maandag 20 mei 2024

Week 20, snacks ophalen, geen 17 mei-viering maar naar Zweden en het Pinksterweekeinde en myggjager gezet.

Maandag 13 mei en mijn puzzel is klaar.


Dinsdag 14 mei en Peter en ik gaan snacks ophalen in Idre. Onderweg komen we rendieren tegen.




We zijn mooi op tijd in Idre, ondanks de zeer slechte weg. We gaan eerst boodschappen doen en even langs bij de systembolaget om wijn te kopen. Daarna nemen we koffie met een boterham bij de Ica. Dan komt Michel met zwager Tim en even later ook Nico en Ineke. 
Hetty en Jeroen van der Heijden van De Snackkoning zijn er even later ook en dan laden we de boel over. We hebben twee grote boxen bij en die zitten redelijk vol. 
Als we terugrijden worden we aangehouden op de grens. Waar komen jullie vandaan en wat hebben jullie bij? Twee pakken wijn van 3 liter en twee belgische witbiertjes. Akkoord en mag ik jullie identiteitspapieren zien. Oeps, paspoort vergeten maar gelukkig hebben we beide een noors reisbewijs en dat is ook goed. Ze kijken gelukkig niet achter in de bak waar de box staat met de snacks. We mogen doorrijden. Nico en Ineke worden ook aangehouden en die hebben gelukkig ook geen problemen. Michel en Tim hebben geen controle meer gehad want die waren eerst gaan eten en toen was iedereen vertrokken.

Thuis gekomen heeft Femke meegeholpen om alles in de diepvries te doen en daarna heb ik de rest van de boodschappen opgeruimd.

's-Avonds naar Tolga voor de AP.  Het was partiskole en dat had Peter verkeerd begrepen. Maar desondanks of misschien daardoor wel interessant.

Ook een pakje opgehaald bij de Coop. Weer nieuwe puzzels. Negen stuks deze keer die via Finn gekocht zijn.















Woensdag niet på lofte gegaan en heb ik de lego helicopter uit elkaar gehaald. Kunnen we van de herfst weer opnieuw bouwen.



Donderdag 16 mei hebben Femke en ik boodschappen gedaan. We hebben hamburgers besteld bij de medlemsbutikk van Nortura. Deze zijn wat groter en zullen worden gegrilld op 8 juni. Bij de Coop zien we Hein en praten we even bij. Bij de Power onze koffie opgehaald. Ook pakjes opgehaald voor Femke.

Randi heeft 's-morgens 2 brett met eieren gehaald voor haar en Anette. Ze zullen  17 mei en de Pinksterdagen in de hut doorbrengen.

Vrijdag 17 mei en we rijden met Femke mee naar Funasdalen. Hier kunnen we bij de Ica weer wat andere dingen halen.

Veel goedkoper dan in Noorwegen.



We stoppen ook bij de systembolaget alwaar we nog wat wijn meenemen. Samen met het bier wat we ook gekocht hebben zijn we goed op weg voor de voorraad voor 8 juni.

Ook een stop bij de snoepwinkel en daarna terug naar Noorwegen. Een stop bij Nico en Ineke om de 10 gekochte geraniums af te geven. Even wat gedronken en daarna naar huis.





Alles uitladen en nog even wat mails bekijken.

Zaterdag 18 mei en het is nog steeds heerlijk weer. Vandaag ook de myggjager aangezet.

Rådyr op het veld

Nieuwe bloemetjes 



Peter gaat de gaten vullen  op ons pad en hij haalt gelijk de sneeuwpaaltjes weg.

Wassen draaien en daarna opvouwen.




Heerlijke dag buiten door gebracht.

Zondag 19 mei: 1e Pinksterdag en het is kouder We werken voor VGBE en 's-middags komt Andre op bezoek. Lekker bijgepraat en hij neemt daarna zijn bestelde frikandellen mee naar huis.

Maandag 2e Pinksterdag en het wederom heerlijk weer. We hebben de varkenshokken op zijn plaats gezet en dan komen Martin en Randi even langs. Lekker op het terras koffie gedronken en wat bijgepraat. Daarna nemen ze wat spek mee en gaan ze weer op weg naar Hamar.





Huisjes op zijn plaats


Wij gaan verder met het zetten van het krachtvoerhok en de hekken. We komen nog een paar pinnen tekort, die staan waarschijnlijk nog in de stal. Dus dan eerst met Talia lopen en dan gaan we lekker grillen.


Daarna zetten Peter en ik de laatste hekken op zijn plaats en is de omheining alvast klaar op de paaltjes na.





Het is zo lekker dat we nog even naar de brug lopen.



Omheining klaar. Nog paaltjes slaan en de waterbak blaarzetten.

Nog even lekker buiten zitten en genieten.


Bijna middernacht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten