zondag 9 juli 2017

Week 27



Als Nico dinsdag komt om te schilderen  heeft hij 5 eieren bij van de kippen van Tonny en Miranda. Die gaan in de broedmachine en we zullen kijken of we nu wel bevruchte eieren hebben. We doen er in totaal nog 8 eieren bij van onze eigen kippen.

Dinsdag tegen het einde van de middag rijden we met zijn drieën naar Tynset. We gaan uit eten bij het Kebab House. Dit nog voor mijn verjaardag.

Donderdagmiddag heb ik een afspraak bij de dokter in Tolga. Mijn longen horen er weer pico bella uit en dat is zeer fijn. De rugpijn bij diep inademen, niesen en hoesten is een nasleep van de longontsteking en kan nog wel een aantal maanden duren. Zo ook de vermoeidheid. Blijft dus regelmatig rusten en als het kan gewoon slapen.

Daarna rijden we naar Tynset alwaar we bij Eltron langs gaan om een muursteun te halen. Achteraf hadden we er twee moeten halen en ook al het bevestigingsmateriaal. Wordt nog een keertje rijden dus. Verder doen we wat boodschappen en nemen weer wat varkensvoer mee.

Die avond zoek ik de zakken uit en dan brengen we al het afval weer naar Øversjødalen.


Zaterdag regent het en het wordt steeds meer. Het komt met bakken uit de hemel zetten.
We werken voor VGBE en 's-middags gaan we op de koffie bij Femke.

Zondag slapen we wat uit en dan is het droog.  We verzorgen alle beesten en laten Beer lekker uit.






Ze maken weer hele gaten

Daarna werken we wat voor VGBE en dan is het tijd om te lunchen.

Dan gaan we de stal uitmesten en de etensbakken schoonspuiten. Nu eerst laten opdrogen en dan kunnen we de rest weghalen en dan gaan we de hogedrukspuit van Sissel en Bjørn Vidar lenen.
Peter rijdt alle mest weer weg met de tractor.

We ruimen ook nog wat stenen en hout op en dan steken we ook de ton weer aan om wat karton etc. op te stoken. Peter ruimt ook nog wat afvalhout op en daarna genieten we nog van de zondag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten