zondag 17 maart 2024

Week 11, nog meer wind en jubileumstur met de reumavereniging


12 maart 2024

Woensdag 13 maart heb ik een afspraak bij de kapper in Tolga en daarna rijden we door naar Tynset. Bij terugkomst is het gaan waaien en sneeuwt het.

We gaan wel på lofte maar alleen om eieren weg te brengen en om onze uitnodigingen weg te brengen. Op de heenweg ligt het pad  namelijk al goed vol en we komen er bij terugkomst maar net doorheen. De wind zorgt er dit jaar telkens voor dat ons pad geheel vol ligt met sneeuw.

Donderdag 14 maart komt Erik net langs als ik uit de stal kom en kan ik hem vragen om eventueel vanavond nog een rondje te doen aangezien we 's-nachts op weg moeten.

's-Middags maken we de stal goed schoon en vullen alles aan voor de kippen en de varkens en Peter haalt nog wat gras bij Erik. Het pad is dan nog goed te doen.

Vrijdag 15 maart en om 02.45 uur loopt de wekker af en om 03.15 uur brengt Femke ons naar Tynset alwaar we om 04.25 uur met de bus zullen vertrekken. We zijn er mooi op tijd en de chauffeur legt onze handbagage onderin, wij gaan helemaal voorin in de bus zitten en dan rijden we naar Alvdal. Daar pikken we 20 mensen op en dan verder naar Elverum. Plaspauze en wat te drinken halen bij de Esso aldaar. Achter de Elgstua halen we nog 16 mensen op en gaan we weer verder. Bij de bushalte bij Romedal halen we nog 3 mensen op. Hier komt dus ook Oddbjørn Dalløkken met zijn vrouw in de bus. Hij is de penningmeester van de vereniging in Tynset. Met een volle bus verder naar Oslo en daar zijn we mooi op tijd. Hier komen nog meer mensen bij die met de trein zijn gekomen. In totaal gaan we met 59 mensen aan de reis beginnen. Om 10.45 mogen we de boot op en nar de conferentieruimte op dek 12. 


Styremedlemmene Siw Haugom (BURG), kasserer Inge Rune Wahlstrøm og fylkesleder Stine W. Dahl.

Daar kunnen we ook onze bagage wegzetten en kunnen we beginnen met de kurs met Ole Martin Wold, fagsjef friskliv van de NRF. We kunnen koffie, thee en water halen en ook staat ook fruit waar je uit kan kiezen.  Het is interessant en er wordt ook veel gelachen.  

Daarna krijgen we informatie over de rest van het programma en kunnen we onze bagage naar de lugar brengen. Onze lugar is op dek 11 en aan het uiteinde van het schip. Tegen 14.00 uur verzamelen bij het restaurant Grand buffet waar we met zijn allen tegelijk naar binnen gaan en alwaar we allemaal bij elkaar zitten. Wij zitten bij Oddbjørn en zijn vrouw aan tafel en het is erg gezellig. We kunnen kiezen wat we eten en 1 flesje frisdrank p.p. is inbegrepen bij onze reis. Om 15.30 uur weer naar de conferentieruimte alwaar we een video te zien krijgen van forbundsleder Marleen Rones en krijgen we een voordracht van Andreas Lycke om gewoontes en hoe die om te zetten naar andere gewoontes. Peter en ik beginnen dan moeite te krijgen met wakker te blijven en in de pauze geven we aan dat we het niet meer volhouden tot 18.30 uur. We gaan naar de lugar en gaan slapen zodat we tegen 20.00 uur weer uitgerust aan kunnen sluiten bij het eten. Deze keer in het Oceanic a la carte restaurant waar we aan drie lange tafels zitten. Het is gezellig en Peter neemt een wijntje en we praten wat af. 
Veel mensen vinden het lamsgerecht niet zo lekker maar de rest smaakt goed. Na het eten gaan we naar onze lugar en houden het voor gezien.

Zaterdag 16 maart en we hebben goed geslapen. Geen tot weinig last gehad van de deining in ieder geval. We gaan ontbijten en om iets over tienen gaan we van boord om even Kiel in te gaan. Het waait behoorlijk maar het is in ieder geval droog. We gaan naar Sofienhof en naar Karstad. We zien dat de lego dezelfde prijs heeft als in Noorwegen terwijl de puzzels een stuk goedkoper zijn. We kijken alleen maar en kopen niets.

Dan naar de bakker alwaar we lekker cappucino drinken met een koek erbij.


Een vriendelijke vrouw vraagt of ze een foto van ons beide moet maken. Tuurlijk.


Dan naar de Edeka alwaar we Edammerkaas kopen en dan gaan we langzaam weer naar de boot terug.

Links de boot naar Gøthenburg en rechts onze boot.


We rusten even in onze lugar en om 14.15 uur zijn we weer in de conferentieruimte. Daar worden we al opgewacht want terwijl wij dachten tussen 14.00 uur en 14.30 uur arriveren was dus fout. Aanwezig zijn om 14.00 uur. We krijgen wraps, drinken en fruit. Daarna een minikurs van Hege Rismoen gevolgd door een jubileumsforedrag van Tove Embre. 


Ook nog pauze en lotenverkoop. Dan een quiz waar wij bij Oddbjørn, zijn vrouw en nog drie dames zijn ingedeeld. We moeten door heel de boot heen en moeten een aantal vragen beantwoorden. Best gezellig en we hebben heel wat liften gehad. Tegen 18.00 uur zijn we terug in de conferentieruimte en hebben we de trekking van de loterij. Wij hebben gebreide polswarmers als cadeau en daarna gaan we terug naar de lugar om even wat uit te rusten.

Om 20.00 uur zijn we bij het buffet en worden we opgewacht door Oddbjørn om gezellig bij hem en zijn vrouw aan tafel te schuiven. De mannen nemen een wijntje en we eten van alles en nog wat en natuurlijk ook een dessert. We praten weer heel wat af en dan komen we ook te weten dat onze guide van vorig jaar bij de Helsesti in Follfal de broer is van Oddbjørn. De vrouw van Oddbjørn is de zus van de oude penningmeester bij de LHL. De wereld is klein en vooral hier.

Na het eten lekker naar bed.

Zondag 17 maart en dan heeft Peter last van zijn voet. Lopen gaat moeilijk en langzaam. Eerst naar het ontbijt en dan terug naar de lugar om nog even daar te zitten. Dan naar dek 7 waar we wachten om van boord te kunnen. Door de controle en dan staat onze bus al weer te wachten. Om 11.00 uur zijn we compleet en gaan we richting het noorden.

Onderweg hebben we nog een quiz en daar winnen Peter en ik een reep chocolade.

Een stop in Elverum en daarna in Alvdal en zo zijn we om 16.00 uur weer in Tynset alwaar Femke ons al staat op te wachten. Hup de auto en en zo zijn we om 17.00 uur weer thuis. Peter gaat met zijn pootje omhoog en Femke en ik laten Talia uit. Daarna ga ik de stal in en verzorg de kippen en de varkens. Dan naar binnen, voor het eten zorgen en dan voor de televisie. En dan zit het weekeinde er weer op.Geen opmerkingen:

Een reactie posten