dinsdag 11 augustus 2015

Nederland 4, Slenaken,Margraten en Ikea

Maandagmorgen gaan we weer eerst ontbijten in het hotel.

Gedekte tafel

Ontbijtbuffet
Daarna stappen we in de auto en gaan we richting Slenaken alwaar we een beetje rond gaan lopen.

Doorkijkje vanaf de parkeerplats


Leuke zebra's

Bron bij de kerk
Uitleg over de bron










Riviertje: De Gulp

uitzicht vanaf parkeerplaats



Daarna rijden we weer verder naar Margaten om daar te stoppen bij de Nederlands Amerikaanse begraafplaats en monument.
Het is erg indrukwekkend.











Bij Cadier en Keer is er een rotonde met een kunstwerkje.


Caravannetje op een paal
Peter en Jhon gaan die middag naar de Ikea in Heerlen alwaar ze een kast kopen voor de slaapkamer van Nienke en Jhon. Ze kunnen alles meenemen in de auto zodat het de volgende dag in elkaar gezet kan worden.
Nienke gaat met Carney ,Yore en mijzelf even naar het speeltuintje zodat Yore weer even lekker kan spelen.



Het is weer bloedheet en als Peter en Jhon terug komen drinken we nog iets en dan gaan we weer terug. Bij de Jumbo halen we nog wat boodschappen die we mee terug willen nemen naar Noorwegen en dan gaan we thuis nog lekker op het terras zitten eten.

Dinsdags gaan Peter en Jhon de kast in elkaar zetten. Het is een systeem waarbij rails tegen de muur geboord moeten worden (te veel lawaai voor Nienke) en daarom gaan Nienke en ik samen met Carney en Yore naar buiten. We gaan naar een speeltuintje in de buurt van Miranda en daarom halen we Milou op om even te spelen.

Milou en Yore








Beide bijna in slaap
We besluiten om weer terug te gaan en dan ook bij de Etos en de AH binnen te gaan. Daarna mag Yore in de auto naast de hamster zitten en dat vindt hij geweldig.



Bij thuiskomst zit alles tegen de muur en kan de kast ingeruimd worden.
Peter en ik rijden terug en gaan bij de frituur in Epen frietjes en wat snacks halen die we op ons terras lekker op gaan eten.



Woensdagmorgen rijden Peter en ik samen naar Ikea om aldaar het door Nienke en Jhon uitgezochte bed en kast te bekijken .Bij de koffiecorner nemen we een kop koffie en rusten we even uit. Daarna zoeken we alles bij elkaar en dan zien we dat we dat niet in de auto zullen krijgen en daarom besluiten we om het thuis te laten bezorgen. Gelukkig kan dat nog dezelfde dag wordt er gezegd en inderdaad om vijf uur wordt het netjes bezorgd.
We eten die avond bij Nienke en Jhon en genieten van een heerlijke maaltijd.




Nog even genieten

Dan op weg naar huis alwaar ik het grootste gedeelte alvast inpak zodat ik dat de volgende ochtend niet meer hoef te doen. Ook checken we vast in bij KLM en zien dan dat we niet naast elkaar zitten en ook niet dicht bij elkaar. Ze hebben mij vooraan gezet met meer beenruimte, en dat voor niets, maar Peter zit heel ver achteraan. Toch maar veranderd, zodat Peter de stoel achter mij heeft en ook meer beenruimte. Tevens boeken en betalen we een extra koffer. Dit verschijnt niet in het systeem maar we krijgen wel een mailtje, dus dat zal wel goed zijn denken we.


Donderdag laden we alles in de auto en rijden we na het ontbijt weer naar Maastricht.Jhon heeft al plek vrij gemaakt op de kamer van Yore en zo kunnen Peter en Jhon beginnen met het in elkaar zetten van de spullen. Het is bijna klaar als we op weg moeten naar Schiphol, dus Jhon moet het laatste gedeelte alleen afmaken.



Het bed is helemaal klaar
en Yore bevalt het prima

De kast



We nemen afscheid van ze en wensen ze heel veel geluk samen. Hopelijk gaat het steeds beter met Carney en heeft hij straks minder last van zijn reflux. Het is erg om te zien dat hij er zo'n last van heeft en helemaal omdat je niets kunt doen om hem te helpen.


De reis naar Schiphol verloopt prima, het duurde alleen even voor we op de A2 zaten.
De huurauto ingeleverd en dan de boardingpass afdrukken en bagage inleveren. Dan gaat het fout. Ondanks dat we een extra koffer hebben aangemeld en betaald en er ook een bevestiging van hebben ontvangen staat dit niet in het systeem. Een aardige baliemedewerkster helpt ons verder en dan gaat ook de derde koffer de loopband op. Dan door de douane en naar de gate en nog snel twee flesjes drinken halen.
Het vliegtuig vertrekt iets later , we worden er trouwens met een bus naar toegebracht, maar is wel op tijd op Gardermoen. Daar moeten we heel lang wachten op de bagage en dan is het even flink opschieten. Extra koffer aanmelden en betalen bij Wideroe, door de douane en gelijk door naar de gate, alwaar we dan twintig minuten kunnen uitblazen alvorens naar het vliegtuig te lopen.
Als we landen in Røros staat Femke al te wachten en kunnen we gelijk door naar Tolga. Aangezien we geen tijd hebben gehad om wat te eten op Gardermoen besluiten we om in Tolga bij de pizzeria kebab en een pizza te halen die we in Kåsa lekker gaan opeten.
Sindre en Beer zijn blij om ons weer te zien.Mickey is nergens te zien en Femke vertelt dat zij haar die ochtend nog gezien heeft.

Mickey blijft weg en zondags vraag ik op facebook of iemand haar gezien heeft. Ik krijg geen enkele reactie maar tot onze grote opluchting komt ze maandagmorgen ineens weer opdagen. Ze ziet er goed uit en is erg aanhankelijk. Eind goed al goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten