthousiast begroet werden door Nana en de beide katten.

Zondagochtend is het wederom regenachtig, het waait en , na een kleine wandeling met Nana waarbij we bosbessen hebben geplukt, is het tijd om verder te gaan met inpakken.
De boekenkasten zijn aan de beurt en dan blijkt dat we toch wel echt veel boeken hebben.



's-Avonds is alles ingepakt, uit elkaar gehaald en gepoetst. Klaar om weg te brengen naar Hovland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten