woensdag 5 augustus 2015

Laatste dagen voor we naar Nederland gaan.

Woensdagavond 29 juli komt Matjo op de koffie, Colinda en de kids zijn namelijk naar Nederland, en zo kletsen wij met zijn vieren gewoon weer lekker bij.
We ontvangen die avond tevens een heel vervelend bericht dat een goede bekende van ons, uit het carnavalsleven,  is gestorven. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Donderdag tegen het eind van de middag staat er ineens iemand bij ons aan de deur. Het blijkt Evelyn Nesset te zijn die heel benieuwd is naar wat wij betalen voor huur. Zij is nl. op zoek naar woonruimte en we kunnen haar een aantal tips geven waar ze misschien iets aan heeft. Zij komt oorspronkelijk uit Kåsa maar is er al weer heel wat jaren weg. Haar vader is gestorven en ze probeert om haar ouderlijk huis weer in haar bezit te krijgen. Dit heeft heel wat voeten in aarde omdat haar vader dement was en de boel heel goedkoop heeft verkocht aan een neef. De rechter dient daar aan te pas te komen en dat kan wel een paar jaar gaan duren.

Vrijdag 31 juli gaat Femke al weer vroeg op pad voor haar laatste werkdag en werken wij weer zoals gewoonlijk in de kelder.

Zaterdag 1 augustus is het mooi weer en alvorens naar Tynset te gaan om boodschappen te doen, gaan we eerst een eindje lopen met Beer en worden de kippen en de varkens verzorgd.








Oh wat lekker dat gekriebel




Even later liggen ze heerlijk samen in een kuiltje

Beer kijkt zielig

maar hij heeft ruimte genoeg en zelfs een heus hondenhok

Daarna is het tijd om naar Tynset te rijden, een en ander te kopen en gaan we eten bij het kebabhouse Tynset om de vakantie in te luiden.
Femke is klaar met haar 8 weken zomerbaan en wij hebben nu officieel vakantie.

Zondag 2 augustus is het erg slecht weer en we doen gewoon alles op ons gemakje.
Peter en ik gaan 's-middags in Hodalen op de koffie, alwaar de moeder van Eleonie op de kinderen past. Remco en Eleonie zijn met Bram en Rinus, die hiervoor speciaal met de camper naar Noorwegen zijn gekomen en de moeder van Eleonie hebben meegenomen, naar de boerderij in Snåsa kijken. Ze hopen de boerderij te kunnen kopen en zo hun droom uit te voeren. We duimen voor jullie hoor alhoewel het jammer zou zijn dat jullie hier uit de buurt vertrekken.

Maandag 3 augustus werk ik de administratie bij en Peter beveiligt alle werken etc op de computers. Tussendoor drinken en eten we gezamenlijk boven te samen met Femke.

Dinsdag 4 augustus rijden we naar Idre alwaar we de snacks in ontvangst zullen nemen die we besteld hebben voor de frietdag van 15 augustus aanstaande.
Onderweg komen we verschillende rendieren tegen en dat is altijd een leuk gezicht.




Op de grens met Zweden stoppen we en genieten we van de meegebrachte zelf gebakken brabantse worstenbroodjes.






Ook hier is het mooi.
We rijden daarna weer verder richting Idre, het is een graad of achttien en dat is niet slecht.
We komen ongewoon veel Nederlandse auto's tegen, in totaal wel een stuk of veertig. Er zal wel een tocht uitgezet zijn door een Nederlandse instantie wat ze normaal ook doen voor campers en auto's met caravans.
Angekomen in Idre gaan we eerst even kijken bij Idrefjell waar Femke nog niet eerder is geweest. Het is er druk en ook hier weer een aantal Nederlanders.


Binnen zit het vol met eters en we besluiten dan ook om in Idre zelf te gaan eten.

Pasta Carbonara voor Femke en het dagmenu voor Peter

Løvbif met frites en salade voor mij
We krijgen dan een sms-je van Hasse, de vervoerder van de snacks, dat hij tegen 15.30 uur in Idre zal zijn. We eten dus op ons gemak verder en gaan daarna naar de systembolaget om nog wat bier te halen. Daarna naar de Ica en als we alles hebben ingeladen komt ook Hasse aangereden. We laden alles gauw over in onze auto en rijden dan terug naar Kåsa waar we tegen 17.00 uur weer aankomen.

Vriezer vol met frikandellen,kroketten en vlammetjes
We hebben nog geen idee wie er wat heeft bijbesteld aangezien we nog geen factuur hebben. Annika, van de camping in Kisa,Zweden, heeft hem nog niet naar ons opgestuurd, maar die zal binnenkort wel komen.

Vandaag is ook ons nichtje Monica getrouwd met Jeroen en ze heet nu dus Monica van Leeuwen. Van harte proficiat en heel veel geluk gewenst.




Woensdag, de dag voor ons vertrek naar Nederland, verzorgen we de varkens en de kippen te samen met Femke, die hier nu een week de verantwoording voor heeft. Is vorig jaar ook prima gegaan, dus hier maken we ons geen zorgen over.

De laatste mails worden ingeboekt, bureaus worden opgeruimd  en daarna is het tijd om alles klaar te zetten en in te pakken. Niet al te laat naar bed in ieder geval aangezien we tegen 04.30 uur moeten vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten