zondag 10 april 2016

De sneeuw is aan het smelten

Maandag dus allereerst weer naar Tolga om eerst fysio te hebben en daarna naar de tandarts. Na wat langer gewacht te hebben dan normaal wordt ik binnen geroepen.
Hij vertelt me dat hij het barstje toch niet zal repareren maar dat hij de oude vulling eruit zal galen en dan een geheel nieuwe zal plaatsen. Terwijl hij daar mee bezig is zegt hij dat het maar goed is dat hij dat doet want de vulling was toch niet goed meer. Vraag me dan dus af waarom dat niet zichtbaar was op de røntgenfoto's. Enfin, het is gauw gedaan en na wat tandsteenverwijdering ben ik klaar om te betalen. Hoppa, bijna 2.000 kr mag ik afrekenen. Tot volgend jaar, maar dan waarschijnlijk bij de tandarts in Os.


Dinsdagmorgen 5 april

Dinsdagmorgen 5 april

Dinsdag eind van de middag

Dinsdag eind van de middag
Dinsdagavond ga ik naar de Norwex demonstratie bij Kari Grete. Norwex is te vergelijken met Ha-Ra in Nederland. Sissel, Maricel Victoria, Inger, Elna, Bjørg en Liv Johanne zijn er ook. Het is wel leuk om wat nieuwe producten te zien en we kopen dan ook allemaal wel iets. Zoveel zelfs dat Kari Grete naast haar cadeau om als gastvrouw op te treden, ook nog voor 1.500 kr mag uitzoeken.
Er worden nog wat dingetjes verloot en ik win een doekje om make-up te verwijderen. Kan ook als brillendoekje worden gebruikt wordt me verteld.

Woensdagavond gaan Peter en ik naar Egil en Elna. Zij hebben vroeger varkens gehouden en we mogen bij hun in de stal komen kijken of er iets voor ons bij is. We krijgen eerst een rondleiding door het huis en dan naar de stal. Die ziet er aan de buitenkant uit als een huis, ongelofelijk eigenlijk.
Egil vertelt dat we alles eruit mogen halen en dat hij er niets voor hoeft te hebben. Dat wordt een hoop demonteren maar we zijn er erg blij mee. Dat wordt waarschijnlijk volgende maand dus.
Daarna på lofte en dan weer naar huis.

Donderdag eind van de middag

Donderdag eind van de middag
Vrijdag rond de middag


Vrijdag gaan we na de middag naar Tynset. Bij de Felleskjøpet kopen we een drinkensbak voor de varkens en krijgen we aantal telefoonnummers mee voor de vragen die we hebben over een silo etc.
Bij de jysk kopen we twee luxaflex voor in de kelder. Het zijn wel kleine raampjes maar als de zon schijnt zien we niets meer op ons beeldscherm, dus dan dekken we de boel af met enveloppen!!!
Nu dan toch maar een betere oplossing gekocht.
Aangekomen bij de Domus zien we Aleida en Anne staan en praten we met zijn vieren even bij. Eli komt er ook bij als hij klaar is met zijn werk. Dan gaan we boodschappen doen.
Op de terugweg rijden we langs Hein en Daniëlle om een lijst en foto's op te halen. Na een biertje voor Peter en een glas thee voor mij rijden we verder. We hebben twee zakken met kaasjes meegekregen voor de varkens, die zijn daar dol op.
In Tolga nog yoghurt gekocht,papieren bij Nico afgegeven en bij het sykehjem varkensvoer opgehaald.
Dan lekker naar huis.
Bijna thuis zien we rådyr, geen fototoestel bij maar wel een gsm.




Zaterdag is het ook weer prachtig weer en we werken de gehele dag buiten. Peter maakt een bank in de werkplaats, ik maak het kippenhok schoon, pak de kaasjes uit en ga daarna al het karton en papier opstoken. We drinken koffie buiten en genieten van de rust.


Sindre

Mickey

Stoken maar

slapende varkens

Uitrusten na een dagje buiten zijn, Sindre natuurlijk
Zaterdagavond film gekeken en wat gelezen.

Zondag is het weer heerlijk weer. De zon straalt aan een wolkeloze hemel.


Om 11.00 uur komen Monica, Sverre en Ann Helen voor een bestuursvergadering van Fjelltun. Ik heb vanochtend al wafels gebakken en die worden tesamen met de koffie verorberd.

Tegen twee uur komen Ineke en Nico en even later ook Anne en Eli samen met Saar.
Beer en Saar spelen heel de middag lekker buiten en zijn 's-avonds behalve lekker modderig ook uitgeput.
We praten weer lekker bij en Peter en Nico nemen samen wat dingen door die hier moeten gebeuren.
Als Eli zijn zomerbanden er op wil leggen blijkt er een band leeg te staan. Hij neemt die dus mee om te laten maken en dan komen ze een andere keer terug om de banden om te wisselen. Tegen vijven rijden Anne en Eli weer terug met een vermoeide Saar achterin.
Ineke en Nico blijven hier brood mee eten en rijden tegen achten weer terug naar huis.

Zo is het weekeinde ook weer voorbij gevlogen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten