zondag 18 september 2016

Week 37 Heerlijk weer

Maandag 12 september 2016.
Het goede weer van gisterenmiddag gaat gewoon verder in deze week. Een stralend zonnetje met heerlijke temperaturen. Dat is dus genieten voor mens en dier.

Boom in herfsttooi




Dinsdag 17 september

Nieuwe watervoorraad, wel nodig in dit warme weer
Dinsdag vroeg in de avond maakt Peter een aantal foto's van de volle maan.










Woensdagmorgen 14 september



Woensdag net in de middag komt Sissel langs om onze schapen te oormerken.











Als dat is gebeurd spreken we af dat de schapen half volgende week naar Sissel gaan alwaar ze nog even mogen meelopen met de andere schapen op een mooi vol weiland. Daarna gaan ze naar de slachterij in Røros. Wij krijgen hun velletje dan volgende jaar geprepareerd terug.





Die middag maakt Femke wafels zodat Peter deze mee kan nemen  på lofte.

Donderdag heb ik een afspraak om 13.00 uur bij Vekstra in Vingelen. Er zijn een aantal dingen die doorgesproken moeten worden en er moeten nieuwe contracten gemaakt worden. Ook spreken we de loonafspraak door en dan is alles weer up to date. Daarna gaan Femke en ik naar de inkjøpslaget om slijpschijven voor steen te halen. Die hebben ze niet maar ze hebben wel mooie wol en daar namen we dan gelijk maar wat van mee. Dan op naar Tynset waar ik een vacuummachine koop bij de Felleskjøpet. Er komt binnenkort een aantal kilo vlees en dat kan dan mooi verpakt de diepvries in. Bij de Coop Bygg hebben ze de goede slijpschijven en daarna doen we gelijk boodschappen. Ook het varkensvoer nemen we mee en dan gaan we weer op huis aan.

Die avond kan Peter een aantal stenen slijpen en kan het muurtje afgemetseld worden.







Vrijdag rijden Femke en ik naar Tolga alwaar we Miranda en Maan ophalen om daarna naar Tynset te rijden. Om 17.00 uur hebben we afgesproken bij het Kebab House en zo zitten we met zijn zevenen heerlijk te eten alvorens naar de film te gaan. Als vervolg op de vorige vrijdag gaan we nu met negen dames naar Bridget Jones Baby. Linda heeft kaartjes besteld en zo zitten we met zijn negenen op de achterste rij in de kleine zaal.




Loreena,Aleida,Maan,Daniëlle,ik,Colinda,Femke en Miranda

Linda,Loreena,Aleida,Maan,Daniëlle,ik,Femke en Miranda

Linda,Loreena,Aleida,Maan,Daniëlle,ik,Femke en Miranda
Het is een hele leuke film en we hebben onze lachspieren goed laten werken.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar en misschien zijn er dan wel meer dames die meewillen.


Zaterdag brengen we eerst weer krachtvoer en water naar boven.



We geven de varkens nu eten van een lijntje




Honger





Als we terug zijn gaan we eerst de rest van het gat vullen bij het muurtje. Peter heeft gisteren toen wij naar de film waren al een gedeelte gedaan, maar het is toch nog een heel karwei.

In de middag moet dan eindelijk de boom bij het terras eraan geloven. Zijn wortels staan te dicht bij de afvoer naar de sceptictank, dus hij moet helaas gekapt worden.


Peter zaagt en Femke duwt

Oeps, verkeerde kant op
Het ene stuk valt goed en het andere stuk dus niet. Boven op de droogmolen, die ziet er niet meer uit daarna.
Alles wordt opgeruimd en gelukkig hebben we een nieuw bovenstuk voor de droogmolen, dus niets aan het handje. We zagen ook een boom om die te dicht bij het huis van Femke staat en daarna is er tijd voor een koffiepauze.

De wei bij Femke is gisteren nog gemaaid en daar ligt nog wat los gras dat we bijeen rapen voor Blackie en Vlekkie.





Dan weer naar boven om onze knorries eten en drinken te geven.







Dan is het tijd voor een douche en een heerlijk rustige zaterdagavond.


Zondagmorgen is het de beurt aan het binnenhok van het kippenhok. Hij wordt leeg gehaald en voorzien van een heerlijke laag nieuw zaagsel.



Peter isoleert ondertussen de buitenmuur van het hok, winterproef dus.

Skia ontmoet Mickey

Aangezien Peter nog een aantal dingen moet doen rijden Femke en ik met zijn tweetjes naar Vingelen om de verjaardag van Loreena te vieren. Zij is afgelopen dinsdag 18 jaar geworden.
Henk en Emil zijn met de motor gekomen en even later komen ook Aleida en Joel. We praten met Tino over Storsteigen en met Loreena over wat haar eventuele vervolgopleiding in Nederland zal worden. De taart is heerlijk en ook de soep gaat er goed in.

Op de terugweg stoppen we bij een plek bij Røsvika waar we al meer dan zes jaar steeds voorbij rijden en waarvan we steeds zegen: daar moeten we toch eens stoppen.



Bijschrift toevoegen


Femke

Ikke 

Dan is het alweer zondagavond en is er weer een week voorbij. Een week met heerlijk weer, mooie temperaturen en heel veel zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten