maandag 5 juni 2017

Week 22

Maandag 29 mei is mijn zus Astrid jarig, 50 jaar alweer.

Peter en ik gaan na het werk naar onze bron. We hebben de laatste tijd af en toe problemen met de watertoevoer en gaan daarom nu kijken of we de filters schoon kunnen maken. Het is heerlijk weer maar de grond is nog erg drassig en daarom is het goed dat we goede schoenen aan hebben.
We gaan deze keer bij ons naar boven en omdat we dan over draden heen moet laten laten we Beer thuis. Volgende keer mag hij weer mee.

Gevonden, de bovenste kom.



De middelste bron



Bijna thuis, de laatste sneeuw

Woensdagmiddag bak ik wafels aangezien ik die avond aan de beurt ben om iets lekkers mee te nemen på lofte. Tegen kwart voor zes zijn we på lofte en koken we water en zetten een en ander klaar. Elna is samen met mij aan de beurt en zij heeft kringle bij. Om acht uur ruimen we alles weer op en halen we bij Inger en Jan de houtkliever op.


Donderdagavond is Nico even hier om een en ander te bespreken over het schilderen van ons huis.

Deze avond  boekt Femke voor haar en mij een kaartje voor Riverdance. Zij komen in september naar Oslo en we gaan er vrijdagavond 1 september samen naar toe.



Vrijdag is Nienke jarig en ze wordt 31 jaar. We hebben haar een leuke kaart gestuurd en we skypen 's-avonds met haar, Jhon en Carney. Yore is naar Happie Kids
Ze vragen of ik zaterdag 24 maart 2018 op wil passen aangezien Nienke en Jhon dan naar een concert van The Kelley Family willen gaan in Ahoy.
De bedoeling is dat ze een huisje huren in de Efteling van vrijdag tot en met maandag en of ik dan op wil passen die zaterdagavond. Natuurlijk.


Zaterdagmorgen rijden we tegen tienen richting Tynset. In Tolga zien we achter de Coop wat zakken staan met varkensvoer staan en dat laden we alvast in. Daarna naar Telesag om een aantal planken te kopen en dan op weg naar Fugler in Tynset om verf etc. te kopen. We krijgen goed advies en korting en even later laden we de auto vol met 5 blikken van 10 liter witte verf, 1 blik met 3 liter rode verf, schuurpapier, schraper, kwasten etz. enz. Een aantal kroner lichter gaan we nog even bij de Felleskjøpet langs en daarna gaan we naar de Coop. Omdat het ondertussen lunchtijd is besluiten we om bij de Domus wat te eten en koffie te drinken.
Als we klaar zijn komen we Tonny en Maan tegen en praten we even bij. Ondertussen komt er iemand van de Coop naar ons toe om te vragen of we inderdaad al het voer op komen halen. Ze wilde ons al bellen om dat heel de koeling vol ligt. Ik kan haar gerust stellen en vertel haar dat we de aanhangwagen bij hebben. Na boodschappen te hebben gedaan laden we de aanhangwagen vol met zakken vol varkensvoer en daarna rijden we terug naar huis.

Na een kop koffie gaan Femke en ik de zakken uitzoeken en Peter gaat ons huis afspuiten met water. Daarna wordt het gedeelte bij het terras behandeld met een speciaal wasmiddel om het na twintig minuten weer af te spuiten. Nu laten drogen.

We laten de deur even open van het kippenhok en de haan en een aantal kippen komen naar buiten om gras te pikken. Na een half uurtje gaat de haan weer naar binnen en de kippen volgen mooi.


Zondagmorgen 1e Pinksterdag gaan Peter en ik alvast de loszittende verf van de muur  bij het terras afschrapen. Dit is de slechtste kant en we zien nu ook heel duidelijk dat het hard nodig is om het huis van een goede laag verf te voorzien.

Na een douche rijden we met Beer naar Eli en Anne alwaar Beer heerlijk kan spelen met Saar. De chemische castratie schijnt te helpen want ze spelen gewoon en Beer heeft geen enkele intentie om Saar te berijden. Beer springt alleen over het hek, niet een maar twee keer en daarom moet hij vast aan een lang touw. Wij drinken ondertussen gezellig koffie en praten elkaar weer bij. De moeder van Anne is geopereerd en is nu gelukkig weer thuis om wat op te knappen. Anne en Eli hebben voor de frietdag van augustus alvast een aantal dingen meegenomen, bedankt daarvoor.
Tegen half zes zijn we weer thuis en verzorgen we alle beesten om daarna zelf te gaan eten.
Die avond en nacht komt het met bakken uit de hemel vallen.

Maandag 2e Pinksterdag is het gelukkig droog en komt er ook een voorzichtig zonnetje om de hoek kijken. Ik ga de tuintafel behandelen die we van de week op de låven hebben gezet en Peter gaat verder met de kist waar we van de zomer het krachtvoer voor de varkens in willen doen.
Ook maak ik alvast een groot gedeelte van het kippenhok in de stal schoon. Dat kan nu verder drogen en van de week verder schoon gemaakt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten