zondag 22 mei 2016

Week 20

De afgelopen twee weken is het langzamerhand weer slechter gegaan met mijn knieën, veel pijn en nu is de linkerknie ook warm en gezwollen. Mijn afspraak bij de fysio op donderdagmorgen resulteert in een afspraak bij de dokter diezelfde middag. Na enig onderzoek blijkt dat er vocht in de knie zit en gelukkig geen bacteriële infectie. Vanwege de pijn nu weer twee weken aan de diclofenac en de paracetamol.Laten we hopen dat er nu eindelijk verbetering op gaat treden.

Nico is vandaag de gehele dag weer hier aan het werk geweest en het kippenhok is weer een stukje verder opgeschoten. Bij het naar huis rijden neemt hij de volle aanhangwagen mee om hem leeg te maken bij de Fias.

Vrijdagmiddag rijden Femke en Peter naar Røros om  gaas op te gaan halen bij de Felleskjøpet, We hadden nl. gaas besteld en dit zou afgelopen woensdag afgeleverd worden in Tynset. Na een telefoontje bleek gisteren dat het niet geleverd was, maar dat men in Røros gaas op voorraad had. Ze halen de aanhangwagen op bij Nico, want ze moeten 12 rollen gaas van 5 bij 1.05 meter halen voor het kippenhok.
Als ze terugkomen hebben ze drie rollen bij van 25 bij 1.05 meter. Die stonden niet op hun webside, maar ze verkochten ze wel. Nu dus minder rollen die in totaliteit nog goedkoper waren ook.
Ze hebben ook een nieuwe lammeremmer meegenomen, hopelijk willen de lammetjes daar nu wel uit drinken.

Die avond heeft Peter een vergadering in Øversjødalen en Femke en ik kijken wat televisie.




Zaterdagmorgen rijden Femke en ik naar Tynset om boodschappen te doen en om groenten, fruit en brood op te halen voor onze beestenboel. Er is jammer genoeg maar een zakje met brood, later blijkt dat de rest al was opgehaald door iemand die ongeveer twee keer per jaar langs komt. Gelukkig hebben we nog voorraad thuis.
Weer thuis blijkt dat het heel wat moeite kost om het dak van de kippenkooi te voorzien van gaas. Het bolt de gehele tijd en is bijna niet strak te krijgen. Als Nico naar huis gaat is het dak klaar en moeten de zijkant en voorkant nog gebeuren. Tevens moet er nog een deur gemaakt worden.

Zondag werken we voor VGBE.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten