zondag 2 april 2023

Week 13, prachtig weer maar nachten zijn heel koud. NM in Tolga , verjaardag Femke en Palmesøndagkafé

We kunnen op zondag 2 april zeggen dat de temperatuur alle nachten ruim onder de twintig graden is geweest en dat er overdag een blauwe hemel is met volop zon.

Maandag 27 maart en Bert is vandaag jarig. 

Vandaag zijn Femke en ik naar Tynset geweest en Peter zat ons op te wachten thuis.




Die avond gaat Peter naar de jaarsvergadering van het idrettslaget in Øversjødalen en maakt nog wat foto's.








Ikzelf heb een vergadering i.v.m. de skilekdag op Witte Donderdag hier in Kåsa.

Dinsdag 28 maart


Woensdag 29 maart en het NM begint in Tolga en wordt uitgezonden door de NRK. Hier wat foto's gemaakt door Sindre Rise, Linda en Ineke.

















Wij gaan 's-avonds på lofte.


Donderdag gaan Femke en ik naar Tynset en kopen we o.a. een nieuw wafelijzer. Een dubbele deze keer. Kunnen we zondag mooi uitproberen.

Vrijdag 31 maart







Als we beneden zitten te werken en horen we een tractor. Erik is aan het frezen naast ons huis. Hij vertelt tegen Peter dat de zomer mag komen van hem.




Brede baan gemaakt


Daarna freest hij ook alvast voor onze huizen.









Heel wat sneeuw alvast opgeruimd

Dan ga ik naar de kapper in Tolga en 's-middags drinken we buiten koffie in het zonnetje.





Nog veel te smelten.

Vandaag hebben Nienke en Jhon ook officieel de sleutel gekregen van hun nieuwe huis. Daar is een aanbouw bijgemaakt waarin de slaapkamer en badkamer zitten van Nienke en Jhon. 

Foto gemaakt toen het nog niet klaar was


We hebben telefonisch contact en dan is Jhon al bezig om laminaat te leggen in de nieuwe slaapkamer.




Filmpje gezien van de nieuwe badkamer die nu up to date is voor Nienke. Veel geluk toegewenst in jullie nieuwe onderkomen.

Zaterdag 1 april en Femke is vandaag 35 jaar geworden. Nico en Ineke komen samen met Linda en we kunnen lekker buiten zitten. Niet op het terras maar wel ervoor, lekker in het zonnetje. Koffie met cupcakes, wat toastjes, kaas en nog kleine frikandelletjes. Zo komen we de tijd wel door. Daarna gaan ze weer richting Tolga.

Peter gaat nogmaals naar Fjelltun om de boel op te warmen. Vanochtend was het maar 1 graad boven nul en nadat we daar de kachels hadden aangemaakt was het nu in ieder geval iets warmer.

Zondag 2 april en het is Palmzondag. Na twee jaar nu weer een Palmzondagcafé. We hebben Kari Sundmoen gevraagd om met Tupperware te komen, zo hebben we iets extra's te bieden. En Elin heeft Kåsakoppen bij en verschillende soorten sokken etc. Binnen weer de kachels aan en dan is het goed om te doen.

An Helen had de Kerstboom om willen kappen maar gevraagd om dat niet te doen. Dus nu een Kerstboom met Paasversiering.







Monica en Ann Helen hebben beide een taart gebakken en Femke heeft cupcakes gemaakt. Peter bakt wafels voor de liefhebbers. Femke komt ook helpen en daar zijn we blij mee.
Het loopt goed en iedereen blijft lang zitten en kletst bij. Om iets over drie uur is iedereen weg en ruimen wij op.  Alle versiering wordt weer opgeruimd en mee naar huis genomen.

Nog wat foto's gemaakt van de Paasversiering hier in huis.





Moe maar voldaan genieten we van de rest van de dag en avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten