dinsdag 5 maart 2013

25 februari tot en met 5 maart 2013

Op maandag,woensdag,donderdag en vrijdag heb ik gewerkt op het sykehjem.
Dinsdag was ik thuis en heb ik voor VGBE gewerkt. 's-Middags , rond half twee, kreeg een vrachtwagen problemen hier op rv 26 en bleef stilstaan, bijna recht voor ons huis. Vanuit het raam konden we zien dat de chauffeur iedere keer een stukje terug gleed terwijl hij juist probeerde om de helling op te komen.



Daarna liet hij de vrachtwagen een stuk achteruit rijden om daarna proberen vaart te maken. Dit lukte schijnbaar ook niet want  even later stond de chauffeur, iemand uit Denemarken , bij ons aan de deur met de vraag of wij een grote tractor hadden. Ik heb hem naar Magne laten bellen en die zou komen.
De chauffeur vroeg nog wel aan mij hoe wij erbij waren gekomen om hier, in deze grote sneeuwhoop, te gaan wonen.
Even later waren ze met 4 tractoren bezig om hem op te trekken.
Toen Hein tegen zessen bij ons aankwam, stond de vrachtwagen geschaard op de weg. Hein kon er net langsrijden. Hij kwam strooi brengen voor Julia, het kleine varkentje dat we vanaf het weekeinde een tijdje mogen gaan verzorgen.




Nadat Hein weer naar huis was gereden, zagen we de vrachtwagen aangetrokken worden door een grote bergingsauto van Viking. Deze heeft hem een eindje op getrokkken en daarna kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen.

Vandaag heeft Nienke een mri gehad in Maastricht. Ze moest om 12.30 uur binnen zijn en heeft een volledige narcose gehad. De mri is gelukt maar ze heeft jammer genoeg wel een aanval gehad waardoor ze 's-avonds ontzettend moe was. Hopelijk komt de uitslag snel en is die van dien aard dat er verder even niets hoeft te gebeuren.

Woensdag was ik om half drie vrij en ben ik Peter bij de Coop in Tolga gaan ophalen. Hij was met de kid daar naartoe gekomen. We waren nl. uitgenodigd om de verjaardag van Ylva te komen vieren. Negen jaar is ze alweer geworden. Peter had behoorlijk last van zijn rug en zo ook Tonny. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Na een zeer gezellige middag zijn we tegen half zes  naar Øversjødalen gereden en zijn we gestopt bij het samfunnshus om koffie te drinken en te sjoelen. Tegen kwart voor acht zag ik dat Peter zijn gezicht begon op te zwellen en zijn we snel naar huis gegaan. Hij kreeg dus een allergische reactie op het een of ander. Heel zijn lippen zwollen op en zijn linkeroog zat bijna dicht. Ook zat zijn rug onder grote dikke rode plakkaten die erg jeukte. Waarvan? Onbekend. Gelukkig was het vrijdag weer bijna geheel verdwenen.

Donderdag en vrijdag ben ik eerder vertrokken naar het werk omdat de weg behoorlijk glad was en het vrijdag volop sneeuwde. Het begon ook echt heel hard te waaien.

Zaterdag begon met een zonnetje. Het waaide echter ook en rond de middag  begon het te sneeuwen en te stormen. Toen we naar Hodalen reden , om de vierde verjaardag van Annelie te vieren, hebben we nog geprobeerd om een auto uit de sneeuw te trekken. Hij kwam ons tegemoet, reed door een hoge sneeuwduin en belandde toen een paar meter in de sneeuw.


Eerst heeft de bestuurder van het witte busje geprobeerd om de auto eruit te trekken en daarna heeft Peter het geprobeerd.
Ondertussen was er een auto van het sykehjem met een sykepleier op het busje gebotst. Gelukkig alleen wat blikschade, de bestuurster, Liv, had verder niets.
De bestuurder van de auto die vastzat wilde eerst zelf verder proberen om los te komen, dus wij zijn doorgereden naar Hodalen.
Daarna verder gereden om lekker koffie en kake te krijgen bij Remco en Eleonie. Erg gezellig.
De terugreis verliep goed, ondanks het feit dat we regelmatig maar twintig kilometer per uur konden rijden. Je zag af en toe niets, soms alleen het eerste paaltje en dan weer een groter stuk. Erg vermoeiend rijden en ik was dan ook blij dat Peter reed.
We hebben nog gebeld naar Hein en Daniëlle die vandaag Julia, het varkentje, op gingen halen.
Ze hadden daar , in het zuiden van Noorwegen., een lekker zonnetje. Aangegeven hoe het weer hier was en dat, als ze wilden, bij ons konden blijven slapen.

Om 24.30 uur kwamen Hein en Daniëlle bij ons het erf oprijden. Peter heeft Hein geholpen om Julia in de stal te plaatsen en daarna hebben we nog tot kwart voor drie zitten kletsen. De stroom viel enkele keren uit, niet alleen bij ons maar in het gehele dal, zoals we later hoorden. Toen we naar bed gingen was de stroom nog weg, dus met zaklampen naar boven.

Zondag heb ik Julia voor het eerst in het echt gezien. Wat een schatje.

Verborgen, links achteraan in het stro.

Hier ben ik dan in het echt.

Na de brunch zijn Hein en Daniëlle naar Vingelen gereden en rond twee uur zijn wij naar Fam. van Liere in Vingelen gegaan. Matjo was afgelopen maadag 53 jaar geworden en we waren uitgenodigd om dit vandaag te komen vieren. We zijn  blijven eten en het was erg gezellig. Tegen half acht op huis aan gegaan en daar nog even televisie gekeken en dan naar bed. Natuurlijk hebben we eerst Julia nog verzorgd.


Foto zaterdag gemaakt in Tolga, waarbij het slechte weer goed is te zien.


Maandagmorgen weer naar het werk , deze keer met een flinke hoofdpijn.Gelukkig zakte het het een beetje maar jammer genoeg was het 's-middags erger geworden. Niet naar de geplande langlaufles kunnen gaan. Volgende week beter. Ook Peter voelde zich niet lekker en die besloot om alleen maar even naar de møte van de Påskebasar te gaan. Ik heb wat op de bank liggen slapen en we zijn tegen elven naar bed gegaan.

Vandaag, dinsdag 5 maart, gaat alles een stuk beter. Na een goede nachtrust weer lekker aan het tekenen en ons weblog aan het bijwerken. Nigel is op de koffie geweest en heeft ook even bij Julia gekeken.
Julia heeft vanfaag brood uit mijn hand gegeten en probeerde ook nog mijn laarzen en jas uit. Nana is even bij haar in de stal geweest. Nana had alleen oog voor het brood dat ik in mijn hand had en Julia keek alleen een beetje naar Nana. Niets bang of zo. Ook vindt ze het leuk als je met de kleine hooivork het stro opruimt. Knorren doet ze ook en als je zelf knort, komt ze luid knorrend aangelopen.


Dit moeten we nog een keer maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten