zondag 26 juli 2015

Weekeinde en logeetjes

Zaterdag 25 juli was het lekker weer en heeft Peter het grote houtblok verder gekliefd en opgeruimd. Daarna is het gras weer gemaaid en ziet alles er weer netjes uit.
Ik heb planten verpot , dat was hoog tijd en ik had er nu de tijd voor.Ook de was kon lekker buiten.
Ook heb ik rabarber geplukt en compote van gemaakt.

Femke heeft ondertussen gestofzuigd en daarna is de bench naar beneden verhuisd zodat Silje op die kamer kon slapen. Een extra matras op de logeerkamer zodat Steven en Annelie daar konden slapen en zo was alles klaar voor de logeerpartij.

De Tour de France had vandaag de beklimming van de Alpe d'huez en daar hebben we ook naar zitten kijken.

Rond zessen  kwamen Eleonie en Remco met de kids en na even bijgepraat te hebben, gingen zij naar het verjaardagsfeest van Erling Aas Eng en bleven de kids gezellig bij ons.
Steven en Annelie mochten even televisie kijken en Silje was lekker aan het spelen met de duplo.


Silje bij de bank en Steven en Annelie in de grote stoelen

Peter zijn stoel is bezet


Femke en Silje die nu moe is
Om half acht verzorgen we Silje en leggen we haar in het meegebrachte campingbedje. Ze geeft geen kik en valt heerlijk in slaap.

Steven en Annelie krijgen nog een beetje chips en sap en daarna is het ook voor hun bedtijd. Tanden worden gepoetst waarbij de tijd wordt bijgehouden met het meegebrachte zandlopertje, er wordt gewassen en dan hup de logeerkamer in. We hebben slaapzakken op de bedden gelegd en ze kruipen er lekker in. Annelie heeft het even moeilijk en wil haar mama hebben maar na even gepraat te hebben gaat het weer goed en vallen ook zij vlot in slaap.

Zondag worden we wakker zonder de afgelopen nacht ook maar iets te hebben gehoord, iedereen heeft lekker doorgeslapen. Als ik in de kamer kom zitten Steven en Annelie al aangekleed in de stoelen en zijn ze Donald Ducks aan het lezen. Terwijl Peter Beer gaat uitlaten halen Annelie en ik Silje uit bed. Ze vindt het heerlijk haar broer en zus weer te zien en mag even lekker bij Steven in de stoel zitten. Daarna wordt ze verzorgd en krijgt ze de kleren aan die Annelie al heeft klaargelegd.
Peter gaat daarna samen met Steven en Annelie de varkens en de kippen verzorgen terwijl Silje in haar kinderstoel bij mij in de keuken is. Dat vindt ze niet leuk, ze wil bij de rest zijn en als die weer terug binnen zijn is alles weer goed. Daarna is het tijd om te gaan eten en vinden de pap. het brood en de eitjes goed zijn weg naar binnen.

Televisie kijken





De duplo wordt goed gebruikt
Tegen tweeen arriveren Remco en Eleonie en drinken we gezellig samen koffie. Daarna wordt alles en iedereen weer in de auto geladen en zit de logeerpartij er weer op. Het was gezellig.

Peter gaat Beer uit de ren halen en laat hem in de stromende regen uit. Daarna lekker weer naar binnen en wordt Beer droog gemaakt en daarna gaat hij lekker rustig liggen in de bench, die nu weer boven staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten