zondag 26 mei 2024

Week 21, heerlijk weer, Femke oogarts en verder met het varkensveld

Dinsdag 21 mei en we zijn weer aan het werk. Het is nog steeds erg mooi weer.

Woensdag 22 mei en vanochten heeft Femke de trein naar Elverum genomen voor haar afspraak bij de oogarts. Wij passen vandaag dus op Talia. Om 10.00 uur drinken we koffie buiten en speelt Talia met wat balletjes.





Tussen de middag uitlaten en daarna buiten eten terwijl Talia ook lekker buiten is.






's-Avonds på lofte waar ik wafels voor gebakken heb aangezien Jan en ik servering hebben. Het dubbele wafelijzer en ik gaan niet goed samen want de meeste wafels zitten vast maar de smaak is in ieder geval goed. Als we terug komen is Femke ook weer thuis. Het was een lange warme dag voor haar maar alles is gelukkig goed.

Donderdag 23 mei


Een gedeelte van ons pad is omgeploegd

Veld weer omgeploegd


's-Avonds gaan Peter en ik naar Hein en Daniëlle alwaar we lekker buiten kunnen zitten. We hebben schalen bij aangezien zij salades gaan maken voor ons aankomende feest. We bespreken een en ander en dan gaan we weer op huis aan.

Vrijdag 24 mei en Femke en ik gaan boodschappen doen in Tynset. We zien Daniëlle nog even bij de Coop en even daarvoor zagen we ook Jildou bij de Felleskjøpet en Colinda bij de Alti. Bij het terug rijden zien we een Nederlandse camper in Tolga.


Bij de post zit een kaartje van Tante Bertha en een kaartje van Ome Frans. Deze gaan op de kast tesamen met de eerder ontvangen kaart uit Tullepetaonestad.



Nu is ons hele pad omgeploegd.


Zaterdag 25 mei en ik maak het kippenhok schoon. Al het oude eruit en een nieuwe laag met zaagsel erin. Het is altijd een heel werk zo na de winter maar Peter kan alles nu gelijk wegrijden en dan is alles weer netjes. Ook het laatste restje van de mesthoop wordt opgeruimd.


Daarna brengen we de hekken naar het varkensveld waar ze gebruikt gaan worden om de varkentjes in het veld te krijgen vanuit de vrachtwagen. Ook het opstapje bij het krachthok wordt geplaatst. Peter heeft de paaltjes ook al klaar gelegd.

Daarna lekker grillen. Wel heel voorzichtig i.v.m. de droogte en dus het brandgevaar.


Zondag 26 mei en we zetten de paaltjes bij de hekken. De pinnen bij de hekken zijn niet zo lang en hoe groter de varkens worden hoe meer kracht ze hebben, dus extra paaltjes voor de stevigheid.  Daarna gaat Peter ons pad glad trekken en ook het oude varkens veld.






Daarna komt men kalk strooien op de omgeploegde velden.




Het wordt dan wat frisser en we gaan naar binnen. Henriëtte komt nog even langs om foto's van onze auto te maken. Zij werkt bij een spuiterij in Alvdal en daar zal onze auto worden gemaakt. We krijgen bericht wanneer dit kan gebeuren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten